Sprawdziłam i niby wirusa nie mam Jutro zadzwonię, bo dzisiaj już mi się nie chcę. Zobaczę co mi powiedzą
to powodzenia i daj znać jak Ci poszła rozmowa i co Ci powiedzieli bo na dniach będę miał podobną sytuację z tym że ja zwiększam z 1Mb/s do 20Mb/s
dlatego tak jest bo najpier zwiekszaja predkosc synchronizacji dopiero potem na loginie dlatego pokazuje 2mb a jest 1 po prostu sprawdzaja jak linia sie zachowuje skoro synchro jest na 2 to za niedlugo zwieksza prednosc na loginie
Aha. Mam nadzieję, że tak będzie A dodzwonić się na razie nie mogę, bo ciąglę mi przez 10 min muzyczkę puszczają i ja nie mam cierpliwości. Już próbowałam z 5 razy i ciągle to samo. Albo mi mówi, że linie przeciążone i w ogóle nie mogę się tam dodzwonić
Witam! Mam neta 2mb/s z TP jestem ich stałym klientem i płacę 70 zł… ale gdy zobaczylem jaki teraz tani net u nich to za moją cene powinienem mieć lepszy internet.Nie wiem kiedy mi się umowa kończy,ale słyszałem o jakiejś migracji bez konsekwencji finansowych,wiec dzis zadzwonilem do TP i rozmawiałem z miłą panią 15min. Mieszkam na wsi i się najpier pytałem czy na mojej centrali jest dostępne 6mb… znaczy czy mogę taki założyć i będzie działał. Mówiła,że bezproblemowo… Nie wiedzialem do kiedy ta umowa i mówiła o tej migracji i mówiła,że nowy internet będzie w połowie stycznia ale na pewno już od 1 lutego,a na dniach ma zawitać do mnie kurier… Czy to na pewno prawda? Czy w takim okresie szybkim mogą mi zrobić nowy net? Bo widzę tutaj wasze wypowiedzi,że długo czekacie i nie wiem…
myślę, że Cie wprowadzili w błąd. Generalnie jak podpisali aneks do umowy to neta ci zwiększą na miesiąc przed zakończeniem “starej” umowy. U mnie umowa się kończyła 3 grudnia to dopiero 4 listopada mi zwiększyli prędkość, mimo że podpisałem aneks do umowy na początku października. Gdybyś zerwała umowę starą i zawarła nową to neta szybszego miałabyś po kilku dniach. Wiem z doświadczenia bo miałem ten sam problem. To że masz prędkość 2 Mbit w okienku tzn, że masz już łącze przygotowane od strony technicznej. Zostaje zwiększenie prędkości na loginie
Teoretycznie tak powinno być z tą migracją. Podpisujesz umowę, następnego dnia masz taki szybki internet na jaki podpisałeś umowę. Do końca trwania umowy, którą masz płacisz tą samą kwotę jaką płaciłeś ale masz już szybszy internet, w momencie gdy stara umowa wygasa płacisz tyle ile masz płacić za ten nowy internet.
Przed chwilą znowu próbowałam się dodzwonić i znowu słuchałam tej ich muzyczki przez 15 minut. W końcu sobie darowałam. Ja nie wiem co oni tam mają u siebie. Na dodatek net mi dzisiaj prawie do 0 zwolnił i teraz każda strona wczytuje mi się z pół minuty
widocznie nie tylko Ty masz takie problemy
Najwyraźniej Ale dodzwoniłam się i jakiś uprzejmy pan mnie poinformował, że aneks wchodzi w życie dopiero w lutym, więc dopiero wtedy mi internet przyspieszy :? A gdy powiedziałam, że mówiono, że będzie już szybszy przed świętami to pan powiedział, że to niemożliwe. No super, ale kłamią klienta!
witam. 2 tygodnie temu dzwonił do mnie konsultant z TP że mają super zaj*bistą promocje. Tam jakoś Neostrada 10mb w cenie 2mb czy tam 5 zł drożej i mówię ok spoko biorę ją i dodatkowo dostanę pendriva (
hahahahahh wychodzi na to że jak sie gada z tepsą to trzeba nagrywać rozmowy :D:D:D
Hm… mógłby to ktoś jeszcze potwierdzić? Właściwie… sam jutro chyba zadzwonię do telekomunikacji i dowiem się co i jak bo… na szczęście jeszcze nikt nie przyjechał do nas z aneksem.
> mlody112
napisz wniosek o anulowanie aneksu > zerwij umowę i podpisz nową
zapewne widnieje data konca starej umowy tak jest wszedzie podwyzszenie predkosci nastepuje najpozniej miesiac przed koncem umowy ale niepisaną zasada jest ze robia to wczesniej mi zwiekszyli po 5 dniach od podpisania aneksu ale z racji tego ze jest to zasada niepisana wiec robia jak chca!!
Właśnie dzwoniłem do telekomunikacji żeby dowiedzieć się jak sprawa wygląda. Otóż Pani powiedziała mi że osoby przedłużające umowę do początku grudnia faktycznie aneksy wejdą im w życie dopiero od końca poprzedniej umowy. Jeśli natomiast chodzi o osoby, które przedłużają umowy w grudniu i dalej to jest to robione w ciągu 10 dni roboczych od dnia podpisania aneksu.
Znowu dzwoniłam i powiedziałam, że obiecywano mi przyspieszenie przed świętami, a pan z infolinii poprosił o nazwisko tego pana co obiecywał No fajnie, bo nikt tego nazwiska nie pamięta. Na dodatek mój wolny internet jest wynikiem przeciążeń i technicy już niedługo się tym zajmą. Jestem na maxa wnerwiona, bo robią z ludzi osły :evil:
Orientuje się ktoś jak długo trzeba czekać na zwiększenie prędkości neostrady??? dzwoniłem z chęcią zwiększeia prędkości z 256 na 1 mb do konsultanta 23 grudnia i mi powiedział, że prędkość zwiększy się od początku nowego okresu rozliczeniowego czyli w moim przypadku 26 grudnia,(tak mi powiedział miły Pan :shock: ) jak widać mamy 29 i prędkość pozostała bez zmian. Ewentualnie pod jaki numer należy zadzwonić, aby dowiedzieć się o teoretycznym zwiększeniu prędkości.
ja chwile czekałem zwiększyli mi równiutki miesiąc przed koncem starej umowy