Zwiększenie prędkości neostrady w trakcie trwania umowy

Raczej nie

O taka odpowiedz mi chodziło, sory za offtopa…;p;p Dla pewności zapytam się w salonie, albo kumpla, bo jest obcykany w miare.

A jaka oferte internetu byście mogli mi polecić do powiedzmy 60-70zl. Im szybszy tym lepszy…;p;p tel domowy mam w dialogu.

Z góry dzieki. Pozdrawiam

Jak masz dobry router to możesz startować pod neo 10 mega ale lepiej się zapytaj na infolinii tp czy ci będzie chodzić.

Jak wezme internet w Tp to nie bede im placił żadnej dodatkowej kasy z powodu, że nie mam telefonu domowego u nich lini tylko w dialogu…?

Mam tego dziadowskiego liveboxa, ale przy szybszym necie bym zmienil na jakis dobry router za powiedzmy 150zl

Jak wezme internet w Tp to nie bede im placił żadnej dodatkowej kasy z powodu, że nie mam telefonu domowego u nich lini tylko w dialogu…?

ODP. NIE, sam mam w dialogu i przeszedłem na Neo 6 Mega i nic nie place z powodu iż mam tel w Dialogu

Mam tego dziadowskiego liveboxa, ale przy szybszym necie bym zmienil na jakis dobry router za powiedzmy 150zl

ODP. Pokaż parametry linii a powiemy Ci czy będzie CI działać neo np. 10 mega

A mogłbyś mi powiedzieć co masz na myśli parametry lini i jak to sprawdzić i czym.

Aaaa ogolnie to Wesołych…:slight_smile:

Dodane 24.12.2010 (Pt) 15:46

Jeśli chodzi o to do dobrze…;p

http://img690.imageshack.us/i/adslw.png/

Dodane 25.12.2010 (So) 13:06

Pomoze ktos

Na Neo 10 mega nie masz szans z tymi parametrami ja mam prawie takie same parametry i 6 mega hula jak ta lala :slight_smile:

O taka mi odpowiedz chodzilo…;p;p

Znalazlem wczoraj taki kalkurator co sam oblicza i szacuje jaki moglbym wziasc internet. Nie wiem ktos moze go juz podawal http://www.dslzoneuk.net/maxspeed.php

Dzieki damiano za odpowiedz. Gdzies wyczytalem ze netia w styczniu ma dac nowe promocje z tanszym interentem (20mb ma byc za 56zl, ale ile w tym prawdy to sie okaze w styczniu) odpowiedz na obnizke neostrady.

Dzieki za pomoc chlopaki :smiley:

Więc tak. Ktoś tutaj pisał o tym że livebox to badziejstwo. Nie zgodzę się. Mam liveboxa i spełnia swoje podstawowe zadanie zarówno w sieci WiFi jak i Ethernet. Przedłużałem niedawno umowę z TP na kolejne dwa lata i tym razem na prędkość 20 Mb/s i przy okazji chciałem wymienić liveboxa ponieważ po 4 latach zaczął rozłączać czasami sieć WiFi. Powiedziano mi żebym się wstrzymał z tym do stycznia - lutego ponieważ na przełomie tych miesięcy będzie wprowadzany nowy Livebox i każdy kto będzie chciał będzie mógł sobie za darmo wymienić starego na nowy model :slight_smile:

W sumie to ja powiedzialem ze to badziewie…;p;p

Jak zadnych programow nie instalujesz na komputerze do jego obslugi to dobrze dziala, ale jak zainstaluje na kompie te programiki do liveboxa to sie wszystko pierdzieli dlugo sie zalacza net albo w ogole nie zalacza. I teraz jak nie istaluje zadnego oprogramowania do niego to wszystko pieknie-ladnie smiga… :smiley: Co prawda troche slaby zasieg wifi, ale da rade to przebolec… :slight_smile:

Ale te nowe liveboxy beda nowki z nowym wygladem i w ogole, czy tylko z nowym jakims oprogramowaniem, a wyglad zostanie bez zmian…?

Wydaje mi się ze całkiem nowe, być może inna firma całkiem. Jeśli chodziłoby o kwestie samego oprogramowania to załatwiliby to przez aktualizację. A co do oprogramowania - po co instalować coś co nie jest potrzebne? :stuck_out_tongue: nigdy nie instalowałem, wszystko działało więc płytka gdzieś leży i się kurzy :stuck_out_tongue:

Wiesz czlowiek glupi to sie meczyl z instalacja, bo niby po co dawali plyte, nooo zeby zainstalowac to cos… ale czlowiek uczy sie na wlasnych bledach.

Mam nadzieje ze ten liveboxy ktory im oddam to nie musi byc w dobrym stanie, bo ten moj ow livebox jest w tragicznym stanie(troszke poturbowany).

A mam pytanie bo wczesniej pisalem dlatego moja umowa wygasa. I moje pytanie brzmi Jak moja umowa zostanie uniewazniona to bede musial im oddac modem czy nie…? Mam juz go chyba z 3-4lata wiec nie wiem czy beda go jeszcze chcieli.

Modem czy Liveboxa? Bo jeśli modem to nie - modem jest Twój. Jeśli Liveboxa - tak owszem - Livebox jest dawany w “dzierżawę”. Co do oddawania to wiem tylko tyle że musi być kompletny zestaw - opakowanie, instrukcje, płytki no i oczywiście sam Livebox

To lipa…;/

W sumie biorac biore interenet w TP i z reguly wciskaja juz kazdemu liveboxa i co miesiac mam placic za niego 10zl, a ze mam umowe podpisana na 2lata czyli w przeciagu 2 lat wydam na to 240zl. Za 240zl to juz mam naprawde juz solidny router. Wiec jesli beda mi wciskac go to powiem im ze go nie chce i biore nowke za 150zl, albo uzywany za 100zl.

Mógłbyś wytłumaczyć? Bo chyba nie do końca rozumiem to zdanie.

Ja kupiłem router za 50zł i jestem zadowolony :P:P:P

Siemka :slight_smile: Mam ten sam problem i może ktoś mi tu pomoże, bo ja sama niestety jestem mało zorientowana w sprawach komputera :confused: Otóż moi rodzice podpisali tydzień temu przedłużenie umowy na neostradę i zmianę prędkości z 1 mb na 2 mb. I oczywiście ten pan zapewniał, że prędkość będzie zwiększona jeszcze przed świętami (dosłali jeszcze pendriva jako prezent), chociaż umowa kończy się jakoś w lutym dopiero. I niby już od czterech dni pisze mi, jak wchodzę do zakładki modemu, że mam prędkość 2,4 (kiedyś miałam 1,3), ale wszystkie testy pokazują mi cały czas prędkość ok. 1 mb i na dodatek zaczęła mi ta prędkość strasznie skakać. Mam modem sagem fast 800 i już od nowa instalowałam sterowniki, ale to nic nie dało. Ogólnie nie wiem, dlaczego pisze, że mam te 2,4 mb, a na łączu tego nie mam. Oszukał mnie ten facet z tp?

Nie oszukał. Mieszkasz daleko od centrali telefonicznej? Myślę, że powinnaś to zgłosić na infolinię TP.

Centalę mam chyba kilka kilometrów od siebie, ale jak był kiedyś u mnie facet z tp, bo miałam jakis tam problem to powiedział, że mam bardzo dobry sygnał czy cos w tym stylu. Dlatego juz zgłupiałam i nie wiem o co chodzi.

P.S. A jak zadzwonię to nie będą się czepiać, że umowa się kończy dopiero w lutym, a ja już się domagam tej prędkości? :stuck_out_tongue:

Nie :slight_smile: Oni są od tego żeby udzielać informacji w razie problemów a u Ciebie takie problemy występują. Zanim jednak zadzwonisz to sprawdź czy masz zainstalowany aktualny program antywirusowy itd. itp. w sensie czy żaden wirus Ci nie robi takiego zamieszania