Zgłoszenia błędów w nowej wersji forum (IPBoard)

Od jakiegoś roku… Zdaje się było oficjalne info :slight_smile:

Właśnie znowu zmiana i klikając w zakładki do forum, przenosi, ale na panel wyszukiwania forum. Musiałem znowu zejść na forum, i założyć nową zakładkę, która przenosi mnie do forum, a nie do wyszukiwania.

Dziwne zmiany, że tak powiem.

Problem z edycją posta jeśli ustawie

, nie mogę pominąć tej tabelki i edytować poniżej bo jest zablokowane…

Dostałem e-mail z treścią ostrzeżenia i nie zawierał polskich znaków, pewnie jakiś problem z kodowaniem. Natomiast inne wiadomości mają polskie znaki, więc to może być jakiś odosobniony przypadek.

Shoutbox - IE11, Windows 7. Wpisałem komunikat o treści

a czemu masz <p>

I wyszło

<p>a czemu masz &lt;p&gt;</p>

Po czym w IE11 już więcej komunikatów nie można wpisać.

Na IE 10 też dodaje <p> </p> do każdego wpisu.

Miałem problem z logowaniem z Debiana Stable na DP. Strona forum wyświetlała się nieprawidłowo i nie było możliwości zalogowania się. Wyskakiwał błąd użytkownika lub hasła. Nie można było również odzyskać hasła. Przyciski były nieaktywne.

Ktoś zaobserwował ten problem? Czy może forum było modernizowane?

Kiedy? w jakich godzinach? Dzisiaj? Tydzień temu?

Zdajesz sobie sprawę że na Debianie (innych dystrybucjach też) jest dostępna cała gama przeglądarek?

Przez ostatnie kilka dni. Dzisiaj rano również próbowałem się zalogować z poziomu strony głównej i forum.

Problem tylko i wyłącznie występował ze stroną DP. “Błędna nazwa użytkownika lub błędne hasło”. Brak możliwości przypomnienia hasła - przyciski nieaktywne, więc nie miałem możliwości wysłania sobie wiadomości z hasłem.

Porada o instalowaniu kolejnych przeglądarek, by sprawdzić problem z wyświetlaniem strony DP, niż zapytanie się u źródła (Moderatorów, Administratorów Dp czy też użytkowników Debiana) jest naprawdę trafiona. :slight_smile:

Dziękuję za pomoc, pozdrawiam :slight_smile:

Nikt  Ci  nie   kazał  zmieniać przeglądarki, tylko   Ci   sugerował żebyś podał z   jakiej  korzystasz   :stuck_out_tongue:

Błąd z systemem lajków. Mianowicie można polubić swoje własne posty. Trochę to narcystyczne.

http://forum.dobreprogramy.pl/temat/460819-zauważyłem-dziwne-spadki-fps-w-grach/

Chyba ostrzeżenie rozjeżdża forum.

Hej,

Bardziej obstawiałbym nieumiejętne kopiowanie w wykonaniu użytkownika. Jego poprzedni temat poleciał do kosza, więc skopiował wszystko, łącznie z informacjami o sobie i tak wyszło. Ale już to poprawiłem. :slight_smile:

Pozdrawiam,

Dimatheus

@Dimatheus :smiley: hehe, w tym poście był taki bajzel że ciężko było wyczuć o co chodzi. W sumie to strzelałem.

Kurde nie wiem czy ktoś jeszcze miał/ma ten problem, ale przy pisaniu postów na forum nie zawsze sprawdza mi pisownię. W przeglądarce mam to włączone FireFox 26.

Stary bug z Lisem i edytorem, maniekKMP dał nam mały skrypt, który ten problem rozwiązuje, wrzuć do Stylish jeżeli masz, lub usercontent.css w profilu Lisa, folder “Chrome”:

@-moz-document domain("forum.dobreprogramy.pl") {

/*test*/
.cke_show_borders {height: 98% !important; margin: 2px !important;}
}

:slight_smile:

“Kurde nie wiem” - a kilka dni temu dałem taki temat Na luzie, ale myślałem, że przełączanie opcji pod oknem shoutboxu pomogło, bo zaqczęło działać sprawdzanie w polu jednoliniowym i w polu wieloliniowym.

Na nowym firefoxie miałem problem, bo podkreślało nawet na pasu tytułu, a w oknie nie chciało zaznaczać błędów. Włączałem i wyłączałem opcje nawet pod shoutboxem, aż zaskoczyło sprawdzanie pisowni. Dziś pobrałem CometBird, sprawdziłem, że dwa razy jest lżejszy od firefoxa, a ma to samo jakby. No i od obiadu nie miałem znowu sprawdzania wyrazów. Nie umiałem posłużyć się stylishem, a okno edytora okazało się niedostępne. CometBird nie ma pliku usercontent.  No to usunąłem stylish i tak sobie przełączałem kilka razy style w menu widok. Teraz patrzę, a ślicznie podkreśla niedoklikane wyrazy, bo trochę młócę na klawiaturze i niby klikam polskie znaki…

Dział bezpieczeństwo, chyba screen mówi sam za siebie i opisywać nie muszę. Windows 7 64-bit, najnowszy FF.

post-5821-0-02977500-1389634924_thumb.pn

Forum nie działa na przeglądarce chromium. Nic nie wyświetla zarówno pod stroną forum.dobreprogramy.pl, jak i na jakiejś podstronie, czy adresie do kategorii.

W “Pokaż kod źródłowy” nie pokazuje nic.

Działa w chromium: http://prntscr.com/2j41za Masz jakiś problem.