Wasze pulpity

Woo, dzięki :smiley:

Przyszłość nie rysuje się kolorowo dla sceptycznie nastawionych do RGB :joy:

2 polubienia

Ta laska z drugiej tapety ma taka kifozę, że mój intel się tnie :stuck_out_tongue_winking_eye:

Ej, to Ciri jest :stuck_out_tongue: Czytałeś książki (wiedźmin)? Ona telepotiwała się między światami i czasami i to jest z tego beka do cyberpunka :wink:

Czy Plasma potrafi obsłużyć tapety na 2 monitory? Mnie się nie udało i nie widzę takiej opcji, na Gnome to jedno kliknięcie :wink:

Oczywiście, że tak. Pokazałem screen z jednego monitora, bo zmieniłem gpu, który nie ma wyjścia analogowego na mój drugi monitor… jestem na etapie szukania nowych monitorów :wink:

Zdradzisz tajemną wiedzę jak to zrobić?

Żadnej tajemnej wiedzy… No co ty? Na Gentoo to miałem z ustawień w gui KDE i tak samo jest na arch…

To może moja Plasma była zbyt wykastrowana. W każdym razie wróciłem po 4 dniach do Gnome, bo brakowało mi w nim wygody. Gdybym kiedyś znowu się skusił na KDE (już chyba 10 raz podchodzę do niego w ciągu 15 lat), to sobie obczaję jak to zrobić. Jak pisałem, w Gnome to jedno kliknięcie przy ustawianiu tapety.

Serio, to samo w KDE.
Wydaje mi się, że coś źle zrobiłeś. Sam instalując czyste KDE pytałem się Marcina nawet jaka apka do screenshotów jest tutaj, ale tapety na 2 monitorach wchodziły mi od strzała :wink:

1 polubienie

hate gnome! :wink:

E tam, ja tam lubię Plasmę, ale zawsze wracam do Gnome. Jest wygodniejsze :slight_smile:

Nie potrafię się nauczyć obsługi nowego Gnome i chyba dlatego hejtuję :slight_smile:

W KDE można zrobić wszystko to co w Gnome, więc po co się ograniczać?

Ja tam nie czuję się ograniczony. Dobra EOT :slight_smile:

1 polubienie

co to za dock?

RocketDock

1 polubienie

Niby parę latek już Rocket ma, a u mnie trzyma się nadal, i u mojego kumpla żyjącego przed kompem - też. Zgrabny, ogarnialny i nie przepchany linkami do stron producenta.

Aż dziwne, że jeszcze chodzi :slight_smile: Korzystałem z niego jeszcze na XP, teraz Windows 10 i bez problemów sobie radzi. Z jednej strony szkoda, że autor już nie rozwija programu, ale z drugiej strony jak by zaczął tworzyć potwora jak to było z gadu-gadu to pewnie i tak został bym przy starej wersji :slight_smile:

2 polubienia

Defaultowy z ElementaryOS nie taki zły.

1 polubienie

Pracbaza :slight_smile: