Wasze pulpity

2xUHD?

Tja, gdzieś muszę się upychać z kontentem. Żadnego skalowania interface-u bo po co mi ekran UHD jak miałbym zbijać sztucznie jego rozdzielczość. Dlatego wszyscy się ze mnie śmieją, że przy moich ustawieniach wyświetlaczy musieliby siedzieć z lupą :slight_smile:

Przy monitorach 24+" to jeszcze okej. Przy laptopie z ekranem 14" FHD to jest masakra dla oczu.

FHD mówisz… jeden z moich byłych lapków miał (ma) 3200 x 1800 (Fujitsu Lifebook U904). Kompletnie nie mam pojęcia czym kierował się producent dając taką rozdzielczość.

Cena z kosmosu a opinie złe produktu.

Nie narzekam. Znaczy obecna właścicielka nie narzeka. Do internetu wystarczy :wink:

Pewnie chwyt marketingowy dla nieświadomych użytkowników. Ktoś przegląda oferty laptopów wszędzie w tej samej cenie widzi tylko HD/FHD a tu nagle wyskakuje mu UHD w tej samej cenie co poprzednicy i od razu klika i kupuje. To nic że potem zorientuje się, że nie da się tego używać ale sprzęt już kupiony a rozdzielczość można zbić do bardziej używalnej. :slight_smile:

Są też oczywiście świadomi użytkownicy którzy kupują takiego laptopa bo wiedzą na przykład, że będą i tak pracowali na zewnętrznym monitorze. A ekran laptopa będzie im służył jednie do wyświetlania zasobów systemu.

Ja wiem, w XPS 13 UHD całkiem przyjemnie się używa - przynajmniej w pomieszczeniu bo w takich warunkach miałem okazję testować. No chyba, że ktoś musi włączać skalowanie interface-u to wtedy faktycznie spalenie pieniędzy bez potrzeby.

No właśnie też do takiego setupu się przymierzam :wink:, ale to za jakiś czas bo na razie chcę kupić kartę graficzną i dyski. Ile cali monitory i jak się to sprawdza? Ja planuję 2x27" UHD w tym jeden 144Hz

Co do setupu: Na razie mam setup 2x27", ale docelowo chcę zmienić na 2x 49" (na Dellach 4919).
Jeśli mogę coś poradzić - unikaj Philipsa jak możesz. Matryce są tak wujowe, że po nocy wyświetlania konsoli przez dwa tygodnie będziesz widział duszki.
Co do ‘sprawdzania się’: W sumie u mnie to spoko jest, zazwyczaj robię sobie taki grid:
główny monitor: IDE z podziałem 1(edytowany plik)+2(pliki źródłowe)+toolboxy
drugi monitor: 2 (RDP/debugger/dokumentacja)+1(wynik)

Mój pulpit Rainmeter, 24GB ramu, I5-E8400, Windows 10 1909 64-Bit + Linux Mint Cinnamon + Arch Linux(zastanawiam się nad środodwiskiem graficznym).

1 polubienie

Vista Siódemeczka A gdzie 98se 2000 me xp

… jeszcze tylko podświetlana obudowa i atak epilepsji gotowy. :wink:

1 polubienie

To jest Twoje miejsce pracy/relaksu? Wygląda fantastic :slightly_smiling_face:

Tylko relaksu, pracę zostawiam w biurze :rofl:

Róż trafił również na pulpit :joy:

1 polubienie

1 polubienie

2 polubienia

Masz może link do tej tapety?:heart_eyes:

Masz wszystkie aktualne :wink: zmieniają mi się cyklicznie :wink: