Dzięki. Postęp jest.
W końcu jakaś konkretnie dobra informacja. Tutaj nikomu nie chodziło o sam fakt występowania reklam na portalu, ale o to jak były poukładane - syf totalny się zrobił. Nikt nie broni Wam zarabiać, ale nie może się to odbywać kosztem czytelników. Portal już nowym layoutem stracił nieco czytelności - chodzi o główną, a dodatkowe reklamy tylko pogorszyły sprawę. Człowiek wchodząc w “Publikacje” na starcie był atakowany czterema banerami, a teraz dorzucono te tło od X-Kom. Reklama reklamą poganiana. Brakuje jeszcze do szczęścia tylko wyłączenia tego autoplay na filmikach w artykułach.
W materiałach wideo same reklamy zostały wyłączone dla aktywnych użytkowników, ale nie widzę powodu aby nie wyłączać też autoplaya - doprogramujemy ten ficzer w poniedziałek. Pamiętajcie, ze autoplay u nas zawsze startuje bez dźwięku, chyba że jest to tzw. odtworzenie intencjonalne (np. klik w oznaczony materiał wideo ze strony głównej).
Jak codziennie się zmienia układ reklam to i może luki się pojawią albo używasz coś mniej wydajnego od AdGuard AdBlocker / uBlock Origin.
Owszem, działa.
A co do tego komunikatu,
Kilka miesięcy temu proponowałem, aby portal dawał informację, że nie stosuje inwazyjnych reklam (chodziło o ich blokowanie), zostało to skrytykowane, a teraz proszę: jest informacja, że aktywny użytkownik nie ma reklam w ogóle! Brawo! No właśnie o to chodzi.
Szacunek za ukrywanie reklam aktywym użytkownikom!
Myśleliście o testach A/B? Wydaje mi się, że mocno zyskują na popularności w ostatnim czasie.
Video odtwarza sie nawet gdy wchodzę poprzez powiadomienie o odpowiedzi czy polubienia. Pracujecie też może nad problemem, ktory pojawia się przy pisaniu komentarza tj, klawisz enter wywołuje na filmiku pełny ekran - nawet jak ten jest zatrzymany? Problem widać na chrome i firefox, no i jeszcze to:
Menu powiadomień pod tekstem i zdjęciami ze strony.
Reklama na reklamie z reklamami poprzedzonymi reklamami. Nieźle.
Masochista… mobilnego Windowsa używa… przecież niewspierany, sklep pusty i w ogóle jak tak można!
Autoplay, to samo zło… nawet bez dźwięku. Tym bardziej jak jest na tej dziadowskiej praformie WP - 2018 rok i 480p? Spróbujcie wytłumaczyć paniom i panom z WP, że to nie czasy pierwszego PSP gdzie taka rozdzielczość mogła na kimś robić wrażenie
Jak działa, to po co zmieniać?
Tłumaczyliśmy, mają się poprawić
Tak, oczywiście zauważyłem jaki dałeś zrzut ze swojego telefonu, więc nie mogłem być gorszy.
A tak już zupełnie poważnie, to jak najbardziej wspierany:
Na sklep też nie narzekam, a “jak tak można”? Przede wszystkim szybko, bez przycięć i zwiech, bezpiecznie i na jednym ładowaniu kilka dni. Takie “drobnostki”…