Wasze pulpity

W końcu pulpit, który mi się podoba i jestem zadowolony :smiley:
Desktop pod tytułem “schludnie, choć nasrane” XD

Podrzuć zrzut z maksymalizowanym okienkiem. Ciekawi mnie jak to wtedy wygląda.

Plasma desktop stylizowana na Gnome? Rozumiem stylizować się na macOS czy ewentualnie Windows, ale Plasmę na Gnome?

1 polubienie

Wieczorem wrzucę. Generalnie to górny pasek wjeżdża pod krawędź górna, więc nic miejsca się nie marnuje.

@roobal e tam. Przynajmniej Linuks który wygląda jak Linuks a nie podróba :wink:

1 polubienie

Co to jest za distro i da się ustawić tak jak Ty masz?

Tu masz widok ze zmaksymalizowanym oknem.

@anon85571622 Pewnie, że tak. Wystarczy jakiekolwiek distro z KDE Plasma w wersji 5.15 >= o ile się nie mylę. Tutaj masz filmik: https://youtu.be/qTF9Nmt3iXY z którego korzystałem.

Wygląda spoko.

Czas na ARM :smiley:

RPi 400 @2,2GHz
Manjaro Xfce

Apple promuje ARM… fuj! :joy:

Przykleiło się gunwo do okrętu i krzyczy “płyniemy!” :stuck_out_tongue:

Aha!

Zabawne, że podczas kompilacji KDE bierze jakieś 1.9GB ramu, kiedy Windows 10 potrafi wsunąć ponad 2.4GB zaraz po uruchomieniu :laughing:

Gdy w tle odpalają się te wszystkie śmieciowe apki i jeszcze inne śmieciowe w międzyczasie się instalują w tle, to tak jest.

U mnie też Windows zanim w 100% wystartuje, mija jakieś 6 minut. Potem już nawet da się go używać.

Nie no tragedii nie ma jeśli chodzi o użytkowanie, ale przy 8GB ramu jak się robi bardziej wymagające czynności do tego WSL2 odpalone (która oczywiście jest zbugowana i potrafi wchłonąć cały ram przez wycieki) to brakuje pamięci…

Ta rozdziałka na 1440p robi dużo lepiej niż 1080? oglądałem kiedyś w sklepie i jakby nie kartka i cena, to nie wiem. Ja poszedłem na wielkość 34". Za rok sprzedam (jeszcze będzie miał 2 lata gwarancji) i wtedy 4K, tam widać różnicę.

No troszkę więcej miejsca jest - Winda w wirtualce ma 2560x1080.

Ojej, muszę się pochwalić. Środowisko XFCE.

Trochę wymieszane :slight_smile:

Ale nie wstrząśnięte :wink:

Widzę, że kolega lubi widzieć, czy coś nie podżera sieci i zasobów :slight_smile: . Ostatnio testowałem KDE i w sumie, nawet zdziwiłem się, że tak rześko na moim laptopie pracuje, do tego z pendrive.