serbinek26, jak podpisujesz coś bez przeczytania to pretensje możesz mieć tylko i wyłącznie do siebie.
Jak byś nie wiedział, to na stronie TP są dostępne regulaminy usług i promocji - tylko trzeba chcieć przeczytać.
Zawsze też można zadzwonić na błękitną i zapytać, albo wybrać się do najbliższego telepunktu.
…tylko trzeba chcieć!
A po co to w ogóle? A po to, że nie każdy jest na umowie na czas określony. A jak ktoś jest na czas określony, to i tam musi umowę zerwać lub aneksować, inaczej z automatu zostanie przedłużona na czas nieokreślony ze sporo wyższym abonamentem.
A tak w ogóle, to trzeba rozróżniać przedłużenie od migracji !
ale ja przedluzylem umowe 15 pazdziernika konczaca sie 20 lutego po 5 rozmowach z konsultantami!! skoro TP dopuszcza mozliwosc przedluzenia umowy abonentom ktorzy maja jeszcze wana umowe przez kilka miesiecy to chyba nie po to zeby podpisujac przedluzenie umowy zwiekszajace predkosc abonent czekal na to 2 czy 3 miesiace ! Skoro aneks mial wejsc w zycie po skonczeniu starej umowy to dla mnie to nie jest aneks tylko przedluzenie umowy i rownie dobrze moglbym to podpisac 2 dni przed koncem starej umowy
sarbinek26 ma racje po to podpisujesz aneks wczesniej zeby nie czekac ze zmiana predkosci do konca umowy i jak juz mowilem zadne umowy nie maja znaczenie to czy przed wejsciem aneksu podniosa ci predkosc to jest ich dobra wola nie ma tego w zadnym paragrafie umowy po prostu trafiles na wyjatkowo tepych konsultantow mi calos zajela tydzien a umowa konczy mi sie 31 stycznia
– Dodane 15.12.2010 (Śr) 21:01 –
adpawl skoro umowy przeksztalca sie w "na czas nieokreslony: nie podnoszza ci zadngo abonamentu
adpawl-czlowieku dla przykladu jestem abonentem cyfry- czy myslisz ze dzwoniac do mie z propozycja przedluzenia umowy 2 miesiace przed koncem poprzedniej mowia- wlaczymy panu takie i takie kanaly po wygasnieciu umowy?? Nie - od razu po przedluzeniu umowy mam wlaczone to co wynegocjowalem i rowniez nowe ceny wchodza w zycie od razu a tu z TP chodzi o to ze za 512 place 69 zl a za 2 MB ,mam placic 55 i graja na zwloke zeby wydoic klienta
Ja przedłużyłem w trakcie trwania umowy z 2 do 6MB, przy czym płacę mniej o kilka złotych miesięcznie, a do tego dostałem liveboxa i tuner tv. Do końca umowy mialem jeszcze kilkanaście miesięcy a już mogę się cieszyć prędkością 6MB
ok ale. wtedy powinienem dostac pismo zatytuowane "Przedluzenie umowy " a nie aneks a po drugie to wedlug twojego rozumowania klient nawet rok przez wygasnieciem umowy moze ja przedluzyc? Tylko po co skoro nowe warunke wejda w zycie po 12 miesiacach-jaki to ma sens?
boże jaki ty jesteś serbinek nieogarnięty. Zadzwoń na 800 102 102 i sie zapytaj dlaczego i wsio od razu ci powiedzą kiedy ci przyśpieszą i dlaczego akurat tej daty.
Do nich czasami się trzbea upomnieć żeby coś załatwić.
Nie wiem co wam po tych infoliniach , może wy macie szczescie i trafiacie na normlanych konsultantów ale ja mialem tak że każdy mówił mi co innego kiedy czekalem na podniesienie prędkosci
Jaby wy jesteście… Ja po podpisaniu umowy tez nie moglem sie doczekac a to pozniej sie okazalo ze musze zainstalować dekoder z antena zeby przyspieszyli. to ja powiedzialem dla goscia ze teraz nie bede instalowac bo nie mam czasu i to on powiedzial ze to zgłosi i przyśpieszą bez dekodera. I przyśpieszyli.
Zadzwon na pomoc tech. 800 102 102 i zapytaj na pomocy do neostrady to na bank ci powiedzą.
no w sensie że musze zarejestrować usługę tv, ktora jest rejestrowana podczas 1 uruchomienia. U mnie nie było 1 uruchomienia i musiałem to zglosić o czym nie wiedziałem a powinienem.
Siema jestem tu nowy, więc sory jeśli coś źle pisze.
A wiec moje pytanie jest takie. Czy będę mógł zerwać z TP umowe, bo internet był na mojego ojca, lecz poł roku temu zmarł i w związku z tym będę mógł na 90% zerwać umowe i zrobić nowa. Tylko jest taki problem, bo moja mamuśka ma 2 numery w orange na ojca i jak rozmawiała z kobita w salonie to ona jej powiedziała, że ten numery co ma na ojca przepadna i ich nie można przerzucić na nowa umowe tylko one poprostu przepadną choć ma jeden numer już około 6lat, więc szkoda troche. Z tego co wiem to obydwie firmy w pewien sposób współpracują ze sobą. Moje pytanie brzmi, czy będę mógł normalnie unieważnić umowe w TP bez konieczności zrywania w orange. Nie wiem może TP nakabluje o tej sytuacji orange i z nimi będzie też trzeba zerwać umowe i wtedy to będzie lipa…;/
Oczywiście jak zerwe umowe o internet w TP to będzie moja droga otwarta i może jakieś sugestie w doborzę odpowiedniej firmy. Aha telefon domowy mam w dialogu wiec może w tą strone iść.
Wiec skoro powiedzieli że przepadną to chyba Twoje pytanie jest bez sensu ?
Z tego co mi wiadomo to sie nazywa wygaśniecie umowy, wątpie żeby ktoś mógł przejąć nr po zmarłej osobie , były to nr na Twojego ojca a nie “na małżeństwo” wydaje mi sie że pod względem takiej umowy prawo widzi Ojca / Matke jak 2 nie mające ze sobą powiązań osoby, to tak jakbyś chciał wziąć nr np po koledze…oczywiście moge sie mylić najlepiej byłoby zapytać jakiegoś prawnika.
Dobra moze za bardzo sie rozpisałem i nie czaicie o ci chodzi…;p;p
A wiec jeśli bym poinformował TP o tym ze właściciel internetu zmarł, umowa by wygasła i czy by oni poinformowali orange o tym , czy raczej nie…?
Nie chodzi mi o to czy ktoś inny dostanie ten numer później tylko że ten nr przepadnie. A gadałem z kobitka w salonie orange to ona powiedziała, że nie ma sensu ich informować o tym bo nr przepadnie po prostu szybciej, a jak sie będzie kończyć umowa to się ich powiadomi o tym, że się nie przedłuża umowy związku śmierci właściciela. A oni o tym i tak się nie dowiedzą dopóki ich nie poinformujemy. Sama klientka w salonie mi tak mówiła żeby nie było…;p