Zgłoszenia błędów w nowej wersji forum (IPBoard)

Zaznaczając lpm nazwę programu o  którym czytam i chcę go pobrać  obramowuje nazwę programu na niebiesko i wyskakuje niebieski kwadrat z strzałkami. Teraz klikając w kwadrat powinno się otworzyć menu z wyborem akceleratora lub tłumaczenie tekstu. Tak było w poprzedniej wersji forum, teraz menu się nie pokazuje a znika zaznaczenie. Zauważyłem to dzisiaj przy pobieraniu FF .

errata72 o czym piszesz  o portalu czy o forum ??

Bo nie  za  bardzo kapuje …

Zauważyłem, że forum pojawiło się w Tapatalku. Świetnie, na to czekałem ale niestety nie działa to jak powinno. Po pierwsze nie mogę się zalogować. Zawsze dostaję komunikat o nieprawidłowym haśle (jestem pewny,że wpisuję je poprawnie)

Screenshot_2013-12-14-10-21-14.png

Drugi problem to brak możliwości czytania tematów bez logowania (nie wiem jak po zalogowaniu). Po wybraniu dowolnego tematu zostaję wyrzucony do strony startowej Tapatalka z takim komunikatem:

Screenshot_2013-12-14-10-22-13.png

Pablo55 jak forum  będzie w pełni użyteczne pod Taptalkiem  to z  pewnością pojawi się stosowny komunikat od Tomicka. Jak  na  razie  tylko podał tylko info że  już niedługo pojawi się taka możliwość. Pewnie  prace są w  toku  i stąd  jeszcze występują błędy.

Podczas dyskusji na forum w temacie dotyczącym Firefox 26 postanowiłem pobrać przeglądarkę i sprawdzić jej zalety. Zaznaczyłem więc lpm nazwę programu znajdującą się w tekście  postu ,obramowało ją na niebiesko i pojawił się przycisk do wyświetlenia menu.Dawniej klikając w niego to menu pojawiało się , teraz już się nie pojawia. Pojawia się dopiero po kliknięciu zaznaczonej nazwy programu ppm.

@errata72, może to ma związek z samym IE, sprawdzałeś czy działa Tobie to na innych stronach, czy gdy jesteś na forum, nie masz w pasku adresu niebieskiego kółka z kreską w środku?

Być może aktualizacja przeglądarki do wersji 11 coś namieszała, np. akceleratory dezaktywowała lub zostały usunięte (nie używam IE, ale sprawdziłem i u mnie działa wspomniane menu na forum). Sprawdź może jak się ma z nimi sprawa w zarządzaniu dodatkami…

Czy powinien być aktywny przycisk polubienia w dziale śmietnik przy wszystkich postach? Chodzi o te “delikwenckie”. Sama możliwość poparcia, to parcie na absurd. Jakkolwiek jest rozumiana wazelinka przy wpisach wotywnych i motywnych, to jakoś mniej mieści się w … solidarność z otem, czy piratem potem.

Pablo55: Niestety TapaTalk nie jest jeszcze u nas dostępny, prowadziliśmy małe testy, cieszę się, że znalazłeś informację o nich :wink: Jednakże jeszcze musimy opracować kilka mechanizmów, które spięłyby nasze forum z TapaTalkiem. Tak czy inaczej, prace trwają i jak tylko coś będzie działało w 100% to was o tym poinformuję :slight_smile:

Miałeś na myśli bardzo wczesną bete rzecz jasna ?  :wink:

Tylko żeby te 100% nie było takimi 100-u procentami jak przy okazji głównej i forum… ;)…A z resztę pewnie będzie gorzej :D, bo 100% to niestety dla niektórych pojęcie względne ( szczególnie dla nieprofesjonalistów , dla robiących byle jak byle by działało , dla odcinających kupony )

Na innym forum zamiast polubienia jest przycisk “pomógł”. Posta staje się wyróżniony. Bardziej przydatne niż to co jest tutaj, bo tu się kojarzy z pewnym niebieskim portalem społecznościowym.

http://www.arch.ugu.pl/dp_blad_sql.jpg.html

Po kliknięciu na szybką odpowiedź. Myślałem że się post nie dodał, a po ponownym naciśnięciu “Napisz” widziałem już 2 takie same.

Mój licznik postów pokazuje, jak widać, 1. Czyli niewłaściwą liczbę. Nie zlicza postów napisanych na poprzedniej wersji.

Pokazuje prawdę, posty są naliczane tylko w “szeroko pojęte oprogramowanie” i hardware sterowniki, Twoje posty w większości są napisane w Na Luzie, czyli jest OK.

W opisie działu leży błąd.

q3XqyU0.png

Czemu ufo dokłada do wklejanych linków do posta jakieś coś?

Dałem to: ihttp://portable.info.pl/unreal-commander-portable/

Pokarało to: ihttp://portable.info.pl/unreal-commander-portable/%C2%A0

Co skróciło, to dołożyło. Sprawdziłem link i ponownie, tym razem poprawnie go skleciło-skróciło.

Czemu skracać krótkie linki?

yy by nie było spamu?

“yy” - proszę o inny zestaw pytań. Jaki to spam do użytecznych programów? Chodzi o to, że na DP Forum, dodało ufo do linka takie coś: /%C2%A0 czego nie widać na pasku adresu, a widoczne to tylko, gdy wybierze się PPM Kopiuj adres odnośnika i wklei do notatnika. Wielbłąd.

Hej,

W taki sposób kodowane są między innymi polskie znaki. :slight_smile:

Pozdrawiam,

Dimatheus

Tylko skąd, dlaczego te kodowane polskie znaki, zresztą same się dodały przy skracaniu linka?, i spowodowały page not fund? Jak do tej pory, to sporadyczny przypadek, że źle się dodał link, a różne cuda się zdarzają. Powtórzy się, to będzie sprawa. FF jest na Unicode UFT-8. Na razie odpukać, jest dobrze.

Lazikar nie ma rangi administratora:

http://forum.dobreprogramy.pl/temat/457433-propozycja-podawania-wieku-forumowicza/page-2#entry2953321