Wybór procesora

Drogi Autorze, następny post ma brzmieć:

“Wszedłem na Allegro, kupiłem najtańszą i7 na mój socket 1150 i czekam na dostawę, dziękuję wszystkim za pomoc”

Zamiast pisać te posty i główkować, to roznosząc ulotki być już na Ryzena zarobił :wink:

Powiedziałem że kupuje na pewno jeśli będzie na allegro za 391zł z opcją płatność przy odbiorze przez poczte polską i z 14 dni na odstąpienie od umowy . A on się oburzał aż w końcu podniósł cenę noi nie kupiłem . Wtedy mu wysłałem 25 zł więc dlatego te 391zł bo za prowizje wyszło 16. Teraz pisze nad tą aukcją że aukcja zakończona .

Nie kupuję taką i7 4770 albo 4790 zwykła lub K jak będzie w cenie 400zł nawet jeśli miało by to trwać jakiś czas .

Odpisał : Niestety ktoś kupił przed czasem, zanim z pracy wróciłem. Przepraszam bardzo, ale wczoraj trzeba było się dogadać. A nie kombinować. Pozdrawiam. Mam jeszcze i5 4570.

pół-roku lub rok, takich upartych do siedzenia na złomku trochę jest, do czasu aż nowe lub używane Ryzeny będą tańsze, to sprzedawcy będą dawali wyższe ceny :wink: Powodzenia!

No cóż tak się składa że dzwoniłem wczoraj jeszcze pod jeden numer ale gościu powiedział że wyjeżdża i żeby w niedziele dzwonić ale to też olx . Mówił że ma 3 sztuki takiego procesora ale jak teraz przeglądam olx to ta aukcja znikła . Zadzwonię w niedziele i zapytam czy wystawi na allegro z 14 dniową gwarancją rozruchową z możliwością odstąpienia od umowy.

Namieszam ci jeszcze bardziej.
Istnieje jeszcze i7 4771. Jest szybszy od i7 4770 o 100 MHz.

Obserwuje już oferty i7 4770 zwykłe i K oraz i7 4790 zwykłe i k to i7-4771 też zacznę obserwować im więcej procesorów tym większe prawdopodobieństwo że trafi się jakaś okazja za 300-400zł . Dzięki.

Nie licz na to. Popyt nadal jest spory a dostawy tanich zerowe.

No to trudno myślę że przynajmniej miesiąc warto poczekać jak się coś nowego pojawi na allegro i olx to mi maile będą przychodzić .

Dziękuje wszystkim za pomoc jakby ktoś wiedział coś albo miał na sprzedaż takie procesory w niskiej cenie od 300 do 400zł ewentualnie 450zł z przesyłką żeby wyszło to proszę dać znać .

Procesory które kupię jeśli będzie oferta spełniająca moje oczekiwania :

• i7 4770 ( wersja k też może być)
  • i7 4771 (wersja k też może być)
  • i7 4790 ( wersja k też może być )

Pozdrawiam wszystkich serdecznie i jeszcze raz dziękuje za pomoc .

Koniec sezonu pierwszego :joy:

Drugi dopiero w produkcji :smiley:

Jutro kupię na allegro i7 4790k na moich warunkach w bardzo okazyjnej cenie :smiley: Opłacało się poczekać trochę i podzwonić bo będę miał najlepszy procesor pod mój socket.

Wrzuć sceena jak już będzie w systemie, cos za te 200 postów się nam należy :wink:

Będzie kupiony i zamontowany to wrzucę .

Sterowniki trzeba będzie pobrać jakieś do poprawnego działania tego procesora :
i7 4790k

Bios mam zaktualizowany do najnowszej wersji .

Jakie sterowniki? Musisz tylko mieć BIOS, który ten procesor obsługuje - jak masz najnowszy to nie ma problemu.

No to dobrze tyle chciałem wiedzieć . Niestety Pan co miał wystawić i7 4790k jednak się nie zdecydował i chce sprzedać komputer jako całość . Tutaj z kolei Pan mi wystawił na życzenie i7-4770k ale zanim zdążył wstawić do oferty 14 dniową gwarancje rozruchową to ktoś kupił ten procesor w dodatku był z bardzo dobrym chłodzeniem : https://allegro.pl/oferta/i7-4770k-fera-3-mx-4-8238760720#
2 minuty dosłownie minęły odkąd wstawił na allegro ten procesor i ktoś go kupił zadzwonił do gościa co to kupił że był już ugadany ze mną ale gościu nie chciał się zgodzić na odstąpienie od zakupu a dwie strony muszą się zgodzić żeby anulować zakup… normalnie masakra wszystko wskazuje na to że ja nie kupię tego procesora .

Pewnie chodzi mu o reinstalkę :wink:
U niego przejście z i5 na i7 będzie bezproblemowe praktycznie.

takie np o to mi chodzi : https://downloadcenter.intel.com/product/75122/Intel-Core-i7-4770-Processor-8M-Cache-up-to-3-90-GHz-