To i ja tak mam, tylko używam takich okienek od TAGO nierozwijanych od 2014. Są za darmo, ale wygoda mniejsza i skróty trzymam w folderze, żeby były w nich widoczne.
Laptop ilu calowy 15,6 czy 17,3?
No i właśnie przez to masz zawalony pulpit i pasek dość za dużo ikon
Paski z aplikacjami pół - przezroczyste a po najechaniu myszką rozwija się i robi się mnie przezroczysty.
z 25% na 85% tak mam ustawiony.
Potem jeszcze z pingwina pokaże ale zbytnio sie nie różni…
TAGO fences też mają taką możliwość, ale jej nie włączyłem, a na pasku mam to, po co często chcę sięgnąć przy otwartych programach na cały ekran i to norma, że mam na nim tyle ikon,. Zyskuję za to strony z okienkami, dzięki czemu mogę mieć ich więcej niż pulpit pomieści, a przełączam się między nimi przez małe kropki na dole i ukrywanie za pomocą kliknięcia na ikonę TAGO fences lub skróty klawiszowe. Z przezroczystością jest tak, że zależy ona wyłącznie od intensywności barwy, a najlepsza jest z białym kolorem i akwamaryną na mój widok
Tapeta pulpitu i już wiemy, że dziewczyny to Ty nie masz:P Ja pier$#le tego typu plakaty wieszałem na ścianie tyle, że w wieku 15 lat. Później uznałem, że to obciach.
@kozak795 @anon85571622
Sprawdźcie sobie mini Apke
Da wam możliwość zrobienia przezroczystego paska startu
Ekran blokady jako ersatz tapety, bo pulpit nadal na czarno. Jakoś łatwiej pliki na pulpicie pozbierać do kupy.
Wszyscy teraz “minimalni” - no i ja przeszedłem na odchudzonego “wilka” z takiej …
To dopiero miałem “przepych” i wszystko pod ręką …ha ha
Ja mam od pewnego czasu pasek na górze przy większej ilości jak trzeba z niego korzystać to mniej ruszam jak trzeba zminimalizować i powiększyć okno to krótszy dystans mam.
Teraz mój ulubiony kolor. Dokładnie cyjan, czy akwamaryna w niebieskim odcieniu.
Dobrałem odpowiedni odcień w okienkach systemowych, żeby się dało czytać białe litery i ściągnąłem standardową tapetę wraz z kilkoma innymi do kompozycji, którą zrobię oddzielnie
Też tak miałem, było to bardzo wygodnie, tylko że durny system potrafi umieścić niektóre okienka za paskiem i nie ma jak ich złapać.
Błąd występował już w W7, później chyba w dwóch wydaniach W10, później się poddałem i przeniosłem pasek na dół
Klikasz na pasku ppm i wybierasz przesuwanie oknem, albo skrótami klawiszowymi command + kursor do góry = maksymalizuj, command + kursor w prawo = zmaksymalizuj na prawej połowie ekranu i tak dalej
Pasek na górnej części ekranu jest głupim pomysłem z innego powodu. Przez niego nie można szybko zamknąć okna tylko trzeba się na tym skupić żeby trafić w X
Do szału mnie to doprowadzało.
Jak okienka nie dało się zmaksymalizować skrótem to trzeba ręcznie chować pasek.
W sumie nigdy nie zamykałem okien na wyścigi więc nawet nie zauważyłem tego problemu
Bez urazy ale nie słyszałem większej bzdury że na X zamyka się gorzej mając pasek na górze niż na dole
Powiedz mi jak ten pasek wpływa na ten X w tym oknie -,-
Można schować myszkę tzn sie kursor po za dolną krawędź ekranu
tak samo jest z prawą krawędzią ekranu, ale lewa strona i górna blokuje kursor i zostaje on w polu monitora ruszasz szybko byle jak myszką do góry i potem lekkim ruchem poprawiasz na X bez namysłu.
(pracując na 1 monitorze)
I zamykanie takiego okna na pełnym ekranie jest tak proste że nawet nie trzeba celować od razu za 1 płynnym ruchem. Wystarczy szybkim ruchem dojechać do max i lekko cofnać te 3-4 mm i klik.