Zwiększenie prędkości neostrady w trakcie trwania umowy

hmmm livebox ma wiekszy zasieg niz linksys hmm to moze miales jakis walniety model no jeszcze nie slyszalem zeby router sie sam aktualizowal wow to jakas nowosc:) ale za to ze przez czas trwania umowy musisz placic 10zl to ci nie przeszkadza??? za taki sprzet tyle kasy:/ a propo livebox to czesci sagema o ile sie nie myle…

Nie wiem co masz na myśli ?? z ta nowością !?

Co masz na myśli sam???

Sam z siebie od tak widzimisię tego nie robi to fakt, ale jak sam ściąga uaktualnienia lub nowy oprogramowanie bez wiedzy użytkownika.(ale za wiedzą TP hehe)

10zł fakt drogo, dlatego lepiej wziąć TV do tego i w tej samej cenie masz (co Same noe + wynajem Modemu) Livebox i tv.

Witam mam jeszcze jeden problem…

We wrześniu przeniosłem telefon stacjonarny z TP do Dialogu. I mam taki problem iż od Września nie przychodzi mi faktura za abonament…

Próbowałem się dodzwonić do Dialogu ale prosi o kod PIN… a ja go nie znam… albo gdzie go znaleźć skąd go zdobyć…?

Próbowałem się jeszcze zalogować ze strony DIalog do mojego konta ale tam też prosi o PIN a ja go nie znam…

Ech ten DIALOG… próbowałem się nawet dodzwonić do nich bez podawania kodu PIN ale NIKT NIKT nie odbiera !

Nie ma to jak jednak TP…

Witam, wreszcie po 2tyg. zwiększyli mi prędkość z 1mb na 6 lecz nie jest ona taka jaka powinna być, mianowicie ze strony dobre programy plik 60mb ściąga mi max 320, natomiast pliki 5-6mb ściągnie po 70-80. Z konta premium ciągnie mi po 280. Obecnie posiadam Liveboxa, do centrali mam 500m wiec zapewniano mnie, że będzie ściągnął max ~600-700. Jaki modem potrzebny jest żeby taka prędkość osiągnąć? http://www.speedtest.net/result/1063718119.png

ziuteek84-niestety nic sie nie zmienilo- umowa mi sie konczy 15 lutego aneks podpisalem 15 pazdziernika i teraz slysze to co ty- wlacza mi miesiac ,moze 6 tyg przed koncem starej umowy- czyli koniec grudnia,poczatek lutego!

dziwne bo mi sie stara umowa kończy w połowie przyszłego roku a przyśpieszyli 10 dni od podpisania umowy, czyli jak podpisałem 25 listopada to już 6 grudnia miałem rowne 6 mega. I to mimo to że do centralki mam dośc daleko. Nie wiem co wy tam wymyślacie heh.

polopolo1991-no jakis blad popelnilismy niestety:) Ja przez net przedluzylem umowe zamiast migrowac do innej oferty i moze to byl blad ! W aneksie przywiezionym przez kuriera na 3 stronie w jednym z podpunktow stoi niestety ze aneks wchodzi w zycie po zakonczeniu tej pierwszej umowy!!

ehh jak juz kiedys ktos wspomnial wszystko zlezy raz od technikow dwa od systemu bo to on wprowadza zmiany i jak cie tam wpisza tak system zmieni predkosc jednym robia to szybciej innym wolniej mi konsultant powiedzial ze wlacza miesiac przed koncem umowy a wszystko zajelo 5 dni i duzo jest takich ludzi po prostu to jest niepisana umowa kiedy zwiekszaja predksci wiec robia jak chca

hitashi- no na speedtescie pokazuje ze masz 6 mb co do modemu polacz sie przez kabel i zobacz jak bedzie dwa zrob testy na innych portalach i w nocy gdzie obciazenie sieci jest najmniejsze skoro polaczenie przez kabel nie pomoze pozycz modem od kogos i sprawdz na innym mozesz tez sprobowac zaktualizowac firmware w liveboxie … kombinuj kolego:)

jesli komuś konczy sie umowa w marcu np. i dali mu przedłużenie od marca no to troche długo trzeba czekać :frowning: można spróbować jeszcze powalczyć z nimi powołać sie na regulamin postraszyć że sie zerwie umowe.mnóstwo ludzi ma ten problem poczytajcie sobie na blogu rzecznika tp http://www.blog.tp.pl/wojciechjabczynsk … %C5%9Bniej

serbinek26 jeżli przedłużyłeś umowę to powinni ci przyśpieszyć neta po 10 dniach od podpisania nowej umowy

