2010
tomsonis , Premiera pod koniec tego roku,a jak nie to w 2010.
U mnie już wszystkie głośniki działają. Po prostu było ustawione stereo.
A mam pytanie odnośnie tej bety,czy zdarza się u was zacinanie systemu,bo u mnie zdarza się podczas sciagania pliku musze czekać aż zareaguje komputer,albo zresetować-myślę że to beta i pewnie dlatego się zacina czasem.Vista chodzi bez problemu pozdrawiam.
dominikb ,
Ja nie oszczędzam ten wersji beta, już nie raz system mi się wysypał, nie raz się pozacinał ;))
I nie raz się wysypie
aero , Dziękuje za informacje,bo chciałem uzywać go jak viste,ale to beta,a vista pełna.No cóż będę musiał poczekać do 2010 roku.
Mnie też się kilka razy wysypał, na końcu się wysypał tak że się nie uruchomił, nawet ratowanie nie pomogło.
Ehh… a pomyśleć że jeszcze kilka stron wcześniej tego topicku, ludzie pisali że wyspanie mu nie grozi bo to stabilniejszy system niż Vista… jasne.
Trzeba jednak pamiętać, że mimo wszystko dalej jest to tylko Beta.
Pracuję na Windows 7 już prawie tydzień - zainstalowałem wszystkie aplikacje z których normalnie korzystałem (korzystam) na Windows Vista - część z nich działa poprawnie część wogóle (np. Alcohol, Daemon Tools, Lightscribe) ale co do stabilności systemu nie mam zastrzeżeń. Pamiętam historię Visty na takim wczesnym etapie - wtedy byłem załamany tak muliła wersja Beta, minęły 2 lata Vista muli (może mniej ale jednak) natomiast Windows 7 zachowuje się jak XPek. Te programy z których codziennie korzystam działają poprawnie i bez większych zastrzeżeń.
Życzę Microsoftowi żeby dalej prace nad Windows 7 szły tak jak do tej pory, może w końcu doczekamy się systemu naprawdę godnego uwagi.
Pozdrawiam
Kolego, jaki masz sprzęt? Ja osobiście nie mam żadnego “wymiatacza”, aczkolwiek Vista po SP1 + KB952709 + KB955302 + KB957200 działa o dziwo lepiej od Win7. Startuje i zamyka mozna powiedzieć w takim samym czasie ( nie jestem aptekarzem i nie chodzi o 5 sek.) Przenosi pliki szybciej od 7’ki, płynniej otwiera okna, ma lepsze cache dla ikon (nic nie mruga), to takie najważniejsze sprawy. Wizualnie oczywiście 7’ka na TAK, ładniejsze bootowanie, kombinacje z Aero, WMP12 (super!
Dlaczego pytałem Ciebie co kryje się w budzie? A no dlatego, ze tez testowałem 7’kę na gorszym, jedno-rdzeniowym sprzęcie i na nim było lepiej. Siódemka zachowywała się ogólnie lepiej od Visty
Zastanawiam się czy na prawdę ma aż takie znaczenie proc 2-rdzeniowy, najwidoczniej tak
Kilka testów z mojej Visty.
Odpala w 45-50sek. bios pojawia się stosunkowo późno bo dopiero po 8sek.
Zamyka w 6-8 sek
Przenoszenie między dyskami pliku ISO 2,78GB w 180sek.
Cała reszta stabil, wiec nie jest źle
Mnie zaskoczył wynik Win7 za RAM. Vista oceniała na 2.9 a siódemka na 3.1
pamiętajcie iż wynik “średni” = wynikowi najsłabszego komponentu…
Zauważyłem, że w 7 wywalili z Visty, to że jak program się zatnie, to mamy opcje Zakończ teraz, poczekaj aż zacznie odpowiadać i uruchom ponownie.
W 7 wyskakuje i okienko takie jak w Win 98 i mam opcję Close lub Exit.
A i jeszcze jedno, Seven nie radzi sobie z zawieszonymi programami, u mnie gdy chce zamknąć nic się nie dzieje, nawet nie mogę kompa wyłączyć tylko RESTART guzikiem pomaga, ale w końcu to beta, ale i tak Vista z tym lepiej sobie radziła.
Pozdrawiam
^
U mnie sobie radził bez problemu z aplikacjami, które nie odpowiadały.
U mnie tez zawsze jak zawiesi sie eksplorator albo program do nagrywania plyt to musze resetowac kompa.
A CTRL + ALT + DELETE -> Start Task Manager i zabić proces nie działa?
Pozdrawiam
Zabije explorer.exe , uruchomie od nowa i dalej jak wlacze cokolwiek z eksplorera to biale okienko .