Przypominam, że zgodnie z tym co mówił Kolega @torello, ten chory osobnik e.b.e. / katkat / itd… lubi tworzyć profile niemal identyczne jak normalnych Userów, ale różniące się jedną literką, do tego z takim samym avatarem i opisem. Tymi kontami jak zwykle trolluje pisząc te same bzdety (najczęściej pod programami Kasperky, Avast, i wieloma innymi antywirusami) i atakując kogo popadnie oraz zgłaszając każdy post jako rzekomo naruszający Regulamin.
Dlaczego o tym piszę? Ano dlatego, że w momencie gdy zobaczycie iż jeden z Waszych Znajomych napisze coś głupiego na Wasz temat bądź Was obrazi, wpierw upewnijcie się, czy aby na pewno on… czy może tylko kopia To “świeży” przykład:
moje konto założone w styczniu br.: http://www.dobreprogramy.pl/288326,mint … ownik.html
jego nowe konto założone tydzień temu: http://www.dobreprogramy.pl/309297,miin … ownik.html
Tylko dzisiaj Redakcja skasowała kilkadziesiąt jego obraźliwych i jak zwykle tych samych “komentarzy” głównie pod programami Kaspersky i Avast, niektóre z nich były adresowane do Usera Tomcat78, miało to wyglądać tak jakbym to ja Go atakował
Mam nadzieję że Redakcja zrobi wreszcie z ni porządek. Fajnie byłoby, gdyby producenci antywirusów zgłosili sprawę do sądu, ponieważ z powodu jego masowego oczerniania antywirusów praz drastycznego zaniżania ocen (niekiedy z 9 do 4!) na najpopularniejszym portalu komp. ponoszą oni straty. To już trwa od ponad roku! Przecież Policja potrafi namierzyć takiego delikwenta różnymi sposobami, nawet gdyby korzystał ze zmiennego IP itd.
Gdyby rodzicom tego… osobnika ( silę się na spokój, bo dostałem kartkę:) ) musieli zapłacić wysoką grzywnę, Redakcja (oraz my: zwykli Userzy) wreszcie miałaby z nim spokój. Samo blokowanie jego kolejnych dziesiatek kont miesięcznie, usuwanie jego setek komentarzy w kilka dni, a nawet blokowanie komentarzy pod antywirusami na pół roku (jak to miało już tutaj miejsce), nie jest żadnym rozwiązaniem na dłuższą metę. Droga Redakcjo: trzeba wreszcie wziąć się za niego, żeby potem podjąć jakieś kroki prawne., nie można ciągle udawać, że nic się nie dzieje.
Pozdrawiam
Edit:
Najnowszy jego post pod Avast Free skopiowany ode mnie udowadnia tylko, że robi sobie kpiny z Redakcji, której reputacja i wypracowany latami wizerunek coraz bardziej cierpią. Szkoda że takie rzeczy dzieją się na tak szacownym portalu, może w końcu zajmiecie się nim.