Tutaj masz umowę z zaznaczonym punktem jak przebiega zmiana umowy po podpisaniu nowej

http://zapodaj.net/images/6b5fb3bf5d7b.jpg

a ja mam pytanie … podpisałem aneks do umowy 30 listopada a kończy mi się umowa 31 marca …pani na infolinii i gość w sklepie po dwóch tygodniach twierdza ze mam juz neta 10 mega taki jak zamawiałem … nawet byli panowie sprawdzać z tp bo zgłosiłem reklamację bo mi coś rozłączało modem co kilka minut coś z kablem było ale po naprawieniu i u nich na laptopie ściągało i pokazywało te prędkość na sagemie akurat 6 bo tka jest max a u mnie nic wiec poszli i powidzieli ze sie ustawi no przestało rozłączać ale nadal mam dwa mega …sprawdzałem na dwóch innych komputerach i to samo było … na modemie sagem fast 800 i a router cerberus Pentagram ADSL2+ . o dziwko ten router chodził mi na 2 mega dobrze przed podpisaniem aneksu a po tym jak została zwiększona prędkość wogóle nie chce działać i się łączyć z siecią … ale nie rozumiem bo u nich na laptopie było 6 mega na tym sagemie a u mnie 2 jest sam widziałem wiec co jest juz nie wiem …router i sagem pokazują mi 8 mega i 1 na wysyłanie a dalej jest jeden a niby na centrali wszystko odkręcone …czyli dostępność usługi mam ale coś mnie oszukuj

a jaka mas zsynchronizacje na modemie? sagema mozesz sobie darowac sprawdz ustawienia w modemie tzn czy wszystkie parametry sa dobrze wpisane dobrze by bylo postawic system od nowa daj screena z synchronizacji i parametry lini

no juz dzial na modemie pentagramn predkosc 2 mega …

był gosc z tpsy i siedzia l 4 godziny i działa a nowapredkosc puszczą mi dopiero w marcu cholerka

no jak skoro pisale ze mowili ze masz juz 10 mb nowa predkaosc zalaczaka najpozniej miesiac przed koncem starej umowy ale z regoły powinno byc o wiele szybciej

polopolo1991-ale na 3 stronie aneksu niestety stoi ze “aneks wchodzi w zycie z dniem wygasniecia pierwszej umowy”!!

Druga sprawa- wczoraj zadzwonil do mnie koles z Netii - i zaproponowal 6 MB za 49 zl -gdy mu powiedzialem jak wyglada moja sytuacja przeslal mi wzor pisma o rozwiazanie aneksu z TP- stwierdzil ze w takiej sytuacji kara umowna wynosi… 0 zl ! Teraz mam bol glowy co robic !

serbinek26 jak chcesz ja tam póki co wolę się nie pierniczyć w zmienianie operatorów tym bardziej na netie bo nawet nie mają pomocy technicznej porządnej(w tym płatne i drogie numery pomocy tech) i są uzależnieni w razie usterek od tp. Więc wszystko się wydłuża a przy braku zapalczywości operatora i pomocy tech. naprawa twojego łącza w razie usterki moze się wydłużyć kilka razy.

Zresztą jak tam chcesz. Najwyżej będziesz mógł opisać jakość ich usług na forum.

Apropo nie mogę się doczytać w umowie o mozliwości rozwiązania umowy a jedynie o możliwości zmiany usługi.

polopolo1991-tez nie chcialbym zmieniac operatora ale czuje sie troche oszukany przez TP- aneks podpisany w pazdzierniku a na loginie caly czas nie zwiekszony transfer ! Co do tego punktu brzmi on u mnie tak- "& 2 podpunkt 2 - Swiadczenie uslugi na warunkach okreslonych w niniejszej Umowie z zastrzezeniem & 4 rozpoczyna sie pierwszego dnia po zakonczeniu dotychczasowej umowy w przypadku Umowy na czas okreslony lub pierwszego dnia po podpisaniu Aneksu do Umowy na czas nieokreslony "

To czemu oszukała, wyraźnie napisane kiedy aneks wchodzi w życie,

aneks tak ale predkosc zmieniaja wczesniej po to jest ta promocja ze mozna migrowac zanim skonczy sie umowa

cholinex- a czytasz przy kurierze 4 strony umowy? malym druczkiem? na pierwszej stronie pisze ze aneks z dnia 15 pazdziernika zmienia warunki umowy… chyba malo kto zaprasza kuriera na godzine i studiuje cala umowe !!