Od pewnego czasu zepsuł się wygląd forum - wygląda prawie jak na lynx’ie
Co ciekawe na starym IE6 problem nie występuje, tak jest tylko na Chrome
Od pewnego czasu zepsuł się wygląd forum - wygląda prawie jak na lynx’ie
Co ciekawe na starym IE6 problem nie występuje, tak jest tylko na Chrome
utrivv , oczyść cache , i spróbuj jak możesz, bez proxy
Co do tajemniczego artefaktu, to koleją ciekawostką jest to że w panelu Historii na Operze on również występuje…
O co chodzi ?
Zadziałało dzięki.
Niestety na proxy jestem skazany.
Nie wiem, czy ja odnoszę takie wrażenie, czy tak jest naprawdę, ale czcionka newsów na stronie głównej jest nienaturalnie duża, tak jakbym ją powiększył o jeden stopień poprzez Ctrl+kółko myszy (ale poza newsami wszystko jest normalnie).
Też to mam. Do tego, wchodząc na vortal, nie wrzuca mnie na górę strony, tylko strona wczytuje się na jednym z ostatnich newsów i muszę przewijać za każdym razem na góra (przeglądarka - Waterfox).
Nie działa również pasek z wiadomościami w górnej części strony.
Też mam większą czcionkę i wrzuca mnie do newsa o grze na weekend, ale co najlepsze - zostawcie tą czcionkę! Albo dajcie możliwość regulacji tego podobnie jak jest ze skórką czy szerokością strony. Bardzo przyjemnie się powiększyła, aż się chce czytać newsy (a nie mam problemu ze wzrokiem jak coś). Z resztą rzućcie okiem na przykład na “readability” czy inne strony/rozszerzenia jak to. Widzieliście tam malutką czcionkę? Nie. Maczkiem się artykułów nie pisze. Polecam zajrzeć na np. “natemat” (nie podaję linka, żeby nie było że jakaś reklama, z resztą czytam tam od święta jakiś artykuł jak trafi na wykop czy coś takiego), tam się fajnie czyta.
jeżeli czciona by została, warto zainteresować się powiększeniem tej w komentarzach (z resztą na blogach od dawna jest przyjemna) - ja WIEM, że nie wszystkim pasuje powiększanie czcionki, ale można to rozwiązać właśnie jakimiś ustawieniami (jak wyżej pisałem). W tej chwili chyba za duża przepaść i w ogóle czcionkę z komentarzy uważam za najmniejszą chyba czytelną http://i.imgur.com/skOay.png
Potrafię sobie zmieniać w przeglądarce, są w ogóle wtyczki czy jakieś wspomagacze, ale po co jak można dać ludziom manipulować czy dać na stałe.
Już nie wspominając o edycji komentarzy czy systemie komentarzy a la wykop… Ah, rozmarzyłem się. Tak w ogóle, DP w moich oczach nie jest stroną zbyt przyjazną użytkownikowi, wręcz zacofaną - bez spiny, proszę, takie moje zdanie.
Mi osobiście nowy rozmiar czcionki w news-ach odpowiada. Jednak to przewijanie, które zgłaszali przed chwilą Areh i m4rciniak jest delikatnie mówiąc frustrujące. Za każdym razem przerzuca mnie to do tego miejsca:
EDIT: Problem pojawia się na Fx 12. Na IE 9 nie występuje. Innych przeglądarek nie sprawdzałem.
Jak już powiększacie czcionkę, to bądźcie w tym konsekwentni i niech wielkość liter będzie taka sama w newsach, jak i w sidebarze. Teraz wygląda to tak, jak by coś się popsuło, ktoś sobie żart zrobił w css albo przeglądarka zaszwankowała i powiększyła litery w kolumnie z niusami. Na 19" przy 1440x900px wygląda to koszmarnie… I to nie kwestia przyzwyczajenia, bo nie można się przyzwyczaić i polubić coś, co jest nierówne. Oczy lubią symetrię i równowagę, więc albo w niusach czcionka taka, jak w sidebarach po lewej, albo w sidebarach jak w niusach.
U mnie na operze podobny problem , rano strona otwierała się tak mniej więcej na środkowym artykule , za to teraz jest już na samym dole , nawet po cofnięciu się do stronki czy też odświerzeniu .
Co do czcionki to na 32`` i full hd wygląda nienaturalnie duża , aż ma się ochotę odsunąć dalej od monitora .
Ta czcionka jest zdecydowanie za duża. Pozatym mnie też wywala na środek strony jak odpalam dobreprogramy.pl
Mam to samo co użytkownicy wyżej napisali.
Ja wolę starą. Lepiej się czytało. Myślę że możliwość regulacji (pamiętana w ciasteczkach) byłaby najlepszym rozwiązaniem.
W tej chwili wygląda to ohydnie i męczy wzrok. Mam nadzieję, że jest to jakiś błąd, który redakcja stara się naprawić, a nie pomysł-niewypał…
U mnie również jest ogromna czcionka (FF 12, IE 9, Iron 18, Opera 11.62), dodatkowo w Firefoxie przeskakuje na głównej gdzieś na połowę strony.
U mnie dokładnie to samo. Przeglądarka FF 12
Info dla osób zgłaszających problem z przeskakiwaniem strony głównej DP w bliżej “nieokreślone” miejsce. Ma to związek z “łapaniem” fokus’a na odtwarzaczu, tym z szarą nawigacją (na razie nie wiem dlaczego tak jest, na chwilę obecną tylko swój domysł/przypuszczenie potwierdziłem).
Info/prośba do administracji by zbadała co jest nie tak z elementem strony .centerhack (objaw może być powodowany czymś w środku, niekoniecznie nim samym), ponieważ zablokowanie jego “wyświetlania” (i jednoczesne zablokowanie player’a), rozwiązuje problem z przeskakiwaniem/przesuwaniem strony.
PS. Mnie też to irytuje, na tyle by zachciało mi się poszukiwań
Nie po to mam monitor 22’’ żeby mieć czcionkę taką dużą.
@WooQash, a taka będzie dorbra?
@-moz-document domain(www.dobreprogramy.pl) {
#content .third .news .newsContent, #content .third.page a, #content .third.content .itemContent {font-size: 12px !important;}
}
PS. Całość jest pod Stylish lub userContent.css, dla Opery wystarczy to co jest po środku, dalej chyba wiesz co robić