Winamp na Windowsie 10? Sentyment? Szacun.
Kiedyś instalowałem Winamp na “dziesiątce”, nie chciał włączyć się.
Ja bym zwariował przy tych światełkach.
To nie jest szczyt możliwości, mogłem włączyć Mikołajowi jego świecący nos
Proszę, wersja “wolę beeeez”:
Nudna jak flaki z olejem.
Patrząc na sposób podłączenia tego do prądu, muszę się z tobą zgodzić. Któregoś dnia to się rozświetli jeszcze ładniejszą feerią kolorów
Nie ma dramatu. Komp ciągnie nie więcej jak 200W, dwa pozostałe przewody to lampki LED
To po kiego tyle wiatru w budzie?
Lubię minimalizm i spokój. Na pulpicie praktycznie nie toleruję żadnych ikon. Wszystkie ważniejsze ikony ukryte są w menu start lub na pasku zadań.
Bo ma być ładnie A poza tym taki mam kaprys
A poważnie: będzie inny proc, inna grafa, wiatr się przyda.
Kosz też można przenieść w inne miejsce.
Jak spersonalizować menu ?! z pod myszki
W rejestrze, przykład:
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\Background\shell\Gry]
"MUIVerb"="Gry Steam"
"Icon"="C:\\Program Files (x86)\\Steam\\steam.exe"
"SubCommands"="{SUBMENU-4};{SUBMENU-5};{SUBMENU-6}"
"Position"="Bottom"
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\CommandStore\shell\{SUBMENU-4}]
"MUIVerb"="Steam"
"Icon"="C:\\Program Files (x86)\\Steam\\steam.exe"
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\CommandStore\shell\{SUBMENU-4}\command]
@="C:\\Program Files (x86)\\Steam\\steam.exe"
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\CommandStore\shell\{SUBMENU-5}]
"MUIVerb"="Counter Strike GO"
"Icon"="C:\\Program Files (x86)\\Steam\\steamapps\\common\\Counter-Strike Global Offensive\\csgo.exe"
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\CommandStore\shell\{SUBMENU-5}\command]
@="C:\\Program Files (x86)\\Steam\\steam.exe steam://rungameid/730"
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\CommandStore\shell\{SUBMENU-6}]
"MUIVerb"="Dota 2"
"Icon"="C:\\Program Files (x86)\\Steam\\steamapps\\common\\dota 2 beta\\game\\bin\\win64\\dota2.exe"
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\CommandStore\shell\{SUBMENU-6}\command]
@="C:\\Program Files (x86)\\Steam\\steam.exe steam://rungameid/570"
Można to wiązać ze skryptami cmd i np. pokazywać i chować pliki ukryte i systemowe:
Wiem, ale kosz to jednak sentyment do klaski z w95.
Szanuję.
O kurde, działa
Pozycje SUBMENU zaczynasz od 4 bo reszta jest przypisana przez system czy sam je przypisałeś?
Pozycje 1-3 sam przypisałem dla innego menu.
Struktura jest taka:
Menu1:
submenu1,submenu2,submenu3.
Menu2:
submenu4,submenu5,submenu6.
Zaczynając kolejne menu nie mogę wrócić do numeracji 1,2,3 ponieważ klucze się nadpiszą więc akurat dla tego menu przewidziałem numerację 4,5,6.
Umieściłem tekst pliku reg w tagu “tekst sformatowany”, który nie przekłamuje zawartości.
a zmienić kolejność tych systemowych baowych da sie ?!