Dodzwoniłem się, anulowałem zakup i tak oto zakończyłem ostatnią operację w tym “wspaniałym” sklepie. Mam serdecznie dość dowiadywanie się nazajutrz, że niestety, ale towaru nie mają na stanie.
I z szczerego serca odradzam zakupy tam każdemu.
(gdyby to był pojedynczy incydent jeszcze próbowałbym zrozumieć, ale dwa razy pod rząd:/)
Kontroler kupiłem u konkurencji i właśnie dostałem maila, że nadano przesyłkę - to nazywa się profesjonalizm!
Bardzo nam przykro z powodu zaistniałej sytuacji, mieliśmy problem techniczny z działaniem infolinii.
Z racji na obecną sytuacji, mogą pojawić się opóźnienia w dostawach.
W celu anulowania zamówienia wystarczy mail na x-kom@x-kom.pl
Jeżeli posiadasz dodatkowe pytańa, prosimy o kontakt w wiadomości prywatnej.
Nie wystarczy, bo odpowiedź dopiero dostałem teraz. Przeszło 4 godziny oczekiwanie na interwencję w problemie powstałym z waszej winy - dla mnie lekka przesada.
Nie pisząc o tym, że wystawiacie towar, którego nie macie.
Pytań nie mam i nie będę miał - nie chcę z wami mieć nic wspólnego. Dwa zakupy i dwa razy się sparzyłem - wystarczy!
Nie zwalaj @x-kom.pl na infolinię - to sprawa wtórna. Powiedz lepiej w którym momencie doszło do babola/nieporozumienia z zamówieniem na linii klient/sklep.
Mów jak na spowiedzi na Jasnej Górze!
Tzn temat można zakończyć bo autor tematu ma focha na sklep. Czekamy teraz na następny sklep, który będzie omijał z daleka, szerokim łukiem bo 2 razy sparzył d… .
Na twoim miejscu nie przyznawał bym się ale jak chcesz chwal się co masz.
Nie bronię x-kom!
Są inne metody kontaktu ze sklepem i zawsze można wyjaśnić w czym problem a nie foch bo nie przemyślałem zakupu i "dokonałem przedpłaty ". Dalej jesteś wk… i to z własnej winny!
Miałem kilka problemów z x-kom i co mam mieć focha i nic nie mam kupić.
Ostatni komentarz od mnie, więcej nie będzie ( dalej wałkować nie będę).
Wytłumacz mi proszę jaka jest tutaj jego wina bo nie rozumiem?
Zamówił towar który był na stronie jako dostępny a okazało się, że jednak nie ma towaru na magazynie. Więc czyja wina tutaj jest jak nie sklepu?
Zapłacił z góry, nie sprawdził czy towar, który go interesował jest napweno dostępny .
Raz tak miałem i nie miałem focha bo w końcu udało mi się dodzwonić i anulować zakup( tak to była moja wina), obecnie przed zakupem próbuje dodzwonić się i spytać czy dany towar jest dostępny.
@maxiixi porusza to co wzbudziło moje przemyślenie.
Tak szczere, że tak powiem. @x-kom.pl to jest mój ulubiony sklep internetowy.
Tak normalnie - bez @jajecpl !
Kupuję tam od dawna i nigdy nie miałem tam !żadnych problemów.
Ja kupuję wymiennie najczęściej w tych sklepach: x-kom, morele, komputronik. Na żadnego z nich złego słowa nie mogę powiedzieć. Teraz noszę się z zamiarem kupna smartfona. Na razie najbliżej u kogo kupię telefon będzie właśnie x-kom
Wiadomo. Nikt nie jest doskonały. Nie zdążyli zaktualizować strony i towar jako dostępny był jako niedostępny. Zdarza się. Dużo zamówień, mało ludzi do pracy i nie zdążyli zaktualizować bazy danych. Można się zniechęcić ale to jeszcze przecież nie wielka tragedia.
Czy ja piszę tragedia, zależało mi bardzo na czasie - bo pad ma być częścią prezentu. Na szczęście profesjonalna konkurencja wysłała zamówiony towar błyskawicznie i już nie mam problemu co dać.
Ja x-kom będę unikał jak ognia - inni niech robią co chcą. Stracili klienta i tylko tyle.
Wątek powstał by inni byli świadomi co wyprawia tak reklamowany tu sklep.
Tak szczerze pisząc jeżeli mnie by zależało na czasie (ale mówimy teraz o mnie co ja bym zrobił) to nie kupowałbym online. Tylko poszedł do normalnego sklepu stacjonarnego. Kupując online gdy zależy ci na czasie zawsze ryzykujesz. Bo jest w takim systemie wiele niewiadomych. Towar może zostać wysłany z opóźnieniem, może nawalić firma kurierska i tym podobne rzeczy. Jak człowiekowi zależy na czasie i towar ma być na już to idzie do sklepu stacjonarnego, płaci i dostaje towar do ręki bez pośredników.
…to nie pierwsze moje zakupy w internecie. Na samym Allegro jestem ponad półtorej dekady i zawsze byłem zadowolony. Sprzedawców on-line ceniłem bardziej: za szybkość, kontakt i ugodowość. To “zawsze” trwało do dnia kiedy postanowiłem odwiedzić stronę x-kom.