Podczas gdy gram w lola albo czasami gdy przegladam internet ( tutaj bardzo rzadko ) zawiesza mi sie laptop, a dokladniej ekran robi sie czarny i slychac w sluchawkach dzwiek takiego zawieszonego glosu.
Moj laptop ma juz swoje lata i moze dlatego.
Tutaj nie ma jasnowidzów. Może byś podał jaki to laptop, jaki system??? Jeżeli jest wiekowy to może zwyczajnie się przegrzewa. Sprawdź temperatury np. HWMonitor do pobrania z DP
Ano może…
Na początek, tak jak napisał kolega @tomcio_pl porządne czyszczenie laptopa.
Pisząc porządne nie mam na myśli psiknięcia z puszki sprężonego powietrza i szlus. Rozkręcenie, dostanie się do radiatora i wentylatora i dokładne przedmuchanie. Jak już będzie rozkręcony to dodatkowo zmiana pasty i thermopadów. Niewielki koszt a pożytek kolosalny.
To już powinno mocno ulżyć komputerowi.
Dodatkowo do sprawdzenia daj SMART dysku. zobaczymy w jakim jest stanie. Może być z CrystalDiskinfo
Tak. O to chodzi, tylko uciąłeś połowę wyników. Pokaż całość.
Cena pasty to około 20 zł. Thermopad zamknie się w 10 zł.
Ale jeśli nigdy nie rozbierałeś laptopa i nie bawiłeś się w takie rzeczy, to dobrze gdybyś robił to pod okiem kogoś doświadczonego. Ostatecznie zleć tę pracę fachowcowi.
Nie jest to demon szybkości, zwłaszcza do gier, biorąc pod uwagę procesor i w drugiej kolejności pamięć RAM i wolny HDD.
Ale do internetu i lekkich pozycji powinien dać radę
Jesteś nowym moderatorem na forum? Nie wydaje mi się, więc jeśli uważasz że coś z tytułem tematu jest nie tak - zgłoś go, albo popraw samemu, jeżeli masz odpowiednie uprawnienia.
Dzięki za zwrócenie uwagi na temat jednego z punktów regulaminu. W takim razie mam pytanie do autora tematu. Czy nie warto byłoby zmienić tytułu tematu na bardziej precyzyjn w celu ułatwienia wyszukania rozwiązania danego problemu dla osób, które mogą wtedy sprawdzić, czy ten problem już znalazł się na forum, czy trzeba go utworzyć w nowym poście?