Znowu nowe logo?

czemu temu kolesiowi broda nachodzi na płyte, wie ktoś?

http://img142.imageshack.us/img142/2391 … k02vj5.png

kwisnia on zjadł kawałek płyty :stuck_out_tongue:

dopiero zauważyłem :stuck_out_tongue:

Fajny ten facio tylko trzeba mu dopracować:

• policzki,

• żeby było widać że on odgryzł kawałek płyty (teraz mu raczej broda nachodzi na płytę, mi też tak się wydawało),

• płytę (nie widziałem płyt gramofonowych z programami, jeżeli takie są to zaraz szukam i podpinam adapter pod kompa, tylko żeby nie byłyna 78 obrotów bo nie mam takiej opcji w adapterze).

//HarryPotter:

Na pasku tytułu ciągle jest mydło. Na bannerze reklamowym też. A czy logo forum (dwa gadające do siebie ludki) nie ulegnie zmianie?? One też mi się tak kojarzą z mydłem.

Logo Forum jest do kitu :mrgreen:

to zrób lepsze najlepiej krytykować :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue:

Wszystko w swoim czasie :wink:

Nawet spoko jest to nowe logo, o wiele bardziej mi się bodoba od wcześniejszego pirata :slight_smile: Ponieważ jesgo konstrukcja jest bardzo prosta i łatwo wpada “pamięc”, aczkolwiek sądzę, że stare logo z atomem jest “już” znakiem rozpoznawczym dp :wink:

Primo:

Dobreprogramy czy może dobramuzyka?

Płyta zdecydowanie wygląda na winylową.

(BTW czy na pewno dobra skoro brutalnie wbija się w szyję)

Secundo:

Nie lepiej zmodyfikować atom?

Kto powiedział że musi być na żółtym kwadracie?

Pole do manewru jest dosyć spore i myślę że lepiej pójść w tym kierunku.

Odcinanie się całkowicie od pierwszego logo jest delikatnie mówiąc dziwne - kompletnie tego nie rozumiem.

Atom jednoznacznie kojarzy się z wortalem dobreprogramy. Pracował na to skojarzenie od samego początku.

Co będzie dalej - za dwa lata stwierdzicie że wortal powinien się nazywać bardzodobreprogramy?

BTW Pojawiając się na tym forum postanowiłem sobie że będę tu tylko pomagał w działach technicznych.

Zmiana logo (i dyskusja z tym związana) pierwszy raz sprowokowała mnie do napisania komentarza w tym dziale.

Zastanówcie się czy warto zrezygnować z czegoś co jest częścią tego wortalu - a atom niewątliwie jest takim właśnie elementem.

Ostatnia myśl na zakończenie…

Co stoi na przeszkodzie, żeby nie rezygnując z atomu stworzyć maskotkę wortalu?

Wystarczy tylko wkomponować w ową maskotkę symbol(!) dobrychprogramów - atom!

Nic się nie wbija - on ją zjada.

To może w nowe logo wkomponować jakoś stary poczciwy atom ?? 8)

Jak wiadomo płyty CD (przerobić winyl na CD :wink: ) mają górną część z nazwą itp… może by tam umieścic atom ??

To logo trzeba zmienić, albo chociaż gruntownie poprawić. Bardzo lubię M&A, i wszystkie inne gatunki rysunku, ale to logo naprawdę do dział sztuki się nie zalicza. Nadal proponuję stworzenie konkursu na najlepsze logo. Mamy bardzo wielu świetnych grafików którzy na pewno podjęli by się takowej próby. Bo już pirat był lepszy ;]

Winyle też mają napisy w kółku (najczęściej granatowym albo czerwonym) na środku. Ale nie spotkałem się z programami na winylu. Jeśli takie są to zaraz podpinam adapter pod kompa, tak jak już wcześniej napisałem. Jeśli programy są na winylach to mam nadzieję że nie na jedynie tych tłukących.

//HarryPotter:

Maskotką wortalu jest już pirat. Zajrzyj do działu “Na luzie”.

Pirat nie jest maskotką DP. O ile się orientuję to z niego zrezygnowali a dział Na Luzie to poprostu odcinki komiksowe z piratem takie jak Pan Mleczko rysuje dla gazet.

Raczej posłuchali głosu społeczeństwa :mrgreen:

Mam nadzieję, że w przypadku tego loga też posłuchają się ludu i jeśli już nie zmienią tego loga, to niech przynajmniej trochę go poprawią.

Sam nie wiem, jak to z tą maskotką. A może przeprowadzić sondę:

??

HarryPotter , pirat już dawno odpadł, po co do tego wracać?

Może teraz większej liczbie osób spodobałby się. Ale można też dać do sondy tylko mydło i ludka, tak jak to było przy piracie. Ale chyba wystarczyłoby nieco poprawić ludka.

z ciekawych rzeczy…

Zrobilem nowy wątek w tym temacie zawierajacy ankietę…Za lub Przeciw nowemu Logo.

W wątku nie chodziło mi o dyskusję, jaka toczy sie w tym dziale, a o prostą ankietę pokazujacą czy jest wiecej zwolenników czy przeciwników nowego logo.

Temat po niecalej minucie wylądował w smietniku, ankieta została zlikwidowana!

Pytanie: Kto sie boi wyników tej Ankiety ?

Czyżby autorzy serwisu ?