Wywalanie (wyłączanie się) USB

Jest to GTA 5, w benchmarkach różnych to CPU powinno bez problemu minimum 60 kl i wyżej, cpu i karta się nudzą a jest 40 klatek jak patrzę na to drzewo. W mieście podobnie 50 fps cpu 75-90 %
No to czemu karta nie leci na 99%?

tutaj też ma gość spadki https://www.youtube.com/watch?v=M9UJzeIboHc i w pewnym momencie przy drzewie ma 40 pare fps może żeby nie robić śmietnika na forum załóż nowy temat w na luzie a tutaj niech ten temat będzie poświęcony staremu wątkowi może ktoś jeszcze wpadnie na jakiś pomysł i ci go tutaj napisze

Jest jeden aspekt, używam Windows’a zainstalowanego na poprzednim komputerze, może to być powód tych problemów?
Tutaj benchmark mówi mi coś innego https://www.youtube.com/watch?v=N8M8Uhfy7M0
3 minuta filmu, benchmark GTA

Możesz spróbować te ustawienia ust1 ust2
tylko daj nie jako globalne tylko ustawienia programu w tym przypadku gta 5

Może być.

A te dropy mogą być spowodowane dziwną konfiguracją RAMU? Niby mam go 8gb ale w 3 kościach i każda kość od innego producenta. W GTA jest niby cały czas 60 FPS wszędzie, ale jak np. patrze na to drzewo co na screnie lub wjadę na taką jedną ulicę to FPS dropi do 54 stałych, procesor 75%, karta jeszcze mniej. W online dropi nawet do 40 na niektórych ulicach. Przepraszam za refsresh tematu. Zaraz jeszcze wrzucę screen z AIDY jak wygląda konfiguracja RAMU.

Przepraszam za odkopanie tematu, ale jeszcze mam problem odnośćie wywalania tego USB, mianowicie nadal wywala, ale TYLKO i wyłącznie, gdy włączam komputer i jestem w BIOSIE. W BIOSIE wywala, gdy podłączam pod listwę lampę lub radio, gdy zaczyna ładować się Windows już nic takiego nie ma miejsca, gdy robię restart komputera z poziomu Windows’a i wchodzę do BIOSU również nic się nie dzieje. Co jest nie tak, chciałbym się tego pozbyć. Pomoże ktoś? Nie chce mi się wierzyć, żeby to była wina słabej jakości myszki czy klawiatury, albo uziemienia - wiele osób używa komputera bez uziemienia i nie ma takich kłopotów. Podobny problem jak tutaj https://forum.estradaistudio.pl/viewtopic.php?t=33208

Przepraszam, że nowy post. Stała się nowa rzecz, gdy odłączyłem radio od listwy wywaliło monitor, który jest na przejściówce HDMI>VGA i po chwili wrócił, O CO TUTAJ CHODZI.

Masz albo uwalony komp albo instalacje, weź drania i uruchom u znajomych, jak będzie grzeczny, to już plany na tegoroczny urlop masz (remont).

Zmieniłem myszke i klawiature i nic się nie dzieje, co tutaj nie gra? Dobra, myliłem się, ale słuchaj, na poprzednim komputerze miałem podobne objawy, teraz jest wszystko wymionione i jest to samo.

Hej,

Spróbuj testowo podłączyć komputer do innego gniazdka i innej listwy. Listwę też wymieniałeś?

Pozdrawiam,
Dimatheus

Tak, listwa też była zmieniana, listwę też podłączyłem do innego gniazdka. Już nie mam sił na to, nie chcę uwalić przez to sprzętu a już się tak nauczyłem, że zawsze jeśli są jakieś problemy z zasilanie to odbije się to na sprzęcie.

A spróbuj podłączyć bez użycia listwy.

Właśnie chcę, ale kabel mam za krótki i potrzebuję przedłużacza.

A próbowałeś z innym?

Tak, nawet w innym miejscu, lecz bez uziemienia. Mojemu bratu nic takiego się nie dzieje, a różnica to polakierowana obudowa. Najdziwniejsze jest to, że tylko czasami wywala jak podłączę, nie za każdym razem.
Obudowa może mieć przebicie?

Bardzo prawdopodobne, niestety. A jak z innymi urządzeniami? Jak włączasz TV to też komputer samoczynnie się włącza?

Nic takiego nie ma miejsca.

Czyli trzeba by do listwy podłączać tylko komputer z monitorem. Co do problemu, dobrze byłoby sprawdzić, czy nie masz jakiegoś przebicia na obudowie komputera, na przykład przy pomocy multimetra.

Jak sprawdzałem probówką to lampka się zaświeciła.