W końcu pulpit, który mi się podoba i jestem zadowolony
Desktop pod tytułem “schludnie, choć nasrane” XD
Podrzuć zrzut z maksymalizowanym okienkiem. Ciekawi mnie jak to wtedy wygląda.
Plasma desktop stylizowana na Gnome? Rozumiem stylizować się na macOS czy ewentualnie Windows, ale Plasmę na Gnome?
Wieczorem wrzucę. Generalnie to górny pasek wjeżdża pod krawędź górna, więc nic miejsca się nie marnuje.
@roobal e tam. Przynajmniej Linuks który wygląda jak Linuks a nie podróba
Co to jest za distro i da się ustawić tak jak Ty masz?
Tu masz widok ze zmaksymalizowanym oknem.
@anon85571622 Pewnie, że tak. Wystarczy jakiekolwiek distro z KDE Plasma w wersji 5.15 >= o ile się nie mylę. Tutaj masz filmik: https://youtu.be/qTF9Nmt3iXY z którego korzystałem.
Wygląda spoko.
Apple promuje ARM… fuj!
Przykleiło się gunwo do okrętu i krzyczy “płyniemy!”
Aha!
Zabawne, że podczas kompilacji KDE bierze jakieś 1.9GB ramu, kiedy Windows 10 potrafi wsunąć ponad 2.4GB zaraz po uruchomieniu
Gdy w tle odpalają się te wszystkie śmieciowe apki i jeszcze inne śmieciowe w międzyczasie się instalują w tle, to tak jest.
U mnie też Windows zanim w 100% wystartuje, mija jakieś 6 minut. Potem już nawet da się go używać.
Nie no tragedii nie ma jeśli chodzi o użytkowanie, ale przy 8GB ramu jak się robi bardziej wymagające czynności do tego WSL2 odpalone (która oczywiście jest zbugowana i potrafi wchłonąć cały ram przez wycieki) to brakuje pamięci…
Ta rozdziałka na 1440p robi dużo lepiej niż 1080? oglądałem kiedyś w sklepie i jakby nie kartka i cena, to nie wiem. Ja poszedłem na wielkość 34". Za rok sprzedam (jeszcze będzie miał 2 lata gwarancji) i wtedy 4K, tam widać różnicę.
Trochę wymieszane
Ale nie wstrząśnięte
Widzę, że kolega lubi widzieć, czy coś nie podżera sieci i zasobów . Ostatnio testowałem KDE i w sumie, nawet zdziwiłem się, że tak rześko na moim laptopie pracuje, do tego z pendrive.