Zgłoszenia problemów z nowym forum IPB

Nie działa galeria. Ładuje się i ładuje i ładuje, po czym chyba przeglądarka stwierdza time-out i przestaje.

@tomcik: Czy możesz nam przybliżyć o ile zmniejszył się ruch na forum po aktualizacji?

Gdzie jest shout-box forum?

Poszukaj na górnej belce nawigacyjnej :slight_smile:

A ty  co książkę piszesz?

Będą podpisy w nowym forum?

Czyżby przepadła możliwość dodania obrazku z dysku?

Gdy chcę zgłosić post do moderacji, wyskakuje mi dodawanie załącznika. Do zgłoszenia. I nie mogę wpisać żadnej treści.

Podbijam. Edytor nie zawsze się ładuje. Twarde odświeżanie też nic nie daje.

Co było zrobić - dodałem jako załącznik plik TXT z opisem :slight_smile:

To, że nie mam spinacza, trochę mi przeszkadza, bo polubiłem taki sposób dodawania obrazków bezpośrednio z dysku.

Dziwniejsze to, że raz mam SHOUTBOX, drugi raz WIĘCEJ, na zmianę, a WIĘCEJ na pasku, to tylko SHOUTBOX.

Dodam jeszcze, że tytuł tego przypiętego tematu dziwnie wygląda bez polskich znaków. “Zgloszenia problemow z nowym forum”.

SHOUTBOX - nie odświeża zawartości innych nawet po napisaniu (potrzeba odświeżyć stronę żeby przeczytać nowe wpisy innych - jedynie mój się dodaje i pokazuje) ponadto irytująco co kilkanaście sekund przewija się na dół listy gdy przewijam by przeczytać starsze wpisy. Prawdopodobnie shot próbuje się odświeżać. Ale przez to jest naieużywalny. Poza Chromium w Windows próbowałem w Firefoxie 42  pod linuxem - to samo. Mój ping to ok 90ms może ma wpływ na shoutbox?

Przydałby się przycisk do usuwania formatowania w edytorze. Przeklejanie do edytora, a potem do edytora jest trochę denerwujące…

Nie zawsze ładuje się edytor przy edycji postu.

Powiedzmy, że dałem przeglądarkom na przeczyszczenie, w tym skasowałem ogromną masę ciasteczek. Ponowne logowanie się na forum pokazuje niespotykaną rzecz.

To chyba jedyna strona, gdzie informacja o ciasteczkach zasłania przycisk logowania? Nie zgodzę się, to i tak wlezą ciasteczka. Ale żeby aż tak zmuszać? Rozumiem, że to tylko informacja, ale wyszedł parawanik, jakby tam był jakiś nocnique… żeby tylko zasłonić przycisk logowania?

1105.jpg

Niezalogowani widzą przycisk sb na panelu. A po wejściu w niego info o braku uprawnień w wersji angielskiej. Przydało by się to zmienić na coś w stylu “Dostęp do sb wymaga zalogowania” lub coś w ten deseń.

Nadal kompletnie nie dział ‘Nowe posty’, teraz już nawet nie ładuje się ale wywala 500 po pewnym czasie :/.

U mnie działa, chociaż trochę trzeba poczekać aż strona się wczyta.

Czekam już 5minut 30sekund… 6 minut aż się załadują nowe posty w których uczestniczyłem… :smiley:

Future :smiley:

Czekam :smiley:

edit.

“Błąd serwera numer 500” Wreszcie finał!

Dokładnie tak mam, tylko czasem 500 jest szybciej xD. To naprawdę wkurza, strasznie niewygodnie korzysta się z form bez tego…

Co zrobić, będziemy czekać aż w końcu komuś z redakcji zeche się ruszyć. Naprawdę w pierwszej kolejności powinniście zabrać się za ‘‘Nowe posty’’, ale nie za miesiąc, dwa. Tylko teraz.

przestańcie marudzić, jak będzie to będzie. Teraz też działa tylko że wolniej :wink:

Optymalizacji nie da się zrobić “na już”.