Woo, dzięki
Przyszłość nie rysuje się kolorowo dla sceptycznie nastawionych do RGB
Ta laska z drugiej tapety ma taka kifozę, że mój intel się tnie
Ej, to Ciri jest Czytałeś książki (wiedźmin)? Ona telepotiwała się między światami i czasami i to jest z tego beka do cyberpunka
Czy Plasma potrafi obsłużyć tapety na 2 monitory? Mnie się nie udało i nie widzę takiej opcji, na Gnome to jedno kliknięcie
Oczywiście, że tak. Pokazałem screen z jednego monitora, bo zmieniłem gpu, który nie ma wyjścia analogowego na mój drugi monitor… jestem na etapie szukania nowych monitorów
Zdradzisz tajemną wiedzę jak to zrobić?
Żadnej tajemnej wiedzy… No co ty? Na Gentoo to miałem z ustawień w gui KDE i tak samo jest na arch…
To może moja Plasma była zbyt wykastrowana. W każdym razie wróciłem po 4 dniach do Gnome, bo brakowało mi w nim wygody. Gdybym kiedyś znowu się skusił na KDE (już chyba 10 raz podchodzę do niego w ciągu 15 lat), to sobie obczaję jak to zrobić. Jak pisałem, w Gnome to jedno kliknięcie przy ustawianiu tapety.
Serio, to samo w KDE.
Wydaje mi się, że coś źle zrobiłeś. Sam instalując czyste KDE pytałem się Marcina nawet jaka apka do screenshotów jest tutaj, ale tapety na 2 monitorach wchodziły mi od strzała
hate gnome!
E tam, ja tam lubię Plasmę, ale zawsze wracam do Gnome. Jest wygodniejsze
Nie potrafię się nauczyć obsługi nowego Gnome i chyba dlatego hejtuję
W KDE można zrobić wszystko to co w Gnome, więc po co się ograniczać?
Ja tam nie czuję się ograniczony. Dobra EOT
co to za dock?
RocketDock
Niby parę latek już Rocket ma, a u mnie trzyma się nadal, i u mojego kumpla żyjącego przed kompem - też. Zgrabny, ogarnialny i nie przepchany linkami do stron producenta.
Aż dziwne, że jeszcze chodzi Korzystałem z niego jeszcze na XP, teraz Windows 10 i bez problemów sobie radzi. Z jednej strony szkoda, że autor już nie rozwija programu, ale z drugiej strony jak by zaczął tworzyć potwora jak to było z gadu-gadu to pewnie i tak został bym przy starej wersji