Zgłoszenia problemów z nowym forum IPB

To chyba dobrze, co tu poprawiać?

Shift+Enter = nowa linia, Enter = nowy akapit. Jak w Wordzie, czy jakimkolwiek innym edytorze tekstu. Na forum dotychczas było improwizowanie w postaci: Enter = nowa linia, dwa Entery = dwie nowe linie, co miało sprawiać wrażenie nowego akapitu - a teraz przyszła cywilizacja.

On nigdy nie był jako “bbcode” button :wink: Mam pytanie - czy gdybyście mieli możliwość wybrać skina szerszego, to czy chcielibyście aby to była skórka, która właściwie była by wzorowana na starym skinie sprzed aktualizacji? 

Zdecydowanie tak, najlepiej powrót do starej, dobrej zieleni ;) 

Mi to obojętnie, byle skalowało się zgodnie z rozdziałką :wink:

Dla mnie to bez różnicy, ładniejszy jest nowy layout, ale to już kwestia tego, z czym będziecie mieć mniej roboty :slight_smile:

Nie wiem, czy to celowe, czy nie, ale nie ma automatycznych emotikonów.

EDIT. Kpc21 ja pierdziu działa Shift+Enter! Ale dlaczego to nie działa odwrotnie?

No wyszedł 3 zonk, cytowałem Kpc21, osadziło się w odyńcu, po publikacji wyciepało zagnieżdzony tekst. Jak to pole teraz całkiem skasować? Czy to zonk czy ja czegoś nie wiem? 

A dlaczego ma działać odwrotnie? Działa jak w każdym edytorze tekstowym do tworzenia dokumentów.

Żeby nie powodować zamieszania. A w edytorach jest: 

Od kiedy Shift+Enter w Wordzie to odpowiednik akapitu?

Ludzie na forach przyzwyczaili się, że nowy akapit improwizuje się dwoma enterami (z braku innych możliwości). A w praktyce nowy akapit rozpoczyna się dużo częściej niż tylko przechodzi do nowej linii. Wystarczy spróbować skorzystać z pola odpowiedzi, by przekonać się, jak to działa. Prawda, że nie każdy będzie wiedział, że do przejścia do nowej linii bez tworzenia nowego akapitu (odpowiednik <br> w HTML, wywołujący zresztą właśnie <br> w kodzie źródłowym) służy Ctrl+Enter, ale nie jest to też nikomu jakoś szczególnie do szczęścia potrzebne. Można się bez tego obyć.

Inna kwestia. Źle renderuje się czcionka postów gdy korzysta się z kursywy:

bo9IOPE.png

Nie widać niektórych spacji, a “l” (małe L) zostaje obcięte.

Dziwny bug na google chrome. Odpowiedz - nakłada się na zdublowanego posta napisanego przez @Kraefezze, edytowanego przez @angry… Tak to leciało: http://prntscr.com/8v3o94 

O! Następny “łoś post” http://prntscr.com/8v3s49

Po wyrzuceniu ciasteczek i ponownym zalogowaniu.

Sprawdź czy bez “Ducha” też tak się dzieje, to wygląda bardziej na działanie jakiegoś blockera, ale pewności nie ma.

Dziękuję @Semtex. Nie ma chrome, nie ma problemu, a ducha, to wyłączałem, uruchamiałem w trybie prywatnym i to dotyczyło tylko tematów dodanych przed chwilą. Wcześniejsze były cool.

Ducha mam i w Firefoxie, a takich zmyłek nie oglądam.

Albo nowe Chrome chore i trzeba leczyć total uninstallem, albo nazwa Chrome jest adekwatna. Po co mi chromanie przystankowe?

Też mam ducha i chrome wyświetla forum tak jak powinien :stuck_out_tongue:

A co do skina mnie się obecny podoba, ale nie bd hejtować nowego tworu. Ja tam estetą nie jestem :stuck_out_tongue:

Po wejściu w Moją aktywność i wybraniu opcji Posty, otrzymuję poniższy komunikat:

Wyszukiwanie(cała zawartość): po wpisaniu wyrazu + Enter, wyszukuje posty natomiast jeśli kliknę belkę “Użytkownicy” na stronie wyników: 

Niestety, wystąpił problem

Zaczekaj 8 sekund przed przystąpieniem do kolejnego wyszukiwania

Kod błędu:  1C205/3

A jeżel wybiore z menu kategorie “użytkownicy” po wpisaniu wyrazu + Enter:

Niestety, wystąpił problem

Coś poszło nie tak. Spróbuj ponownie.

Kod błędu:  EX-100

Czy zalogowany, czy wylogowany, czekam kilkanaście sekund od wyszukania i zawsze to samo. ** Chromium 46.**

Dzięki za zgłosznia, teraz już wszystko powinno być ok :slight_smile:

tomick

Wyszukiwanie nowych postów z włączonymi filtrami nadal działa tragicznie, można czekać w nieskończoność i tak się nie ładuje

To malutki błąd, ale przy restrykcjach ortograficznych forum, na dole pod postami w tematach jest krzyk “WRÓC DO LISTY TEMATÓW”. Powinno być Wróć, a nie WRÓC.

@Giiixxxx6 Wkrótce będziemy wprowadzać aktualizację do wersji 4.1, która właśnie się pojawiła. Gdy tylko będzie ona przygotowana przez nas do wdrożenia to jestem przekonany, że zauważysz różnicę :-) 

@Bogdan_G: dzięki, poprawione :slight_smile: