Zgłoszenia problemów z nowym forum IPB

Wiadomo, że nie da się na już. Ale tak samo było przeprowadzona aktualizacja tego forum, ‘‘na już’’ i widać efekty.

Jak by działo to bym nie narzekał ;).

Od samego narzekania błędy nie znikną :wink: Ja jakoś nie wierzę, że zostaną one szybko usunięte.

1. O co tu chodzi i co ta ma znaczyć ? Chodzi o emote.

Przechwytywanie.PNG

1. Wstawianie linków do YT to jest jakaś paranoja, raz wstawia jako plain text, raz jako hyperlink, raz wstawia poprawnie jako embedded player…co to za poparnany edytor ?

Wstawiam obrazek w [img][/img] Co to jest ?

Przechwytywanie_1.PNG

1. Edytor również fiksuje przy rozmiarze czcionki.

Witam, 

Xyrcon podobno coś zgłaszała do działu technicznego jakiś czas temu, ale tak na wszelki wypadek…Mam problem ze zmianą Avataru na portalu - nie mam opcji zmiany w ustawieniach a kliknięcie na avatar nie pomaga, natomiast po przejściu na forum też nie mam takiej opcji, jednakże po najechaniu na avatar byłem w stanie zmienić. Mimo wszystko zmiana dokonała się tylko na forum a na portalu jak nie było tak nie ma.

PS. Korzystam z Chrome na W7 i próbowałem na Firefox, IE, oraz Vivaldi. Nadal tak samo.

Hej,

To generalnie powinno działać tak, że zmiana awatara na forum, działa na całym portalu. I o ile zmiana na forum działa błyskawicznie, tak na portalu i blogu nie działa wcale. Też mam dokładnie ten sam problem. Avatar zniknął i nic nie da się z tym zrobić.

Pozdrawiam,

Hej,

Wygląda na to, że to problem z synchronizacją grafik między dwoma serwerami - tym wyświetlającym grafiki na forum i tym, który robi to dla głównej strony DP i strony forum. W przypadku forum grafika jest pobierana z adresu: http://forum.dpcdn.pl/uploads/profile//Avatar4.JPG.61ed63dfdfeedecd7b60e4231aadd8d8.thumb.JPG.b67ccbfe3abd9475bfb049b1eeab2477.JPG. Ten sam awatar dla głównej i bloga pobierany jest ze źródła: http://avatarsb.dpcdn.pl/imgc/Avatar/31858/g_s_150x150_-_-_31858xAvatar4.JPG.61ed63dfdfeedecd7b60e4231aadd8d8_1450842976.JPG, więc to tutaj widziałbym problem. Mam nadzieję, że to przybliży rozwiązanie problemu z grafikami. :slight_smile:

Pozdrawiam,

Drugi link to sławetne…

:slight_smile: Swoją drogą fajny dzieciak.

Pozdrawiam

Piotrek

PS. Synchronizacja synchronizacją, ale ja nie mam opcji wrzucenia avatara na DP, więc to bardziej złożony problem. Opcja niewidka :wink:

Hej,

Stąd też nie pojawiają się awatary tylko puste miejsca.

Po prostu zmiany dokonuje się poprzez forum i zmiana dotyczyć powinna wszystkich elementów portalu - głównej, bloga i forum. Niestety działa tylko w ostatnim.

Dzięki, moja córeczka. :slight_smile:

Pozdrawiam,

Pytam o to chyba trzeci raz. Aktualizacje postów (nowa zawartość) zamierzacie kiedyś naprawić?

Wszystkie posty napisane w tamtym roku(wczoraj) mają date ostatniego postu 15 grudzień

Hej,

A możesz to pokazać na screenie? Jakich to tematów dotyczy? Masz dobrze ustawioną datę systemową? Pytam, bo ja nie widzę takich postów, a wczoraj na forum coś pisałem…

Pozdrawiam,

IMO, to rok a nie dzień :wink:

http://imgur.com/SACBKyN

Tak to właśnie wygląda, a w innych dniach były odpowiedzi :wink:

Większe powiększenie strony robi problemy. Przy mniejszym, @Tomick był 30 grudnia. Przy większym był 15 grudnia. Nie tylko on. 

bez_tytu_u.jpg

Tak to robią kombinacje z wielkością czcionek i powiększeniem strony w przeglądarkach. Nie mówię, że nie można ustawić, ale takie cukierki nie były w starym forum.

To samo jest ze znikającym przyciskiem FORUM na portalu i to samo jest z przyciskiem SHOUTBOX na forum.

Było już dużo zgłoszeń. Teraz byki czepiają się dat.

Edytowane dla @Dimatheus:

http://postimg.org/image/5fbfsn87j/

Czyli post jako OT z 29 grudnia został wrzucony do śmietnika 15 grudnia. Siakiś wehikuł czasu. Przy mniejszym powiększeniu, zrobił to 30 grudnia :smiley:

Hej,

To teraz zwróćcie uwagę na formę dat na forum. Mamy schemat DD-MM-RRRR. Przy pomniejszeniu pokazuje po prostu miesiąc i rok, czyli sławetne gru 15. Gdyby chodziło o dzień, szyk byłby inny - 15 gru.

Pozdrawiam,

Widocznie, to świat postrzegany jest potocznie, a jak widzą, tak czytają. Co nie zmienia faktu, że przy różnych powiększeniach wyświetlanie jest mylące i inne.

Różnica między 30 gru 2015, a gru 15, to nie tylko zniknięcie liczby dni, to także skrócenie daty roku, co myliło

Człowiek widzi rzeczy, jakimi są i nie zawsze jest to prawda.

Hej,

Pewnie tak. Ale z drugiej strony trzeba pamiętać, że wygląd jednak nieco dostosowuje się do rozdzielczości ekranu - gdyby pojawiła się cała data, trochę forum by się rozwaliło.

Pozdrawiam,

Nadal obiecanej naprawy ‘‘zawartości użytkownika’’ z oznaczeniem własnych postów nie ma. A nie będę szukał po całym forum czy użytkownik mi odpowiedział w temacie, więc po prostu nie będę się udzielał dopóki tego nie naprawicie. To jest jeden z większych braków tego forum.

Hej,

Wiem, że to nie rozwiązanie problemu, tylko jego ominięcie, ale można skorzystać z opcji wyświetlenia zawartości obserwowanej. Oczywiście przy pisaniu postów trzeba zaznaczyć, że chce się obserwować dany temat - wtedy łatwiej można sprawdzać, co dzieje się w tematach, w których pisaliśmy.

Pozdrawiam,