Wywalanie (wyłączanie się) USB

Do tej lampy mi się raczej nie uda bo ma specyficzną budowę, i nie ma możliwości nawet wymiany tej żarówki.

wiesz myśle nad tym że poprostu ta żarówka może generować obciążenie podczas uruchamiania dla twojej sieci a sieć masz pewnie starą aluminiową to na takich kablach może przysiadać napięcie mi kiedyś się kable aluminiowe paliły się od obciążenia pc a bratu sie nic nie dzieje bo pewnie nie ma takiej lampki bądź zasilacz daje rade sobie kompensować straty sieciowe

No właśnie nie ma, ale co mi dziwi to brat nie ma ładunku na obudowie pomimo braku uziemienia.

napewno on nie ma tam uziemienia a może obudowa jest jakoś pomalowana?

Brat ma obudowa Zalman Z3 , czy jakoś tak. Możesz sprawdzić, czy jest polakierowana?

sprawdziłem i zalman jest pomalowany i przewodzi jedynie w miejscach gdzie jest porysowana to pokazuje się wynik w Ohm-ach

Logic A11 niestety nie jest. A to może też być wina właśnie tego ładunku na obudowie?
Brat ma w tym jego komputerze 1080 TI, 6600k podkręconego i Thermalteka 530W także też jakiegoś dużego zapasu nie ma i też powinno wywalać a tak się nie dzieje.

musiałbyś się dotknąć gdzieś gdzie niema farby

A jeszcze jedno, gdy jest duża ilość FPS na ekranie cewki na karcie piszczą, to jest normalne. Natomiast jedna rzecz jest w tym dziwna, bo w głośnikach syczy w rytm piszczących cewek na karcie, jakby obudowa przewodziła zakłócenia na płytę.

a w słuchawkach też syczy?

W słuchawkach nie, tak jakby po USB szły zakłócenia. I jeszcze jedno, na ekranie również widać piszczące cewki, ekran tak jakby wibruje podczas piszczących cewek ale tylko po przejściówke DVI-I na VGA, po HDMI ekran jest czysty. Ta przejściówka ma metalowy styk i obudowa może przerzucać zakłócenia na nią.

może tak być z braku tego uziemienia może siać a jak te same głosniki przepniesz do brata to tak samo sie dzieje? a problem z ekranem to pamiętam już chyba kiedyś go opisywałeś tutaj na forum że kupiłeś sporo przejsciówek i żadna nie działa porządnie

Tak, miałem taki, ale to rwanie tego obrazu to nie jest wina przejściówki tylko właśnie te zakłócenia. U brata też syczy, ale to już jest raczej z braku uziemienia.

wiesz nie sądze żeby to był przewód ani monitor i karta graficzna też nie jest winna skoro po HDMI leci poprawnie a jaki to monitor i jaką ilość Hz miałeś ustawioną w chwili testu mógłbyś się postarać i załatwić to uziemienie wtedy uzyskalibyśmy odpowiedzi na wiele pytań jak narazie nie mam więcej pomysłów jak na coś wpadnę to jeszcze napiszę w tym wątku mógłbyś lampkę przełączyć gdzieś indziej albo znaleść jakąś energo oszczędną która nie powoduje takich skoków

A jaką obudowę polakierowanę polecisz do 100zł? Żeby funkocjonalna była.

Po co Ci nowa obudowa?
Twoja nie jest polakierowana?

obudowa czarna nie wiele ci zmieni bo i tak śrubą karta graficzna dotyka części nie wiem już co ci doradzić a jak kupisz obudowę i nic ci to nie da?

jakie masz wejscie w monitorze ?

HDMI a w drugim VGA, teraz sprawdziłem na każdym złączu z radiem, nie wywaliło nic, już nie wiem co o tym myśleć, doinstalowałem tylko jakieś sterowniki pozostałe, ale nie chce mi się wierzyć żeby one to naprawiły.
Powie mi ktoś czemu nie ma 60 fps, vsync jest włączony na 60.

może karta nie daje rady na jakie detale ustawiłeś benchmarka a co do starego tematu to nie mam więcej pomysłów coś mi się przypomni to ci napiszę