Zauważyłem, że z DP zniknął artykuł o znaczeniu wręcz historycznym (po części doprowadził do spadku popularności IE w Polsce na rzecz Firefoksa czy Opery) - “Internet Explorer na tle nowoczesnych przeglądarek - mity a fakty”. Dlaczego?
Łukash , ctrl+f5 powinno załatwić sprawę, u mnie wyświetla poprawnie ten temat na Portalu.
vanshei , teraz jest ok ,parę razy odświeżałem i nic to nie dawało
– Dodane piątek, 9 gru 2011, 23:13 –
Komu jeszcze coś nie pasuje na poniższym obrazku ?
następna strona po prawej a poprzednia po lewej wg. mnie powinna być
vanshei , dokładnie ,też tak myślę .
Mam problem z działaniem stron głównej dobrych programów, chwilę po załadowaniu strony sama przeskakuje mi do wpisu “Stealth Bastard na weekend”.
W Firefox wygląda to tak:
Problem występuje na przeglądarkach Firefox 9.0b5, SeaMonkey 2.5 oraz Opera 11.60 (na IE8 i Chrome15.0.874.121 m nie zauważyłem tego problemu) a pojawił się z chwilą dodania tego wpisu.
scripter1 , potwierdzam, u mnie to samo, przeniesienie do wpisy na temat opisywanej gierki
edit
a przynajmniej tak było przed południem. teraz wyczyściłem cache i działa normalnie
można wiedzieć czy to był błąd po stronie przeglądarek, czy portalu
Na stronie głównej portalu (i tylko na niej) skrypt z http://www.longtailvideo.com/ powoduje zawieszanie się Nightly i problemy z załadowanie strony, zablokowanie skryptu przywraca stronę do normy. Jak do tej pory problem występuje tylko na NIghtly, Aurora i stabilne działają OK
BTW. Zaznaczam że nie blokuję reklam na stronach DP…
@sebt: Czy mógłbyś napisać, na czym konkretnie polegają problemy?
@semtex: Niestety nie możemy zagwarantować poprawnego działania serwisu na wersjach beta, a tym bardziej nightly przeglądarek…
Jeśli pojawiają się błędy 500 (lub brzydsze Runtime errory jak w linku) to najprawdopodobniej wiąże się to z tym, że akurat aktualizujemy silnik serwisu - ostatnimi dniami robimy to nawet dwa, trzy razy dziennie wrzucając nowości i poprawki na nasz nowy blog. Prosimy o wyrozumiałość, choć jednocześnie zaznaczam, że w trakcie takiej aktualizacji serwis pozostaje niedostępny co najwyżej przez 1-2 minuty i trzeba mieć szczęście, by w nie trafić
Znalazłem mały, aczkolwiek dość denerwujący błąd na DP.
Jeśli klikniecie sobie w link “news” lub “felieton” który widnieje przy każdym poście na stronie głównej, wtedy nastąpi wyświetlenie wg. tego co się kliknęło. Błąd polega na tym że wybór ten jest zapamiętywany i jeśli nawet wejdziemy “na czysto” na główną to i tak dalej filtr działa - co można sprawdzić na rozwijanej liście na samym dole. Również tam można sobie z powrotem przywrócić pokazywanie wszystkiego.
Dopiero dziś się zorientowałem. Przez chyba 2tyg. wyświetlało mi same felietony bo kiedyś tam sobie kliknąłem w filtr :\ Niestety nigdzie nie ma informacji o tym czy posty są filtrowane czy nie (poza dropdownem na dole, który delikatnie mówiąc jest mało widoczny). Jeśli ktoś też kiedyś przypadkiem kliknął w kategorię w mecie posta to również nie widzi pewnie jednego albo drugiego i nawet o tym nie wie.
M@ster ja gdybym choć jednego newsa na dzień nie zobaczył to zaczął bym sprawdzać czy coś jest nie halo (oprócz weekendu i świąt), a ty przez 2 tygodnie z samymi felietonami, których za dużo jeszcze nie ma nie domyśliłeś się. :o
M@ster ,(parę dni) miałem to samo ,zacząłem nawet podejrzewać że to Operka serwuje mi wybiórczo “aktualności” .Potem zorientowałem się że jest coś nie tak jak jestem zalogowany (nie zorientowałem się że wyświetla mi same felietony)…aż w końcu przypadkiem natknąłem się na … dropdowna
Wygląda na to że po zalogowaniu dostajemy ciasto z preferencjami z poprzedniej sesji.
Ale to jest totalnie nieintuicyjne jeśli efekt jest zamierzony. Kliknięcie w kategorię sugeruje tylko tymczasowe wyświetlenie postów z danego działu. Dropdown nie wiadomo co sugeruje… jest niejaki. Jak dla mnie jest to dość znaczący błąd w user experience strony.
Sęk w tym że newsy of felietonów różnią się (pod względem graficznym) tylko zapisem w mecie posta i trudno je odróżnić na rzut oka, a wszystkich nie czytam.
Dokładnie ,też tak sądziłem.Myślałem również że po kliknięciu w “aktualności” poukładało mi na nowo wszystko tak jak trzeba ,nie zajażyłem (a chyba pierwszy był wtedy felieton) i wyszła heca :D.
Nie tylko u ciebie KLIK
lisek (redakcja) | 27.06.2011 9:44
Niestety nie udało się liskowi wywołać tego błędu lecz od pewnego czasu już u mnie nie występuje.
OK, a powie mi ktoś gdzie jest to coś, żeby móc powrócić do stanu, gdzie wyświetlały się zarówno newsy i felietony? Logicznym dla mnie jest, że po kliknięciu na felietony pojawią się na osobnej stronie tylko felietony, a nie nagle ustawi się widok bez newsów…
Zjedz na sam dół strony głównej, tam po postami po prawej stronie możesz wrócić do stanu normalnego.
Dzięki za pomoc, na reszcie jest tak jak było