Zgłaszanie błędów w portalu

Zauważyłem, że z DP zniknął artykuł o znaczeniu wręcz historycznym (po części doprowadził do spadku popularności IE w Polsce na rzecz Firefoksa czy Opery) - “Internet Explorer na tle nowoczesnych przeglądarek - mity a fakty”. Dlaczego?

Przechwytywanie_.JPG

Łukash , ctrl+f5 powinno załatwić sprawę, u mnie wyświetla poprawnie ten temat na Portalu.

vanshei , teraz jest ok ,parę razy odświeżałem i nic to nie dawało :wink:

Dodane piątek, 9 gru 2011, 23:13

Komu jeszcze coś nie pasuje na poniższym obrazku ? :slight_smile:

Przechwytywanie.JPG

następna strona po prawej a poprzednia po lewej wg. mnie powinna być :stuck_out_tongue:

vanshei , dokładnie :slight_smile: ,też tak myślę .

Mam problem z działaniem stron głównej dobrych programów, chwilę po załadowaniu strony sama przeskakuje mi do wpisu “Stealth Bastard na weekend”.

W Firefox wygląda to tak:

homewt.th.png

Problem występuje na przeglądarkach Firefox 9.0b5, SeaMonkey 2.5 oraz Opera 11.60 (na IE8 i Chrome15.0.874.121 m nie zauważyłem tego problemu) a pojawił się z chwilą dodania tego wpisu.

scripter1 , potwierdzam, u mnie to samo, przeniesienie do wpisy na temat opisywanej gierki

edit

a przynajmniej tak było przed południem. teraz wyczyściłem cache i działa normalnie

można wiedzieć czy to był błąd po stronie przeglądarek, czy portalu

Na stronie głównej portalu (i tylko na niej) skrypt z http://www.longtailvideo.com/ powoduje zawieszanie się Nightly i problemy z załadowanie strony, zablokowanie skryptu przywraca stronę do normy. Jak do tej pory problem występuje tylko na NIghtly, Aurora i stabilne działają OK :wink:

BTW. Zaznaczam że nie blokuję reklam na stronach DP…

@sebt: Czy mógłbyś napisać, na czym konkretnie polegają problemy?

@semtex: Niestety nie możemy zagwarantować poprawnego działania serwisu na wersjach beta, a tym bardziej nightly przeglądarek…

Jeśli pojawiają się błędy 500 (lub brzydsze Runtime errory jak w linku) to najprawdopodobniej wiąże się to z tym, że akurat aktualizujemy silnik serwisu - ostatnimi dniami robimy to nawet dwa, trzy razy dziennie wrzucając nowości i poprawki na nasz nowy blog. Prosimy o wyrozumiałość, choć jednocześnie zaznaczam, że w trakcie takiej aktualizacji serwis pozostaje niedostępny co najwyżej przez 1-2 minuty i trzeba mieć szczęście, by w nie trafić :wink:

Znalazłem mały, aczkolwiek dość denerwujący błąd na DP.

Jeśli klikniecie sobie w link “news” lub “felieton” który widnieje przy każdym poście na stronie głównej, wtedy nastąpi wyświetlenie wg. tego co się kliknęło. Błąd polega na tym że wybór ten jest zapamiętywany i jeśli nawet wejdziemy “na czysto” na główną to i tak dalej filtr działa - co można sprawdzić na rozwijanej liście na samym dole. Również tam można sobie z powrotem przywrócić pokazywanie wszystkiego.

Dopiero dziś się zorientowałem. Przez chyba 2tyg. wyświetlało mi same felietony bo kiedyś tam sobie kliknąłem w filtr :\ Niestety nigdzie nie ma informacji o tym czy posty są filtrowane czy nie (poza dropdownem na dole, który delikatnie mówiąc jest mało widoczny). Jeśli ktoś też kiedyś przypadkiem kliknął w kategorię w mecie posta to również nie widzi pewnie jednego albo drugiego i nawet o tym nie wie.

M@ster ja gdybym choć jednego newsa na dzień nie zobaczył to zaczął bym sprawdzać czy coś jest nie halo (oprócz weekendu i świąt), a ty przez 2 tygodnie z samymi felietonami, których za dużo jeszcze nie ma nie domyśliłeś się. :o

M@ster ,(parę dni) miałem to samo :smiley: ,zacząłem nawet podejrzewać że to Operka serwuje mi wybiórczo “aktualności” .Potem zorientowałem się że jest coś nie tak jak jestem zalogowany (nie zorientowałem się że wyświetla mi same felietony)…aż w końcu przypadkiem natknąłem się na … dropdowna :slight_smile:

Wygląda na to że po zalogowaniu dostajemy ciasto z preferencjami z poprzedniej sesji.

Ale to jest totalnie nieintuicyjne jeśli efekt jest zamierzony. Kliknięcie w kategorię sugeruje tylko tymczasowe wyświetlenie postów z danego działu. Dropdown nie wiadomo co sugeruje… jest niejaki. Jak dla mnie jest to dość znaczący błąd w user experience strony.

@Banan

Sęk w tym że newsy of felietonów różnią się (pod względem graficznym) tylko zapisem w mecie posta i trudno je odróżnić na rzut oka, a wszystkich nie czytam.

Dokładnie ,też tak sądziłem.Myślałem również że po kliknięciu w “aktualności” poukładało mi na nowo wszystko tak jak trzeba ,nie zajażyłem (a chyba pierwszy był wtedy felieton) i wyszła heca :D.

Nie tylko u ciebie KLIK

lisek (redakcja) | 27.06.2011 9:44

Niestety nie udało się liskowi wywołać tego błędu lecz od pewnego czasu już u mnie nie występuje.

OK, a powie mi ktoś gdzie jest to coś, żeby móc powrócić do stanu, gdzie wyświetlały się zarówno newsy i felietony? Logicznym dla mnie jest, że po kliknięciu na felietony pojawią się na osobnej stronie tylko felietony, a nie nagle ustawi się widok bez newsów…

@sla17

Zjedz na sam dół strony głównej, tam po postami po prawej stronie możesz wrócić do stanu normalnego.

Dzięki za pomoc, na reszcie jest tak jak było :slight_smile: