Oczywiście, że się wszyscy boją :?
Zanim zaczniesz tworzyć coś na forum, to zapoznaj się z regulaminem na ten temat.
Proszę zacząć używać polskiej pisowni - popraw błędy - inaczej post zostanie usunięty.
Oczywiście, że się wszyscy boją :?
Zanim zaczniesz tworzyć coś na forum, to zapoznaj się z regulaminem na ten temat.
Proszę zacząć używać polskiej pisowni - popraw błędy - inaczej post zostanie usunięty.
Post, zgodnie z życzeniem poprawiłem.
Pana, ironiczna wypowiedź niewiele wnosi do tematu.
Jeśli życzy Pan sobie kontynuwać tę dyskusję to proszę mi odowiedzieć na pw - czemu mój poprzedni temat został wykasowany.
ps.
Styl Pan wypowiedzi świadczy o potrzbie stworzenia nowej grupy użytkowników “Cenzor” zamiast “Moderator”
Jesli natomiast chodzi o regulamin to polecam lekture punktu 3.1 b i czekam na odpowiedz
Pana również:
Jeśli chodzi o regulamin polecam lekturę punktu 2.18:
Widzę, że nie obejdzie się od powiedzenia pewnych rzeczy zrozumiałym i prostym językiem. Piszę to tu, może ktoś wyciągnie z tego wnioski.
Zacznijmy zatem od początku.
Rejestrując się na forum każdy user zgodził się przestrzegać regulaminu, tym samym zasad tu panujących, które określone są w ogłoszeniach czy przyklejonych tematach.
Przed założeniem tematu, powinieneś użyć wyszukiwarki w celu sprawdzenia czy podobny temat nie istnieje już na forum.
Tematy, które się dublują są usuwane z forum
Na forum używamy polskiego języka i polskiej pisowni.
Używamy na forum normalnych sformułowań - a FUJ czy GIT to raczej używają dzieci w przedszkolu.
Skoro zależy Ci na ankiecie, to powinieneś napisać PW do autora tego postu i poprosić o dadanie tejże ankiety lub z moderatorem czy administratorem.
Jeżeli uważasz, że moderator postąpił niesłusznie, to w pierwszej kolejności powinieneś napisać PW, a Ty od razu zacząłeś “krucjatę” na forum
Co do Twojego P.S zachowam milczenie.
Zanim zaczniesz żądać/prosić o wyjaśnienia czy zarzucać cokolwiek, to proszę na początek sprawdzić czy jest ku temu podstawa.
EOT
Panowie, spokojnie.
Proszę o chwilę cierpliwości. Jeżeli będziemy uruchamiać sondę to pojawi się ona na vortalu ponieważ tam jest więcej użytkowników.
…Co pewnie nie tylko mi NIE podoba się w nowym Logo :? I co warto w nim zmienić.
1.Górna partia twarzy, m.in. połączenie oczków z włosami.
2.Wypukłe, lub zbyt wypukłe kulki.
3.Efekt Zjadania / Ukrycia kawałka płyty- próba samobójcza.
4.Dłonie, proste choć mało estetyczne.
Płyta nie najgorsza - unikalna, orginalna. Może być
Włosy dziwne choć nowoczesne - wyjątkowe, mogą być.
Oczy małe ale pasują do całości.
Usta, uśmiechnięte - wskazują na zadowolenie, radość.
Pozdrawiam
OK, wziąłem się do roboty naniosłem pare poprawek, ludek miał być super-bohaterem (stąd włosy-maska) i w dobrej sprawie kopać tyłek piratowi ;D
w zmianach znajdziemy, najważniejsze:
zmieniłem cieniowanie ludka, by bardziej zaakcentować brodę i szyję
zmieniłem znacznie szyję
zmieniłem kąt płyty i łapek oraz wysunąłem płytę z łapkami, by biedny “nie ciął się w gardło”
zmiany można obejrzeć na obrazku poniżej i łatwo porównać (przed/po)
Przesłanie loga jest dobre, ale gorzej z wykonaniem. Na pierwszy rzut oka widać jakby płyta wchodziła w skład jego gardła. Ale pamiętajmy, że on je te płyte dlatego proponuje to bardziej wyszczególnić.
Złączono Posta : 18.10.2006 (Sro) 18:37
Mam na mysli oczywiście 1wersje. wydaje mi się, że 2ga jest bardziej czytelna i dlatego prościej przekazuje zjadanie starego winyla.
@mikołaj: Witam.
Logo po zmianach, które przedstawiłeś nie jest idealne.
Najbardziej w oczy rzuca się ta bródka na płycie. Co prawda w poprawionej wersji zostało to nieco inaczej zrobione ale nadal tak widać i można pomyśleć, że ten ludzik tnie się tą płytą.
Druga sprawa - Po pierwszym (i chyba nie tylko) spojrzeniu na logo można odnieść wrażenie, że jest to płyta winylowa a nie CD czy DVD ze względu na jej czarny kolor.
Proszę zastanów się na temat rzeczy o których wspomniałem powyżej poniważ zarówno w komentarzach o nowym logu jak i w tym wątku podobne uwagi pojawiają się dosyć często i myślę, że dobrze by było gdyby ktoś to poprawił lub wyjaśnił…
Pozdrawiam.
A może do nowego loga dałoby się wkomponować te dwie litery(lub coś innego), które były przy atomie. http://dobreprogramy.pl/green/top_full2.jpg
Bo teraz jest za pusto koło tego loga
kolejne zmiany logo v1.2
zmniejszyłem cieniowanie policzków
podmieniłem “winyl” na srebrną płytkę
z góry dzięki za komentarze i wskazówki
pozdrawiam
poprzednie zmiany v1.1 - v1.0
zmieniłem cieniowanie ludka, by bardziej zaakcentować brodę i szyję
zmieniłem znacznie szyję
zmieniłem kąt płyty i łapek oraz wysunąłem płytę z łapkami, by biedny “nie ciął się w gardło”
Ale oczy ciągle ma na włosach.
Po tej zmianie wygląda super
Teraz tylko “zamontować” na vortal i będzie cud, miód i orzeszki
HarryPotter dlatego ma te włosy na oczach bo to super bohater :lol:
Te policzki mi sie jeszcze nie podobają - dlatego że są obrysowane czarną kreską, której nie powinno być.
100x lepiej wygląda ta czarna płyta…
Czarna wygląda lepiej, ale bardziej przypomina winyl.
Ja bym na płycie ‘napisał’ markerem tytuł jakiegoś programu albo gry, wtedy logo przedstawiałoby albo pirata przestraszonego plotkami o kontrolach, albo zreformowanego usera, który pozbywa się kopii z czystej przyzwoitości. Chociaż w małej wersji loga będzie to mało widoczne.
Może ja się wypowiem: logo v1.2 jest juz naprawdę spoko
Nie podoba mi się tylko zmiana płyty na normalną, nie dość że będzie się gorzej komponować z tłem itp to na gadżetach ją jakoś przedstawić też będzie problem.
Ogólnie mówiąc droga Redakcjo życzę asertywności
wówczas, będziesz w logu dobrychprogramów wykorzystywał czyjąś (przeważnie zastrzeżoną) nazwę, jedocześnie robiąc danemu programowi dodatkową reklamę
jakiekolwiek napisy na płycie odpadają (post Airborna), zdecydowanie bardziej odpowiada mi wersja z czarną płytką i za właśnie takim kolorem się opowiadam
MaQ -> na gadżetach planowana jest tylko czarna płyta
No i o tym właśnie mówię, po grzyba ta blyszczaca plytka, logo trzeba zunifikować a nie 5 wersji wydawać