Wybory prezydenckie

Każdy prezydent to tylko notariusz partii z której się wywodzi.
Chyba, że wygra wybory ktoś bezpartyjny ale to się w tej demokracji nie wydarzy.

Prezydent ma jednak jedną mocną bombę. Swoje weto, którym może wetować wszystko co wyszło z Senatu i z Sejmu.

Dokładnie i w tej sytuacji jeśli ,żadna partia nie ma większości pozwalającej przełamać weto prezydenta to układ sił się całkowicie zmieni. Prezydent bezpartyjne to wcale nie jest dobre rozwiązanie najlepszym prezydentem była by osoba z rozsądnej partii , która nie odrzuca wszystkiego tylko dlatego ,że to zrobiła inna partia. A jakie poglądy są dla kogoś rozsądne to już kwestia indywidualna ja zawsze byłem wolnościowce i jestem dlatego dla mnie rozsądną partią jest konfederacja.

Partia ludzi wolnych to jest coś jak ekstra mocne superlight :slight_smile:

Powiem Ci, bo chyba tego nie możesz znać z autopsji: były dwa gatunki (?) Extra Mocnych.
Czerwone i żółte. Te pierwsze bardziej, na mój gust waliły w czaszke. :crazy_face:

Taa… Superlight to była wersja Mocnych (bez Extra):
image

Nooo. Dobrze, że się poprawiłeś :stuck_out_tongue_winking_eye:. Te też dobrze rozsadzały płuca :slightly_smiling_face:
Ale,ale…Skąd ta paczuszka? W latach 80-tych nie było ostrzeżeń o raku!

Widać.
Powinni karać ludzi za zatruwanie powietrza.

Czyli karajmy wszystkich kierowców za to, że jeżdżą samochodami z silnikam spalinowymi :wink:

@roobal A z elektrycznymi nie? Przecież elektryczne są jeszcze bardziej szkodliwe, przy dzisiejszej produkcji prądu. A po za tym jak był zmniejszony ruch samochodów związany z covid zanieczyszczenie powietrza wzrosło.

Jedyną drogą do ekologi jest moim zdaniem bogacenie się narodu. Bo technologie bardziej ekologiczne najczęściej są wygodniejsze nie trzeba w piecu palić itd. Co z tego ,że państwo sfinansuje wymianę starych pieców jak ludzi nie będzie stać na opał. Moim zdaniem jedyna droga do ekologicznego państwa to bogate społeczeństwo no i może elektrownie atomowe.

Wybierasz prezydenta, a nie partię rządzącą.

Transport jest przydatny, palenie w żadnym stopniu.

Taki wieloosobowy. Jeden samochód do wożenia tylko jednego człowieka to jest GRUBA przesada i całkowita porażka środowiskowa.

Z Korwinem. A może z Bosakiem co sobie wyścigi samochodowe po Warszawie z Kosiniakiem robił niczym durny dzieciak. Jeden i drugi.

Ależ emocje! Ta akcja! Jak w książce telefonicznej.

Nie rozumiem, co to ma do mojej wypowiedzi nt. Konfederacji.

Wyjmij sztywny przedmiot z tylnej części ciała. Pozdrawiam.

1 polubienie

Widzę że jesteś na identycznym intelektualnym poziomie co twój idol.
Z którego przedszkola jesteście.
To że obaj kierowcy tych wozów to debile, bo tak na drodze tylko debil się zachowuje, nie ulega wątpliwości ale że kandydaci na prezydenta, dysponenci tych samochodów, takie rzeczy pochwalają, że ich to bawi, świadczy o miałkości ich intelektu. Takie zabawy na podwórku niech urządzają gdzie nikomu nie stworzą zagrożenia a nie na drodze.

Dokładnie! 25 łagru! Nie ma na to przyzwolenia!

Przyzwolenia nie powinno być. Jesli masz samochód to powinieneś o tym wiedzieć.
Pare tysięcy ludzi na drogach ginie bo samochód prowadzi debil a drugi mu sekunduje.
Bezpieczeństwo na drodze nie powinno być tematem do żartów.
W ubiegłym roku prawie 3 tyś. zabitych a 35 tys rannych.
To jest śmieszne? Gratuluje poczucia humoru

O miałkości intelektu mówi ktoś, kto stosuje argumenty ad personam. Hipokryta. :slight_smile:

1 polubienie