Wybory prezydenckie

Niby tak, ale podstawowa zasada to dywersyfikacja. Choćby część w juanach chińskich czy rublach.

PiS ograł partię Gowina koncertowo xD Wybory mają być pod koniec maja xD Nawet mi ich nie żal.

Skąd ta informacja o końcu maja? Z tego co wiem to planują na Czerwiec ale sami nie są pewni czy zdążą.

Na 20:00 planowane jest wystąpienie Marszałek Sejmu, zapewne w celu podania nowej daty wyborów.

Oj chyba tego nie może zrobić dzisiaj ,wydaje mi się ,że musi poczekać na odbycie się nieodbywających się wyborów. Ale z drugiej strony czego oni nie mogą?

W celu podania daty nowych wyborów, nie nowej daty wyborów. Tych jutrzejszych nie można “przenieść”. Można najwyżej uznać za nieskuteczne/nieodbyte (?).

1 polubienie

No i wystąpienia nie było. Wielka Improwizacja trwa nadal.

• Kidawa
  • Bosak
  • Kosiniak-Kamysz
  • Biedroń
  • Żółtek
  • Tanajno
  • Duda
  • Jakubiak
  • Hołownia
  • Piotrowski

0 głosujących

Na lewicę

Z bardzo prostej przyczyny. Ktoś kto ma prawo jazdy po obejrzeniu tego filmiku wie jakie przepisy ruchu drogowego zostały złamane. Tak ciężko to zrozumieć. Idż na kurs to się dowiesz. Kursy są płatne a ja nie prowadzę szkółki niedzielnej.

Wiktorek

A miało być? Data nowych wyborów zostanie ogłoszona dopiero po uznaniu tych za niebyłe.
Wcześniej sie nie da. A to ze jeden z posłów powiedział, cytuję:

"Jest taki przepis w tej ustawie, który pozwala pani marszałek na przesunięcie tych wyborów w granicach widełek konstytucyjnych między 100. a 75. dniem przed upływem kadencji urzędującego prezydenta. Jeśli pani marszałek podjęłaby taką decyzję jeszcze dzisiaj, przed jutrzejszym dniem i przesunęła te wybory np. na 17 maja albo 23 maja (to ostatni dzień), to są one możliwe, bo wszystkie podstawy prawne do ich przeprowadzenia są "
I durne media uczepiły sie tego jak rzep psiego ogona a naiwni w ich bajki uwierzyli to już ich problem.

Nie muszę. Jest kodeks drogowy. Włożyć ze swej strony trochę intelektualnego wysiłku i przeczytać go ze zrozumieniem. Tak trudno? Przerasta możliwości?

Nie jest.

Jest.

Nie bardzo wiesz od czego płacisz podatek dochodowy.
Płacisz go od twojego dochodu po odliczeniu od niego twoich składek na ubezpieczenia emerytalne, rentowe, chorobowe oraz wypadkowe.
Te składki zostają odliczone od twojego dochodu i podatek płacisz od pozostałej reszty.
Wygląda na to ze jeszcze nie płacisz podatków skoro nie bardzo wiesz od czego się je płaci.

Nauczyłem się że z tobą wiktorku nie ma sensu dyskutować co najwyżej cisnąć z ciebie ostrą bekę i pośmiewisko i tego będę się trzymał. :slight_smile:

Czyżbym napisał nieprawdę? Niestety dla ciebie ale jest tak jak napisałem. Sprawdż w ustawie. Zamiast pisać coś o dyskutowaniu. Z obowiązującymi przepisami przepisami chcesz “dyskutować”.
To może najpierw się z nimi zapoznaj. Co za trudne?
P.S. Rozdział 6 artykuł 26.