Zaznaczając lpm nazwę programu o którym czytam i chcę go pobrać obramowuje nazwę programu na niebiesko i wyskakuje niebieski kwadrat z strzałkami. Teraz klikając w kwadrat powinno się otworzyć menu z wyborem akceleratora lub tłumaczenie tekstu. Tak było w poprzedniej wersji forum, teraz menu się nie pokazuje a znika zaznaczenie. Zauważyłem to dzisiaj przy pobieraniu FF .
errata72 o czym piszesz o portalu czy o forum ??
Bo nie za bardzo kapuje …
Zauważyłem, że forum pojawiło się w Tapatalku. Świetnie, na to czekałem ale niestety nie działa to jak powinno. Po pierwsze nie mogę się zalogować. Zawsze dostaję komunikat o nieprawidłowym haśle (jestem pewny,że wpisuję je poprawnie)
Drugi problem to brak możliwości czytania tematów bez logowania (nie wiem jak po zalogowaniu). Po wybraniu dowolnego tematu zostaję wyrzucony do strony startowej Tapatalka z takim komunikatem:
Pablo55 jak forum będzie w pełni użyteczne pod Taptalkiem to z pewnością pojawi się stosowny komunikat od Tomicka. Jak na razie tylko podał tylko info że już niedługo pojawi się taka możliwość. Pewnie prace są w toku i stąd jeszcze występują błędy.
Podczas dyskusji na forum w temacie dotyczącym Firefox 26 postanowiłem pobrać przeglądarkę i sprawdzić jej zalety. Zaznaczyłem więc lpm nazwę programu znajdującą się w tekście postu ,obramowało ją na niebiesko i pojawił się przycisk do wyświetlenia menu.Dawniej klikając w niego to menu pojawiało się , teraz już się nie pojawia. Pojawia się dopiero po kliknięciu zaznaczonej nazwy programu ppm.
@errata72, może to ma związek z samym IE, sprawdzałeś czy działa Tobie to na innych stronach, czy gdy jesteś na forum, nie masz w pasku adresu niebieskiego kółka z kreską w środku?
Być może aktualizacja przeglądarki do wersji 11 coś namieszała, np. akceleratory dezaktywowała lub zostały usunięte (nie używam IE, ale sprawdziłem i u mnie działa wspomniane menu na forum). Sprawdź może jak się ma z nimi sprawa w zarządzaniu dodatkami…
Czy powinien być aktywny przycisk polubienia w dziale śmietnik przy wszystkich postach? Chodzi o te “delikwenckie”. Sama możliwość poparcia, to parcie na absurd. Jakkolwiek jest rozumiana wazelinka przy wpisach wotywnych i motywnych, to jakoś mniej mieści się w … solidarność z otem, czy piratem potem.
Pablo55: Niestety TapaTalk nie jest jeszcze u nas dostępny, prowadziliśmy małe testy, cieszę się, że znalazłeś informację o nich Jednakże jeszcze musimy opracować kilka mechanizmów, które spięłyby nasze forum z TapaTalkiem. Tak czy inaczej, prace trwają i jak tylko coś będzie działało w 100% to was o tym poinformuję
Miałeś na myśli bardzo wczesną bete rzecz jasna ?
Tylko żeby te 100% nie było takimi 100-u procentami jak przy okazji głównej i forum… ;)…A z resztę pewnie będzie gorzej :D, bo 100% to niestety dla niektórych pojęcie względne ( szczególnie dla nieprofesjonalistów , dla robiących byle jak byle by działało , dla odcinających kupony )
Na innym forum zamiast polubienia jest przycisk “pomógł”. Posta staje się wyróżniony. Bardziej przydatne niż to co jest tutaj, bo tu się kojarzy z pewnym niebieskim portalem społecznościowym.
http://www.arch.ugu.pl/dp_blad_sql.jpg.html
Po kliknięciu na szybką odpowiedź. Myślałem że się post nie dodał, a po ponownym naciśnięciu “Napisz” widziałem już 2 takie same.
Mój licznik postów pokazuje, jak widać, 1. Czyli niewłaściwą liczbę. Nie zlicza postów napisanych na poprzedniej wersji.
Pokazuje prawdę, posty są naliczane tylko w “szeroko pojęte oprogramowanie” i hardware sterowniki, Twoje posty w większości są napisane w Na Luzie, czyli jest OK.
W opisie działu leży błąd.
Czemu ufo dokłada do wklejanych linków do posta jakieś coś?
Dałem to: ihttp://portable.info.pl/unreal-commander-portable/
Pokarało to: ihttp://portable.info.pl/unreal-commander-portable/%C2%A0
Co skróciło, to dołożyło. Sprawdziłem link i ponownie, tym razem poprawnie go skleciło-skróciło.
Czemu skracać krótkie linki?
yy by nie było spamu?
“yy” - proszę o inny zestaw pytań. Jaki to spam do użytecznych programów? Chodzi o to, że na DP Forum, dodało ufo do linka takie coś: /%C2%A0 czego nie widać na pasku adresu, a widoczne to tylko, gdy wybierze się PPM Kopiuj adres odnośnika i wklei do notatnika. Wielbłąd.
Hej,
W taki sposób kodowane są między innymi polskie znaki.
Pozdrawiam,
Dimatheus
Tylko skąd, dlaczego te kodowane polskie znaki, zresztą same się dodały przy skracaniu linka?, i spowodowały page not fund? Jak do tej pory, to sporadyczny przypadek, że źle się dodał link, a różne cuda się zdarzają. Powtórzy się, to będzie sprawa. FF jest na Unicode UFT-8. Na razie odpukać, jest dobrze.
Lazikar nie ma rangi administratora: