Drogi Autorze, następny post ma brzmieć:
“Wszedłem na Allegro, kupiłem najtańszą i7 na mój socket 1150 i czekam na dostawę, dziękuję wszystkim za pomoc”
Zamiast pisać te posty i główkować, to roznosząc ulotki być już na Ryzena zarobił
Drogi Autorze, następny post ma brzmieć:
“Wszedłem na Allegro, kupiłem najtańszą i7 na mój socket 1150 i czekam na dostawę, dziękuję wszystkim za pomoc”
Zamiast pisać te posty i główkować, to roznosząc ulotki być już na Ryzena zarobił
Powiedziałem że kupuje na pewno jeśli będzie na allegro za 391zł z opcją płatność przy odbiorze przez poczte polską i z 14 dni na odstąpienie od umowy . A on się oburzał aż w końcu podniósł cenę noi nie kupiłem . Wtedy mu wysłałem 25 zł więc dlatego te 391zł bo za prowizje wyszło 16. Teraz pisze nad tą aukcją że aukcja zakończona .
Nie kupuję taką i7 4770 albo 4790 zwykła lub K jak będzie w cenie 400zł nawet jeśli miało by to trwać jakiś czas .
Odpisał : Niestety ktoś kupił przed czasem, zanim z pracy wróciłem. Przepraszam bardzo, ale wczoraj trzeba było się dogadać. A nie kombinować. Pozdrawiam. Mam jeszcze i5 4570.
pół-roku lub rok, takich upartych do siedzenia na złomku trochę jest, do czasu aż nowe lub używane Ryzeny będą tańsze, to sprzedawcy będą dawali wyższe ceny Powodzenia!
No cóż tak się składa że dzwoniłem wczoraj jeszcze pod jeden numer ale gościu powiedział że wyjeżdża i żeby w niedziele dzwonić ale to też olx . Mówił że ma 3 sztuki takiego procesora ale jak teraz przeglądam olx to ta aukcja znikła . Zadzwonię w niedziele i zapytam czy wystawi na allegro z 14 dniową gwarancją rozruchową z możliwością odstąpienia od umowy.
Namieszam ci jeszcze bardziej.
Istnieje jeszcze i7 4771. Jest szybszy od i7 4770 o 100 MHz.
Obserwuje już oferty i7 4770 zwykłe i K oraz i7 4790 zwykłe i k to i7-4771 też zacznę obserwować im więcej procesorów tym większe prawdopodobieństwo że trafi się jakaś okazja za 300-400zł . Dzięki.
Nie licz na to. Popyt nadal jest spory a dostawy tanich zerowe.
No to trudno myślę że przynajmniej miesiąc warto poczekać jak się coś nowego pojawi na allegro i olx to mi maile będą przychodzić .
Dziękuje wszystkim za pomoc jakby ktoś wiedział coś albo miał na sprzedaż takie procesory w niskiej cenie od 300 do 400zł ewentualnie 450zł z przesyłką żeby wyszło to proszę dać znać .
Procesory które kupię jeśli będzie oferta spełniająca moje oczekiwania :
Pozdrawiam wszystkich serdecznie i jeszcze raz dziękuje za pomoc .
Koniec sezonu pierwszego
Drugi dopiero w produkcji
Jutro kupię na allegro i7 4790k na moich warunkach w bardzo okazyjnej cenie Opłacało się poczekać trochę i podzwonić bo będę miał najlepszy procesor pod mój socket.
Wrzuć sceena jak już będzie w systemie, cos za te 200 postów się nam należy
Będzie kupiony i zamontowany to wrzucę .
Sterowniki trzeba będzie pobrać jakieś do poprawnego działania tego procesora :
i7 4790k
Bios mam zaktualizowany do najnowszej wersji .
Jakie sterowniki? Musisz tylko mieć BIOS, który ten procesor obsługuje - jak masz najnowszy to nie ma problemu.
No to dobrze tyle chciałem wiedzieć . Niestety Pan co miał wystawić i7 4790k jednak się nie zdecydował i chce sprzedać komputer jako całość . Tutaj z kolei Pan mi wystawił na życzenie i7-4770k ale zanim zdążył wstawić do oferty 14 dniową gwarancje rozruchową to ktoś kupił ten procesor w dodatku był z bardzo dobrym chłodzeniem : https://allegro.pl/oferta/i7-4770k-fera-3-mx-4-8238760720#
2 minuty dosłownie minęły odkąd wstawił na allegro ten procesor i ktoś go kupił zadzwonił do gościa co to kupił że był już ugadany ze mną ale gościu nie chciał się zgodzić na odstąpienie od zakupu a dwie strony muszą się zgodzić żeby anulować zakup… normalnie masakra wszystko wskazuje na to że ja nie kupię tego procesora .
Pewnie chodzi mu o reinstalkę
U niego przejście z i5 na i7 będzie bezproblemowe praktycznie.
takie np o to mi chodzi : https://downloadcenter.intel.com/product/75122/Intel-Core-i7-4770-Processor-8M-Cache-up-to-3-90-GHz-