Wybory prezydenckie

Zapomniałeś, że w tym podatku zawierają się wszystkie inne podatki i każdemu przysługuje masa ulg. Zapomniałeś dodać, że mając ubezpieczenie zdrowotne przysługuje Ci całkowicie bezpłatne leczenie i bezpłatne leki. Zapomniałeś również dodać, że przysługuje dofinansowanie do tego ubezpieczenia. No i oczywiście, służba zdrowia w Holandii uznawana jest za jedną z najlepszych.

Człowieku, napisz który przepis został złamany, to może zaczniesz być traktowany poważnie, jak na razie robisz z siebie pajaca.

Prawo do jazdy posiadam i to nie jednej kategorii.

Masz prawo jazdy i nie wiesz który? A zajrzyj na stronę z kodeksem drogowym. Przypomnij go sobie a potem na twitter gdzie Bosak sie filmikiem chwali (trochę dłuższym niż w linku)
Masz prawo jazdy? Na hulajnogę może.

Ten wpis został oflagowany przez społeczność i został tymczasowo ukryty.

Chłopaki - ostro szkolić się na kursach!
W przyszłym tygodniu egzamin u Wiktora na prawko…

Widzę, że nie zrozumiałeś. Spaliny samochodowe są bardziej szkodliwe, niż dym z papierosa. Człowiek raczej nie wyprodukuje papierosami tylu spalin co samochody. Jeśli się mylę to przepraszam.

Musisz obrażać i w dodatku kłamać.
A jesli przypadkiem jednak je masz i nie widzisz jakie przepisy zostały naruszone to lepiej sie do niego nie przyznawaj. Dla ułatwienia. Na pewno dwa. Być może dodatkowo jeszcze jeden.

Ze mnie dziś to prawdziwy gangster.

• poszedłem na 100 metrowy spacer bez maseczki
  • przeszedłem jezdnię w niedozwolonym miejscu
  • pobrałem z forum warezowego jeden odcinek serialu.

Jaka kara za to?

A skąd wiesz że nie dorabiałem kiedyś jako egzaminator WORD-u. Wiesz coś o mnie.
Czasem życie płata dziwne figle.

Zapomniałeś o jeździe rowerem i to lewą stroną jezdni.

Też łapiesz się na egzamin u Wiktora!
:joy: :wink:

A no wiemy to po tym co piszesz widać brak podstawowej wiedzy na temat ruchu drogowego. Widać t także po merytoryce ,która jest bardzo uboga u ciebie. Jak chcesz być traktowany poważnie to nie przyjmuj postawy wiem ale nie powiem bo się ośmieszasz. Po za tym pytasz skąd my wiemy czy nie jesteś instruktorem Wordu a u mnie domniemasz ,że nie mam prawka bez żadnej podstawy troszkę hipokryzja.

Ps. Może i instruktorem worda jesteś ,bo ostatnio dużo było kursów dla osób starszych w podstawowej obsłudze komputera i tam zazwyczaj był word.

Jedyne co widać na filmie, to Bosaka bez pasów. Cała reszta, poczucie homoru i żarty tylko na plus. Trzeba mieć kija w dupie i skrajnie smutne życie, żeby naskakiwać na kogoś za to.

Nie pisałem tego całkowicie poważnie. Cywilizacja się rozwija, ekologiczne autka, a ludzie dalej są na tyle głupi, żeby truć się szlugami.

Wiewiórki na mieście cwierkają, że wybory będą 23 maja.

No to chyba te wiewiórki niezbyt prawdomówne. Skoro nawet Pis twierdzi ,że dobrze będzie jak do czerwca zdążą.

Ogólnie Wysokośc minimalnej emerytury powinna być kwota wolna od podatków, skąłdek na zus, cit, pit i tacy u proboszcza. :wink: Takie zwolnienie dałoby wiecej niż wszystkie plusy i 13. Niestety, byłoby stałe i niedałoby sie (łatwo) wycofać motywując kryzysem. Emeryci o 13 już mogą zapomnieć. :wink:

Tym bardziej, że emerytura to podwójnie opodatkowane pieniądze. Raz były opodatkowane gdy wpływały na konto ZUS jako składka na przyszłą emeryturę. I na te opodatkowane pieniądze znowu nakłada się drugi raz podatek gdy są wypłacane już jako emerytura. Tak więc w Polsce emerytura każdego Polaka opodatkowana jest podwójnym podatkiem. Podczas gdy zbieramy na emeryturę i podczas gdy ona jest już z tych zebranych pieniędzy wypłacana.
Dlatego ja mam konto w banku za granicą na które co miesiąc przelewam pewną sumę pieniędzy i oprócz składek ZUS odkładam na emeryturę w zagranicznym banku już zupełnie prywatnie.

1 polubienie

No i to jest świetny pomysł. Możesz też pobawić się w przewalutowania i mieć dodatkowy kwit. Pomyśl ile miałbyś na tym koncie, gdybyś nie musiał w PL płacić przymusowych składek.

Ogólnie z tą emeryturą opodatkowaną dwukrotnie to jakaś patologia.

Normalnie poleciłbym amerykańskie Reity z dywidendami kwartalnymi, ale przy obecnej cenie dolara i widmie kryzysu… :wink:

Pomysł jednak z ucieczką kapitału jest dobry.

Trzeba tylko uważać na waluty, dolar chyba najbezpieczniejszy.

Dobra to mnie rozwaliło :smiley: Szczególnie dlatego, że sam wyglądam teraz jak strach na wróble.