Wybory prezydenckie

Miałem na myśli kogoś na znacznie wyższym stanowisku :stuck_out_tongue_winking_eye:

Ciekawe, czy Biedroń poprawi rekord doktor Ogórek…

Wyniki sondażu są takie, jakie chce zamawiający :stuck_out_tongue_winking_eye:

Jedno jest pewne - jeżeli wygrają takie “tuzy”, jak Trzaskowski, Hołownia czy tęczowy Biedroń to koniec porządku w kraju. Szczególnie Trzaskowski, bo jak wiadomo logika totalnej opozycji opiera się na tym, żeby zawsze wsadzić kij w zębatki PiS-owi. Bez względu czy pomysł PiS będzie zły czy dobry. Byle tylko na złość. Sami nie mają to innym nie dadzą. Ci ludzie dwa razy dostali w demokratycznych wyborach kopa w zadek i nadal nie mogą w to uwierzyć. I jeszcze pitolą, że w Polsce nie ma demokracji :slight_smile: No, jak nie ma, jak przegrali w demokratycznych wyborach :slight_smile:

Jestem PISowcem ale nie fanatykiem tej partii i dostrzegam ich błędy i potrafię im je wytknąć. Dlatego nie jestem za Dudą. Bo jest tylko długopisem w rękach prezesa. Jego prezydenturę uważam za najgorszą od czasów Wałęsy. Z tą różnicą, że Duda choć gada głupoty to przynajmniej umie się wysłowić ale mało to pocieszające. Dlatego choć jestem za PIS będę głosował przeciwko Dudzie. Jeszcze nie zdecydowałem na kogo. Uważam też że w polityce musi być zachowany odpowiedni balans i nie można całej władzy i wszystkich stanowisk oddawać w ręce jednej partii. Musi panować jakaś równowaga miedzy partią rządzącą a opozycją. Dlatego podkreślam jeszcze raz. Choć jestem PISowcem w tych wyborach zagłosuję przeciwko nim.

Tylko się nie pobijcie, panowie :stuck_out_tongue_winking_eye:

Cóż, obecny układ polityczny jest silnie zakorzeniony, potrzebny byłby jakiś przewrót czy coś takiego.
Lecz pewnie skończy się tak, że większość młodych wyjedzie i będzie to miała gdzieś, bo po co się przejmować skoro za granicą można normalnie żyć?

Tak, to oczywiste. Pytanie było o to, KTO konkretnie, miałby dowodzić tym przewrotem?

Zagranica ma swoje problemy których nie ma w PL.

Czy ja wiem? Może któryś z polityków Konfederacji, są popularni wśród młodych i mogliby nadać się do przewodniczenia protestom/demonstracjom. Korwin pewnie nie, ale np. taki Berkowicz?
Swoją drogą, jak popieram niektóre postulaty Konfederacji, to połączenie się z narodowcami było skrajnie głupie, gdyby wyzbyli się narodowo-katolickich wpływów to może bym na nich głosował. Choć nawet im nie ufam do końca, bo kto wie czy też nie są w coś umoczeni.

Hehehe, 30 lat temu, przez chwilę, też mnie ciągnęło w kierunku UPioRków, ale szybko z tego wyrosłem :stuck_out_tongue_winking_eye:

Ja jeszcze parę lat temu jak rządziło PO to angażowałem się w jakieś ruchy antyPO, protesty i wierzyłem że nastąpi jakaś zmiana gdy ekipa Donalda odejdzie od władzy. Potem jak zobaczyłem co PiS wyprawia to bardzo szybko wyleczyłem się z popierania ich oraz kogokolwiek kto jest z nimi związany. Dzisiaj kompletnie nie ufam politykom, nawet tym “antysystemowym”. Politycy są gorsi od złodziei czy bandytów, tak jak powiedział kiedyś Kwinto w Vabanku, lepiej kraść jako złodziej niż polityk, tak jest uczciwiej :stuck_out_tongue:

A co sądzisz o takich rewolucjonistach jak Michał Kołodziejczak z Agro Unii albo Paweł Tanajno ze Strajku Przedsiębiorców?

Zwłaszcza w lengłidżu.

To są ludzie małego formatu, którzy uczepili się jednej grupy i robią popularność na podjudzaniu jej. O ile Pana Michała nie znam do końca słyszałem jego kilka wypowiedzi i było ok ,póki mówił o rolnictwie potem było już gorze, to Pan Tanajno to totalny oszołom, który ma rozsądne postulaty co do przedsiębiorców ale to taki zbiór banałów, a gdy go zapytamy o coś innego to wypada tragicznie. Nie posiada żadnej wiedzy taki typowy człowiek od bicia piany. Zobacz sobie dzisiejszy wywiad w rmf fm a przekonasz się,że tak jest. Przewrót w Polsce to nie byłby zły pomysł, ale ja średnio widzę osoby, który mogły by po nim objąć władzę. Dla mnie idealny byłby dr. Mentzen, ale on jest zbyt powściągliwy, żeby spróbować. (ale to i tak naprawdę czyste spekulacje bo na nic podobnego nie ma szans w jakimkolwiek kraju UE moim zdaniem)

Prowadzi kancelarię podatkową. Czyli w pewien sposób zarabia na tym, że system podatkowy w Polsce jest skomplikowany. Wygląda mi to, na taki model kariery w polityce a’la Witold Modzelewski.

Sam o tym wielokrotnie, mówił,że otwiera nowe biura dzięki PiSowi, który tak mocno to prawo komplikuje. Ale z drugiej strony cały czas przekonuje ludzi do prostych niskich podatków mimo tego ,że ma interes w tym ,żeby takie nie były.

Zalinkowałem wcześniej okrojony, przepraszam, teraz cały :stuck_out_tongue:

2 polubienia

Głosowanie to konkretna robota a nie jakieś tam ‘wyrażanie życzeń’
Jeden konkretny głos może zadecydować czy ***** zostanie burmistrzem czy prezydentem.

Wolał bym żeby ignoranci nie wybierali mi władz.
O ile ****** postawiony dach runie na łeb właścicielowi to ****** zarządzane państwo runie na łeb nam wszystkim

#do moderastów, teraz lepiej ?