świeżo po instalacji zajmuje 6.6 GB
A z gier to wiem że na pewno chodzi Counter Strike bo gram i mam nadzieje że mi Lock On będzie chodził.
świeżo po instalacji zajmuje 6.6 GB
A z gier to wiem że na pewno chodzi Counter Strike bo gram i mam nadzieje że mi Lock On będzie chodził.
:o co?? Świeżo po instalacji to może i tak. ale po wgraniu wszystkich sterów i zaistalowaniu programów (na innej partycji), to na partycji systemowej mam zajęty 14-15GB (nie licząc moich dokumentyó i zdjęć)
U mnie 7 ultimate RTM x86, po wgraniu sterów zajmuje niecałe 9.5 GB
Nieco zbaczamy od tematu koledzy…
Jeżeli masz tryb XP to wiele starszych gierek będzie dobrze działać. Na razie to wersja RC, ale seven pojawi się w sklepach, gier na ten system na pewno dużo więcej…
6-7gb zajmuje wersja ultimate 32 bit
Crysis nie działa , i w tym oto momencie żegnaj win 7
ja tam dla jakieś jednej gry nie będę rezygnował z windows 7 będę wytrwały:P
pewnie niedługo by poprawkę wypuścili:D
– Dodane 13.09.2009 (N) 21:23 –
albo by w trybie zgodnosci działało:P
a jak nie to bym jakoś doinstalował vistę:D
dla gry:)
crysis i crysis warhead nie działa nawet w trybie zgodności , wiedźmin nie działa i jeszcze coś się pewnie znajdzie do tej listy , trochę szkoda bo miałem chrapkę na crysisa w dx 10
U mnie działa bez problemów, 7 Ultimate RTM x86
no kurde , co jest wszystkim działa a mi wyskakuję błąd i nie rusza :-x :-x
“Dzięki Trybowi XP, możliwe będzie uruchamianie prostych, biurowych aplikacji, które zawierają jedynie pełne wsparcie Windowsa XP. Niestety Tryb XP nie będzie posiada akceleracji 3D , więc uruchamianie starszych gier, czy na przykład “zabytkowych” tunerów telewizyjnych nie będzie możliwe.”
Ehh… tak jak już ktoś wyżej pisał - skoro jesteśmy w Polsce to piszemy Win7 lub “na Siódemce” a nie słowotwórstwo od angielskich słów
Scorpio , tego typu uwagi to proszę wymieniać na PW. OT do kosza.
Może wina sterów? U mnie Crysis działa bez trybu zgodności (żadnych problemów podczas instalacji ani podczas gry). System: Win 7 RC 32-bit. Sterowniki: ATI Catalyst 9.6, 9.7, 9.9
GTA IV również działa bez problemu. Jedynie ekran instalatora był w krzaczkach (pierwsze okno). San Andreas bez problemu.
Wiedźmin i oba Crysisy działają bez problemów. Windows 7 jest ‘vistopodobny’ i wszystkie gry działające na Viście powinny działać (i chyba działają). Jedyne problemy stwarzają instalatorzy takie jak w GTA IV które po prostu wykrywają zbyt nowa wersje Windows i twierdzą że system jest niekompatybilny, cześć da się ominąć ustawiając tryb kompatybilności do Visty lub XP, ale jak gra używa Windows Installer (MSI) to już trzeba go edytować (np. narzędziem Orca).
(To nie ten dział!)
Zgadzając się z “przedmówcą”, uważam i z własnego doświadczenia wiem, że Windows 7 jest kompatybilny z większością (całością?) gier, czy oprogramowaniem, które działały w systemie Vista. Nie powinno być problemów z działaniem gier (jest to przecież software). Chyba, że ktoś chciałby uruchomić stare gry, jak np. Quake 1, czy MK1, ale to już inna historia.
Sam testowałem Company of Heroes, czy Anno 1701 i działały bez zarzutów.
Mi Just Cause na siódemce działa znacznie lepiej niż na xp.
Widać wyraźny wzrost wydajności.
Działają wszystkie gry jakie miałem na Viście.
Gorzej jest ze skalowaniem ekranu w mniejszych rozdzielczościach…
A próbował ktoś może Call of Duty 2 instalować bo mi na 7 x86 nie chce iść.
U mnie na 7 Ultimate RTM x86 działa
A u mnie nie chce wogóle się zainstalować.Czemu?Od razu błąd wywala?