Witam. Od jakiegoś czasu dość często pojawia mi sie blue screen, a całkiem często jak wchodzę do folderu z grą Max Payne 3 (kiedyś tego nie było). Myślałem, że jak zrobie formata to będzie ok, ale jest dalej tak samo. Po blue screenie jak włączy sie komputer wyskakuje komunikator że system odzyskał sprawność… i w szczegółach jest coś takiego:
Jeśli zasady zachowania poufności informacji w trybie online nie są dostępne, przeczytaj nasze zasady zachowania poufności informacji w trybie offline:
Ogólnie jeżeli przykładowo teraz problem powoduje wersja X sterownika do karty sieciowej, to po ponownej instalacji systemu znowu możesz zainstalować wersję X sterownika do karty sieciowej i problem dalej będzie występować. Gdybyś teraz zdiagnozował problem i ustalił, że problem powoduje wersja X sterownika i aktualizacja do wersji Y rozwiązuje problem, to miałbyś problem z głowy. Podobnie jeżeli problemem jest sprzęt, reinstalacja na nic.
Jestem już prawie 2h na trybie awaryjnym z dostępem do sieci i nie było jeszcze blue screena. Może być wina taka, że zainstalowane mam najnowsze sterowniki nVIDIA do grafiki?? BO takich problemów kiedyś nie miałem, a tylko te sterowniki ściągam co jakiś czas nowe.
Sprawdzenie, jakie poprawki i aktualizacje zostały ostatnio zainstalowane w poszukiwaniu prawidłowości i typu: data instalacji aktualizacji albo programu = początek problemów