Wiadomo, że nie da się na już. Ale tak samo było przeprowadzona aktualizacja tego forum, ‘‘na już’’ i widać efekty.
Od samego narzekania błędy nie znikną Ja jakoś nie wierzę, że zostaną one szybko usunięte.
- O co tu chodzi i co ta ma znaczyć ? Chodzi o emote.
- Wstawianie linków do YT to jest jakaś paranoja, raz wstawia jako plain text, raz jako hyperlink, raz wstawia poprawnie jako embedded player…co to za poparnany edytor ?
Wstawiam obrazek w [img][/img] Co to jest ?
- Edytor również fiksuje przy rozmiarze czcionki.
Witam,
Xyrcon podobno coś zgłaszała do działu technicznego jakiś czas temu, ale tak na wszelki wypadek…Mam problem ze zmianą Avataru na portalu - nie mam opcji zmiany w ustawieniach a kliknięcie na avatar nie pomaga, natomiast po przejściu na forum też nie mam takiej opcji, jednakże po najechaniu na avatar byłem w stanie zmienić. Mimo wszystko zmiana dokonała się tylko na forum a na portalu jak nie było tak nie ma.
PS. Korzystam z Chrome na W7 i próbowałem na Firefox, IE, oraz Vivaldi. Nadal tak samo.
Hej,
To generalnie powinno działać tak, że zmiana awatara na forum, działa na całym portalu. I o ile zmiana na forum działa błyskawicznie, tak na portalu i blogu nie działa wcale. Też mam dokładnie ten sam problem. Avatar zniknął i nic nie da się z tym zrobić.
Pozdrawiam,
Hej,
Wygląda na to, że to problem z synchronizacją grafik między dwoma serwerami - tym wyświetlającym grafiki na forum i tym, który robi to dla głównej strony DP i strony forum. W przypadku forum grafika jest pobierana z adresu: http://forum.dpcdn.pl/uploads/profile//Avatar4.JPG.61ed63dfdfeedecd7b60e4231aadd8d8.thumb.JPG.b67ccbfe3abd9475bfb049b1eeab2477.JPG. Ten sam awatar dla głównej i bloga pobierany jest ze źródła: http://avatarsb.dpcdn.pl/imgc/Avatar/31858/g_s_150x150_-_-_31858xAvatar4.JPG.61ed63dfdfeedecd7b60e4231aadd8d8_1450842976.JPG, więc to tutaj widziałbym problem. Mam nadzieję, że to przybliży rozwiązanie problemu z grafikami.
Pozdrawiam,
Drugi link to sławetne…
Swoją drogą fajny dzieciak.
Pozdrawiam
Piotrek
PS. Synchronizacja synchronizacją, ale ja nie mam opcji wrzucenia avatara na DP, więc to bardziej złożony problem. Opcja niewidka
Hej,
Stąd też nie pojawiają się awatary tylko puste miejsca.
Po prostu zmiany dokonuje się poprzez forum i zmiana dotyczyć powinna wszystkich elementów portalu - głównej, bloga i forum. Niestety działa tylko w ostatnim.
Dzięki, moja córeczka.
Pozdrawiam,
Pytam o to chyba trzeci raz. Aktualizacje postów (nowa zawartość) zamierzacie kiedyś naprawić?
Wszystkie posty napisane w tamtym roku(wczoraj) mają date ostatniego postu 15 grudzień
Hej,
A możesz to pokazać na screenie? Jakich to tematów dotyczy? Masz dobrze ustawioną datę systemową? Pytam, bo ja nie widzę takich postów, a wczoraj na forum coś pisałem…
Pozdrawiam,
IMO, to rok a nie dzień
Większe powiększenie strony robi problemy. Przy mniejszym, @Tomick był 30 grudnia. Przy większym był 15 grudnia. Nie tylko on.
Tak to robią kombinacje z wielkością czcionek i powiększeniem strony w przeglądarkach. Nie mówię, że nie można ustawić, ale takie cukierki nie były w starym forum.
To samo jest ze znikającym przyciskiem FORUM na portalu i to samo jest z przyciskiem SHOUTBOX na forum.
Było już dużo zgłoszeń. Teraz byki czepiają się dat.
Edytowane dla @Dimatheus:
http://postimg.org/image/5fbfsn87j/
Czyli post jako OT z 29 grudnia został wrzucony do śmietnika 15 grudnia. Siakiś wehikuł czasu. Przy mniejszym powiększeniu, zrobił to 30 grudnia
Hej,
To teraz zwróćcie uwagę na formę dat na forum. Mamy schemat DD-MM-RRRR. Przy pomniejszeniu pokazuje po prostu miesiąc i rok, czyli sławetne gru 15. Gdyby chodziło o dzień, szyk byłby inny - 15 gru.
Pozdrawiam,
Widocznie, to świat postrzegany jest potocznie, a jak widzą, tak czytają. Co nie zmienia faktu, że przy różnych powiększeniach wyświetlanie jest mylące i inne.
Różnica między 30 gru 2015, a gru 15, to nie tylko zniknięcie liczby dni, to także skrócenie daty roku, co myliło
Człowiek widzi rzeczy, jakimi są i nie zawsze jest to prawda.
Hej,
Pewnie tak. Ale z drugiej strony trzeba pamiętać, że wygląd jednak nieco dostosowuje się do rozdzielczości ekranu - gdyby pojawiła się cała data, trochę forum by się rozwaliło.
Pozdrawiam,
Nadal obiecanej naprawy ‘‘zawartości użytkownika’’ z oznaczeniem własnych postów nie ma. A nie będę szukał po całym forum czy użytkownik mi odpowiedział w temacie, więc po prostu nie będę się udzielał dopóki tego nie naprawicie. To jest jeden z większych braków tego forum.
Hej,
Wiem, że to nie rozwiązanie problemu, tylko jego ominięcie, ale można skorzystać z opcji wyświetlenia zawartości obserwowanej. Oczywiście przy pisaniu postów trzeba zaznaczyć, że chce się obserwować dany temat - wtedy łatwiej można sprawdzać, co dzieje się w tematach, w których pisaliśmy.
Pozdrawiam,