Najlepszy smartfon do 500PLN. Wiem, że szału nie będzie. Sam też nie oczekuję wiele:
Standard (rozmowy, sms, whatsapp)
czasem coś wyszukam w przeglądarce, ale rzadko
nigdy nie grałem i nie będę grał (od mobilnej rozrywki mam Nintendo Switch))
chciałbym w miarę przyzwoity aparat tylni
Wychodzi na to, że moje wymagania spełnia absolutnie każda słuchawka, także doradźcie coś taniego, a przy tym nie badziewnego. Aktualnie faworytem jest Xiaomi Redmi 6A 16GB, tyle że jeśli w podanym przedziale cenowym jest lepszy wybór to chętnie wezmę pod rozwagę.
Paweł A pytam o aparat do 500PLN, a Ty mi proponujesz za 700PLN. Skąd ta skromność? Brak polotu? Od razu trzeba było zaproponować flagowe produkty Apple.
lordjahu proponowane przez Ciebie telefony są fajne, tyle że:
Xiaomi wydaje się “egzotyczny”, a co dopiero proponowane przez Ciebie chińskie wynalazki.
No to może byś się zastanowił nad Motka TakanG5S już mglbys wyrwać w cenie bardzo zbliżonej Do tgo fajny aparat Antek może nie najnowszy ale też nie można mieć nic mu do zarzucenia Ekran FHD i gesty Moto naprawdę ułatwiają życie
Xiaomi w wersji z “A” w końcówce nie bierz.
W Proline masz normalnego Xiaomi Redmi 6 3/32GB za 499zł myślę, że do podanych zastosowań spokojnie się sprawdzi i jest w przewidywanym budżecie.
W tej cenie Xiaomi 6A, nic innego raczej nie uda się wyrwać. Docelowo szukałbym jednak A2Lite który świeci na przykład w sferisie. Różnica w cenie nie jest duża a w działaniu sprzętu będzie znaczna: wydajniejszy i lepiej zoptymalizowany.
Ogólnie sprawdzone modele które śmiało można rozważać to: Redmi 5 Plus, Redmi Note 5, Xiaomi A2 Lite.
Każdy ma swoją specyfikę jak dobra bateria w RN5 czy “notch” w A2L. Różnice cenowe pomiędzy nimi nie są duże.
Jedna tylko drobnostka. Wszystkie zaproponowane przez Ciebie modele to wydatek sporo większy od limitu. Chyba, że sobie tu założyliście z @misiola osobny wątek?