Przeczyść pamięć podręczną przeglądarki. Może się źle ściągnął, a dalej przeglądarka próbuje wczytywać go z pamięci podręcznej.
Jestem zalogowany na stronie. Wchodzę w byle jaki program by go ocenić. Naciskam przycisk aby pokazały mi się suwaki, przycisk schodzi na dół, ale nie do końca, screen:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/670 … 994a3.html
na IE 8 to nie występuje, nie wiem czy to błąd, ale tak mi wpadło to w oko akurat
Za słaby sprzęt serwera lub jego nieoptymalna konfiguracja.
Strona DP jest na Windowsie, na pewno wydajniejszym rozwiązaniem byłby Linux Ale skoro redakcja DP to pracownicy Microsoftu…
I kiedy w końcu zostaną rozwiązane ostatecznie problemy z dodawaniem komentarzy? (tydzień, miesiąc rok?) Szczególnie podczas wysyłania pod Operą. Zazwyczaj pomaga ponowne odświeżenie całej strony i wtedy można dodać komentarz. Konsola błędów pod Operą jak i Firefoxem mocno sypie błędami javascript ale nie tylko. Więc kłopoty to wina DP, a nie przeglądarki…
Już tyle razy było tłumaczone, że Linux nie byłby wydajniejszym rozwiązaniem. Nie obsługuje ponoć jakichś technologii wykorzystywanych przy tworzeniu portalu, a gdyby go przepisać np. na PHP, to spójrz np. na Allegro, które sypie się znacznie częściej.
O właśnie mi się przypomniało:
Gdzie IPHASH oraz user agent z przeglądarki ?
Nie były planowane w nowej odsłonie portalu ?
EDIT:
Coś jeszcze mi się przypomniało: Stara wersja portalu potrafiła się rozciągnąć nawet do rozdzielczości 1680x1050 na monitorach panoramicznych. Nowa zostaje tak jak jest i są puste pasy po bokach.
Zakładam że brak rozciąganiecia layoutu jest celowe ?
– Dodane 04.09.2009 (Pt) 1:43 –
Allegro sypie się częściej ? A to dopiero nowość.
W ciągu ostatniego roku nie trafiłem na ani jeden moment kiedy allegro by nie działało.
Za to mogę sobie przypomnieć kilka takich momentów, gdy dobreprogramy padły…
IPHASH’a nie ma, ale gdy najedziesz na nick użytkownika dodającego komentarz pojawi ci się useragent (w dymku).
Przed chwilą pojawił się taki błąd
The service is unavailable.
http://www.dobreprogramy.pl/Opera,Progr … 12614.html
Dlaczego pisze u góry 10.0, a testowa jest już 10.10 (wersja z Unite)? Przecież jest to 10.1, a nie 10.0.
To tak jakby dawać do NIS 2009 bete 2010 :?, skoro to jest inna wersja.
A czy przypadkiem nie jest tak, że stabilną wersją jest wersja 10.0?
Vortal od zawsze polecał wersje stabilne, wersja beta (rozwojowa) jest tu tylko opcją dodatkową
- RSS - nie widzę nigdzie przycisku z do subskrybowania kanału RSS dla Aktualności.
wiem, że kanał ciągle działa, bo mam go skonfigurowanego na Thunderbirdzie.
- boli mnie trochę, że Opera nie potrafi zapamiętać hasła/loginu do logowania na DP - musiałem uaktywnić opcje “zapamiętania profilu na komputerze”
Opera 10.0
-
teraz to już nawet czasami logować się ciężko
-
dodawanie komentarzy dalej częściej nie działa niż działa
-
system oceniania (zapisywanie oceny “na żywo”) potrafi ładnie przyciąć stronę, może lepiej jednak z guziczkiem “zatwierdź”
-
guzik który odsłania możliwość oceny programu, się rozjeżdża, ktoś tu pokazywał screena
-
może by tak dodać sumy md5 plików ? jak to jest na filehippo ?
Nie mogę zalogować się z pod FF na IE jest oki
Nie wiem czy w tych 14 stronach był zgłoszony ten błąd, ale nie działają linki do blogów z poziomu profilu. Np. klikając na mój profil i listę ostatnio komentowanych wpisów nie przejdziemy do bloga klikając na jego tytuł - błąd 404 w każdym linku, a z poziomu strony głównej wszystko działa.
Potwierdzam błąd Trima.
9.80 w kompilacji 1750, to samo
Pamiętajcie, że po nieudanej próbie logowania należy najpierw wyczyścić ciastka i cache (pamięć podręczną) przeglądarki. Następnie należy ponowić próbę logowania. Dopiero zgłaszać problem.
Offtop: Widzę, że powrócono do węższej strony.
Nie. To coś z Twoją przeglądarką
Spróbuj wyczyścić ciastka.
Od wczoraj bierzemy pod uwagę obszar roboczy przeglądarki, a nie rozdzielczość ekranu. I tak osoby, które (dla przykładu) w Operze przy rozdzielczości 1280px otwarte paski boczne (jakiekolwiek) to wtedy zamiast poziomego paska przewijania pojawi się wersja węższa