Wybór procesora

Dysk wcale nie jest luzem:

image

No chyba, że nie przykręcił śrubek.

Tu jak widzę dalej rozkminy nad procesorem, które można było załatwić 150 postów temu. Myślałem, że już było ogarnięte. Teraz widzę jakieś dziwne roszady z wysyłką procesora.

Czeka nas jeszcze montaż procka, wybór i aplikacja pasty termo oraz instalacja chłodzenia :joy:

200

Żeby nie skończyło się wygiętymi czy wręcz połamanymi pinami na sockecie. Przy AMD jeszcze jestem w stanie jakoś to zrozumieć, bo ktoś żonglował prockiem, ale na Intelu jakoś dalej nie wiem jak to niektórzy robią.

Powiem Ci, że dopóki (raptem kilka miesięcy temu) nie obejrzałem kilku filmów na YT, byłem święcie przekonany, że na Intelu nie jest możliwe pogięcie pinów.

No niestety takie życie okazuje się że zablokowali konto na allegro panu co mi to ma wysłać bo nie zapłacił całej kwoty prowizji kiedyś tam jakieś 10gr czy coś takiego normalnie masakra . I nie jest przykręcony dysk ssd bo nie mam takich śrubek ale siedzi dobrze i działa już prawie rok dobrze .

Kubię sobie dobre chłodzenie a tam już pasta będzie .

Dlatego nalegam żeby to kupić na allegro żeby móc zwrócić towar jakby coś było nie tak . A jak będę podłączał procesor to będę to robił bardzo ostrożnie.

Jeśli kupisz od osoby prywatnej, która nie prowadzi działalności gospodarczej, to prawo zwrotu Ci nie przysługuje. Tzn. możesz zapytać sprzedającego czy przyjmie zwrot, ale nie musi się zgodzić.

https://allegro.pl/pomoc/dla-kupujacych/zasady-zwrotow-i-reklamacji/kiedy-sprzedajacy-moze-odmowic-przyjecia-zwrotu-towaru-5VZxXdOdqfy

Jest opcja zwrotu w ofercie ale gościu nagle podniósł cene do 470 zł masakra nie idzie się z nim dogadać

coś mówiłem o cwaniakowaniu wielu osób z OLX?
Na wszelki wypadek: Umowa kupna sprzedaży może być zawarta droga ustna, pisemna, elektroniczna. Masz w archiwum wymianę emaili? Przypomnij mu, że takie warunki ustaliliście, jeżeli on zrywa- zwrot kasy.

Jak to? Już mu płaciłeś coś? Przecież chyba nie po to chciałeś, żeby na allegro wystawił?

…będzie 1000 postów nim komp ruszy ;-)?

“Lód” Dukaja przy tym to nowelka :joy:

Gościu się zdenerwował mówił mi że zrobił tak jak chciałem a ja nie chciałem kupić póki nie będzie możliwość zwrotu przy tej aukcji w aukcji wyszczególniona noi podniósł cenę wczoraj pisał że zejdzie do 416zł ale jak do tej pory zszedł do 460zł . 25zł co mu wysłałem zwrócił na paypal.

Nie chciał się zgodzić na allegro wystawić bo się oburzył że mam go za jakiegoś dziada że powinienem bardziej ufać ludziom i żeby wysłać mu 25zł to wystawi na allegro. Jak potem nie było wszystko jak trzeba na allegro to mu pisałem że trzeba tak i tak i w końcu się oburzył i podniósł cenę do 470 a pieniądze na paypal zwrócił no po prostu to jest jakiś dramat :d

Jak tak napisał to tym bardziej bym nie ufał…

Sprzedaż zakończona ahahaha dobrze że kasę zwrócił na paypal.

Może ktoś z forum kupił za tą cenę 460zł ja czekałem aż zejdzie do 416 tak ja mieliśmy ustalone.

Z całym szacunkiem, ale jeśli w rozmowie z nimi byłeś tak zdecydowany jak tutaj, to ja mu się nie dziwię.