Shift+Enter = nowa linia, Enter = nowy akapit. Jak w Wordzie, czy jakimkolwiek innym edytorze tekstu. Na forum dotychczas było improwizowanie w postaci: Enter = nowa linia, dwa Entery = dwie nowe linie, co miało sprawiać wrażenie nowego akapitu - a teraz przyszła cywilizacja.
On nigdy nie był jako “bbcode” button Mam pytanie - czy gdybyście mieli możliwość wybrać skina szerszego, to czy chcielibyście aby to była skórka, która właściwie była by wzorowana na starym skinie sprzed aktualizacji?
EDIT. Kpc21 ja pierdziu działa Shift+Enter! Ale dlaczego to nie działa odwrotnie?
No wyszedł 3 zonk, cytowałem Kpc21, osadziło się w odyńcu, po publikacji wyciepało zagnieżdzony tekst. Jak to pole teraz całkiem skasować? Czy to zonk czy ja czegoś nie wiem?
Od kiedy Shift+Enter w Wordzie to odpowiednik akapitu?
Ludzie na forach przyzwyczaili się, że nowy akapit improwizuje się dwoma enterami (z braku innych możliwości). A w praktyce nowy akapit rozpoczyna się dużo częściej niż tylko przechodzi do nowej linii. Wystarczy spróbować skorzystać z pola odpowiedzi, by przekonać się, jak to działa. Prawda, że nie każdy będzie wiedział, że do przejścia do nowej linii bez tworzenia nowego akapitu (odpowiednik <br> w HTML, wywołujący zresztą właśnie <br> w kodzie źródłowym) służy Ctrl+Enter, ale nie jest to też nikomu jakoś szczególnie do szczęścia potrzebne. Można się bez tego obyć.
Inna kwestia. Źle renderuje się czcionka postów gdy korzysta się z kursywy:
Nie widać niektórych spacji, a “l” (małe L) zostaje obcięte.
Dziwny bug na google chrome. Odpowiedz - nakłada się na zdublowanego posta napisanego przez @Kraefezze, edytowanego przez @angry… Tak to leciało: http://prntscr.com/8v3o94
Dziękuję @Semtex. Nie ma chrome, nie ma problemu, a ducha, to wyłączałem, uruchamiałem w trybie prywatnym i to dotyczyło tylko tematów dodanych przed chwilą. Wcześniejsze były cool.
Ducha mam i w Firefoxie, a takich zmyłek nie oglądam.
Albo nowe Chrome chore i trzeba leczyć total uninstallem, albo nazwa Chrome jest adekwatna. Po co mi chromanie przystankowe?
To malutki błąd, ale przy restrykcjach ortograficznych forum, na dole pod postami w tematach jest krzyk “WRÓC DO LISTY TEMATÓW”. Powinno być Wróć, a nie WRÓC.
@Giiixxxx6: Wkrótce będziemy wprowadzać aktualizację do wersji 4.1, która właśnie się pojawiła. Gdy tylko będzie ona przygotowana przez nas do wdrożenia to jestem przekonany, że zauważysz różnicę :-)