Mi też własnie wszystko działa
U mnie również nie ma powodu do narzekań.
Działa nawet pierwsza część Halo, która była właściwie napisana pod XP na którym jednak mi działać nie chciała.
A tu śmiga elegancko.
Nowsze gry, działają znacznie lepiej na siódemce.
Np. GTA 4.
O wiele lepiej niż w przypadku uruchamiania jej na xp.
Tak samo parę innych gier.
W7 od wersji proffesional (albo tylko ultimate) ma opcję kompatybilności windows xp i wtedy specjalnie da aplikacji w7 staje się jakby windows xp i nie ma prawa nie chodzić Jeszcze nie mam Windows 7 ale z kupnem nowego kompa sobie załatwię i zdążyłem poczytać na temat gier w W7
no nie do końca tak jest , z niektórymi grami trzeba się trochę nakombinować tj. z Splinter Cell chaos theory(nie dziala na oryginalnym .exe trzeba szukać cracków i patch’y ) albo penumbra której i tak nie udało mi się uruchomić.
jA NIE MIALEM JESZCZE PROBLEMU Z GRAMI.A PRZESIADLEM SIE Z XP NA 7
Proszę usunąć skutki zacięcia
Powiem tak z mojego doświadczenia wynika że gry z 2002 roku i wyżej chodzą z tymże niektóre windows odpala sam prawidłowo w innych trzeba uruchomić je w trybie zgodności z XP SP2 lub 98 ale to zależy już od przypadku
Oj widać że nie jesteś profesjonalistą bo tryb XP Mode jest tylko dla programów a nie dla gier.
U mnie chodzi nawet NFS III i NFS IV i to bez trybu zgodności.
I tu wprowadzasz w błąd bo gry chodzą tak samo pod XP x64 Vista x64 i 7 x64. Sprawdzałem kilka razy np: GTA 4, Undercover, SHIFT, Mirror’s Edge …
Heroes of Might and Magic IV chodzi jak należy a przy Heroes III zawiesza się przy kampaniach - sądzę, że to wina braku możliwości ustawienia rozdzielczości monitora w tej wersji gry
Nie wprowadzam w błąd.
Kiedy odpaliłem GTA 4, na xp, to gra mi przycinała, najczęściej podczas jazdy.
Gdy odpaliłem na windows 7, tego problemu nie było.
Zarówno na xp jak i siódemce, system i gra były zaktualizowane.
Mogę podać drugi przykład:
Gra Kane and lynch deadman, na xp, gra cieła non stop tak że się grać nie dało.
Gdy odpaliłem ją na siódemce, gra działała płynnie.
Bez zająknięcia.
Podobny problem miałem z grą Just Cause, na Xp były problemy z płynnością, a na Vista i 7, problemów brak.
Piszę to co zauważyłem.
Nie wprowadzam w błąd, także nie podważaj.
z grami na 7, nie ma najmniejszych problemów to nie vista
Prawie wszystkie gry dzialaja na windows7.Sam go uzywam i nie narzekam działaja i te stare gry i nowe.
wszystkie gierki śmigają mi.
Ja mam Windowsa 7 , ogólnie dobry komp no , ale Gothic 2 Noc Kruka , jak włączam grę po chwili ekran robi sie niebieski , później to już nic w tej grze nie widać no i komp się zawiesza. Tak się dzieje nawet wtedy kiedy uruchamiam grę jako administrator oraz w trybie zgodności z XP …
Może ktoś pomóc? :-x
Mi się wydaje że to nie wina systemu a sterowników od Grafiki. Po za tym Gothic 2 ma ogromne problemy z nowymi grafikami.
Kolego spokojnie ci pójdzie na Windows 7 : Heroes 5, Conter Strike 1.6 , również Bitwa o śródziemie 2
– Dodane 16.03.2010 (Wt) 19:26 –
Koledzy co mogę zrobić żeby gry mi płynniej chodziły na Windows 7 ???
powyłączać mniej potrzebne programy, i zmniejszyć grafikę w grze…
Nie ma prawa aby chodź jedna gra nie odpaliła jedynie niezgodność parametrów technicznych może nam przeszkodzić. Więc wystarczy ustawić zgodność.
Robi się to tak:
1.Prawym przyciskiem myszy klikamy na ikonę gry
2.Wybieramy “Właściwości” i zakładkę “Zgodność”
3.Zaznaczamy “Uruchom ten program w trybie zgodności z”
4.Wybieramy " Windows XP (z dodatkiem Service Pack 2)
Zrobione!
Wszystko powinno działać. Dla mnie to jest najleprzy sposób do “naprawy” gier.
Nie ma problemu kolego mi wszystko hula
ja mam w gothic 1 problem z grafiką i wyskakuje błąd i gra sie wyłancza