Zamienił stryjek siekierkę na kijek, … rx 560 ~=1050, którą masz.
Rozumiem: pieniądze musisz oszczędzić, ale na tym oszczędzaniu wypiernicasz w błoto: kupiłeś procek (przy lepszych kartach ) do wymiany, kupiłeś kartę na wymiany i zastępujesz ją inną ~~+5% czyli tym samym.
Poszukaj po SKLEPACH internetowych 570, niechby z 4 GB, ale 570, nie patrz na 560.A Jak nie, kupi za miesiąc, dwa trzy
PS. Masz, sprawdź ten sklep, 570 zaNIECAŁE 800 zł, XFX to jakieś chiński montażysta, więc na cuda nie licz. Miałem kiedyś 6450 od nich i nie wybuchł nawet. https://e-sklep.prospect.pl/product-pol-120127-XFX-AMD-Radeon-RX-570-4GB-OC-GDDR5-3xDP-HDMI-DVI-uniw.html?gclid=Cj0KCQiAxZPgBRCmARIsAOrTHSa-g4gM5SPXxEGaJAqk9fvYXxkIP9R3SvK1gzcsjKfDcGWAfdIOaiQaAqY6EALw_wcB
EWO ma tyle samo SP co RX 460 (896) a nie jak normalny RX 560 (czyli 1024) więc niezła propozycja z wymianą 1050 jak nie wykastrowany RX 560 ledwo i nie zawsze go prześciga:)
1050 2 GB opłaca się wymienić (w cenie do 800 zł) tylko na 1050 Ti 4 Gb lub RX 570 4 Gb albo po uprzednim sprzedaniu obecnej karty na 1060 3 GB a jak dostaniesz dobrą cenę i wysupłasz jeszcze stówkę to na 6 Gb bo to nie tylko 2 razy więcej pamięci, ale także nie wykastrowany rdzeń (nie dużo, ale ~10 % więcej FPS jest no i spokojnie poradzi sobie na full HD)
a z jakiej lepiej brać?? MSI ?? sapphire co o niej sadzicie??
wydaje mi sie bardziej msi ale proszę o opinie
… bez znaczenia, patrz na cene i NUMER 570 lub ta 1060 3 gb one sa ~=.
No i UWAŻAJ na Allegro, tam możesz dostać z koparki “powystawowe” i mocno przechodzone.
Tak sprawdzałem i czytałem że RX 570 dużo pobiera Wat w obciążeniu ja często gram i komputer jest włączony na prawie 12 godzin. To czyli cały mój zestaw komputerowy będzie pobierał prądu z zasilacza z tą RX??
Prawie 400 Wat w obciążeniu a zasilacz 650 Wat posiadam.
Każda mocna karta jest energochłonna.
Maks: 2200G 65 W Karta 150, reszta z 50-70, czyli w peaku, maksymalnym z maksymalnego, to ok 320.
W spoczynku mnie, ale skoro jeseś ekofriendly i nie chcesz przepłacać za prąd, to nikt Ci nie karze: do pisania postów przełączasz monitor na wyjście z płyty głównej a RX wyłączasz całkowicie, do gier kabelek-opcja wraca na swoje miejsce:P
Może da się to jakoś programowo zrobić, ale nie próbowałem. Może jakieś rozgałęźnik łączący oba gniazdka by był, coś się na 100% da zrobić;)
Nie chodzi o ekofrendly tylko czy mój zasilacz wytrzyma? To spokojnie kupować ?
czy jest w stanie utrzymac mój zasilacztyle watów bo nie chciałbym aby sie spali lub inne cuda
model ten ma jedną linię 12 V o obciążalności 50A (600W) mój zasilacz.
Istnieje ryzyko pożaru, gaśnica w domu jest przydatny sprzętem i alarm przeciwpożarowy też dobrze mieć Oczywiście, zasilacz może się sfajczyć, tak jak i zegarek naręczny W Twoim jednak przypadku masz nienajgorszy zasilacz, może nie ma certyfikatu, ale to też nie krzak. Dodatkowo przy maksymalnym obciążeniu dasz mu z 50% maksymalnej mocy, w takich okolicach zasilacze działają najlepiej. Reasumując szansa na pożar z powodu zamiany GT na radeona jest mniej więcej równa tej, że nie zdołasz złożyć zamówienia (tzn. umrzesz przez sen, spali się komputer rano, nie będzie Internetu lub pojedziesz z chomikiem do weterynarza:P)
model ten ma jedną linię 12 V o obciążalności 50A (600W) mój zasilacz. Tzn przekroczy 650w no ja się nie znam:(
Do zasilacza byś musiał ze 2 kompy podpiać by spalić przez zwykłe przeciążenie.
To po co jest ta tabelką z obciążeniem ?? To spokojnie kupować?
Po to, że są i słabsze zasilacze. Mój np. ma na wszystkich liniach jakieś 290W, a na 12 ze 160, gdybym podpiął Twój, to by było kiepsko
Jeżeli chcesz lepsza kartę graficzną od 1050 2 GB, to RX 570 4GB lub 1060 3/6 GB (która tańsza w sumie…) są dobrymi rozwiązaniami dla Ciebie. Różnice poczujesz na 100% w grach, ale decyzje podjąć musisz sam. Z ekonomicznej perspektywy na obu lekko przez trzy lata każdą nową grę minimum w średnich będziesz miał grywalną i prędzej odpanie lutowany czip niż coś “nie odpali”. uczulam tylko: jeżeli Allegro, to zapytaj przez zakupem o gwarancje producenta, tam jest wysyp “koparek” używanych.
To czyli jak byś podpiął mój to będzie kiepsko czyli nie pasuje do RX?? Bo nie bardzo rozumiem.jaka 12??
Mój zasilacz w domu ma moc 290w , tój zestaw wyciągnie maks 320, czyli za dużo Ty masz zasilacz 650 i on lekko 320 utrzyma. Ty jesteś bezpieczny
Tak mój zasilacz zasila do 320w ale jeszcze dodatkowo dodać RX to ile ?? Plus jeszcze obciążenie to bierze zasilacza. Bo się martwię aby nie przekroczyło czy coś w tym stylu
Pzreczytaj raz jeszcze co ja napisałem, 320 to całyz estaw
Nawet na tym swoim rysunku masz 280 i “cały zestaw”.