Zwiększenie prędkości neostrady w trakcie trwania umowy

No to czyli wszystko się zgadza, żona musi być obecna. A to już nie jest takie proste, myślę, że dopiero w następnym tygodniu. Mi tam się specjalnie w sumie nie śpieszy. Ale wiadomo, że lepiej by było to załatwić szybciej. Ale się nie da to po prostu szukam opinii ludzi którzy w jakiś sposób są z tym związani.

Nic nie musi żona, dziadek, matka, wujek.

Nie sa oni do niczego potrzebni !!

W TeleP. wystarczy upoważnienie, jeśli dzwonisz z Numeru na którym jest linia wystarczy ze podasz dane wszelkie i jest ok. Na przyszłość wes żone do TP , i tam wprowadza cie jako osobę upoważniona do wszelkich działań dotyczących TP

No i mi podniesli predkosc miesiac przed koncem starej umowy

Po ilu dniach przyszła paczka ze sprzętem od złożenia zamówienia(telefonicznej zgody na przedłużenie) na nową usługę(tj. 1 na 6mb + tv)?

ja dostałem po 3 dniach, lecz na zmianę prędkości czekam już dosć dlugo…

ja juz czekam ponad tydzień…

fajnie okazało się że wysłali dopiero wczoraj. a zamiawiałem ponad tydzien temu.

Witam, u mnie wygląda to tak, że 9 miesięcy temu podpisałem umowę na 2 lata, zwiększyłem z 1MB do 2MB(płacę 69zł miesięczne).

Wczoraj zadzwoniła miła Pani i pyta, czy chciałbym zmienić 2MB na 6MB i płacić 6 złoty mniej i umowa znów na 2 lata?

Do tego dostałbym liveboxa i tv(niepotrzebne mi to, bo mam tuner i cyfrę), oczywiście mówiła, że to za darmo.

W sumie to jest to wg mnie super oferta. Nie szykuje się czasem jakiś skon nagły, obniżka cen internetu? Poco się zabezpieczają?

Od wrzesnia jest wojna cenowa na rynku dostawców internetowych :stuck_out_tongue_winking_eye:

Mi proponowali przed wakacjami 64zł za 1mb + TV , mialem 1mb za 64zł … poczekałem i mam 10mb za 64 :wink:

Moim zdaniem nie licz na to już.

Od kont operatorzy mogą świadczyć usługę na liniach TP jest takowy trend walki o klientka(a raczej jego zwabienie)TP samo tak naprawdę zaczęło się liczyć w tej grze od początku br. kiedy wygasła jakaś tam umowa z UOK (swoja droga ciekawe jak to będzie kiedy TP zmieni się na Orange)

w wszystkich tego typu usługach wiadomo ze najlepszy okres do podpisywania umów jest od września a szczególnie okres przed świąteczny.

Co do TV od TP, nie długo będzie to tez telewizja N(kanały z N-ki :smiley: ) ciekawe jak wtedy ceny będą się klarowały pakietów. Od jakiegoś czasu krążą pogłoski o fuzji(może częściowej) Cyfry i CP w sumie mi to tam rybka, tylko zaczęło się coś dziać z systemem kodowania i wymiana kart, próbami parowania dekoderów z kartami Byc może celem wyeliminowania SPLITERÓW :frowning:

Ponoć TV od TP da się podzielić np. CLONE+

Co do mojego postu na stronie 5, był u mnie monter sprawdził na laptopie swoim, i rzeczywiście tak jest, że mam te 6 mb. Problem dotyczy systemu, win 7 64 który posiadam w jakiś dziwny sposób nie chce obsługiwać sagema, pod xp działa te 6mb idealnie. I co mi monter powiedział, żadne modemy, trzeba zaopatrzyć się w router taki w granicy 100 zł. Powinno działać. Po drugie, jeżeli wam mówią, że będą zmieniać infrastrukturę zapomnijcie o tym, bajki.

ja podpisalem aneks w poniedzialek a w piatek mialem juz podniesiona predkosc wiec wszystko zalezy od dobrej woli pracownikow tp

radymil4- a ile miales do konca starej umowy?

ja wam coś poradzę. NIE WYRAŻAJCIE ZGODY JAK DO WAS ZADZWONIA Z SUPER OFERTĄ!

Ja zamówiłem neta 6mb z tv razem za wszystko miało być 64zł - gdyby nie to że po podłaczeniu wszystkiego okazało sie że mam tv na satelite a nie tak jak myślałem na kabel przy czym musiałem naginać do telepunktu i kupic antenę za 30 zł. W dodatku mówią że dostaje się pakiet podstawowy w którym poniekąd jest 35 kanałów a ja dostałem ich tylko 19. Żal.pl

Jak będzie ktoś miał taką telefoniczną “okazję” to niech odmówi i poczeka do końca trwania umowy to dostanie o wiele lepsze warunki.

Ja się dałem złapac i teraz będę płakać przez następne 2 lata. ;(

pozdro.

Dokładnie tak jak napisał kolega wyżej nie podpisujcie teraz! sam dałem się namówić na super ofertę…

Umowę podpisałem 19.11 przez kuriera, wczoraj dzwoniąc do tp dowiedziałem się, że umowa dotarła 25.11 i od tego czasu przez 10 dni muszę czekać na zmianę prędkości… Masakra dosłownie…

umowa konczy mi sie 31 stycznia

Witam,

mam takie pytanie… Otóż… zainteresowały mnie strasznie niskie ceny w neostradzie… NEO 20 MEGA TYLKO 69zł… I mam takie pytanie…

Rok temu podpisałem umowę na 3 lata z neo 2 Mega.

Czy teraz mogę przejść na NEO np. 20 mega ? I będę płacił te 69zł…? Czy tak nie można?

w regulaminie TEJ promocji…“Wymarzony internet” pisze cos takiego:

Abonentów korzystających z usługi neostrada na warunkach promocji, które nie są już oferowane przez TP i którzy w czasie trwania Promocji

podpiszą aneks do umowy o świadczenie usługi neostrada, przedłużający okres obowiązywania umowy o kolejne 12 lub 24 miesiące w dotych-

czasowej opcji usługi lub zmieniając opcję usługi na wyższą; w takim przypadku aneks nie może być zawarty na okres krótszy, niż czas pozostały

do końca obecnie obowiązującej umowy 1 ; lub

Czyli co…? Ja moge to wziąć ? Umową ta na 2 mega kończy mi się w Listopadzie 2012r.

Ale chyba mnogę to wziąść nawet teraz…? Bo tak pisze w regulaminie

I jeszcze jedno…

Telefon miałem w TP z abonementem, niedawno tak jakby przeszliśmy na Dialog… bo prawdopodobnie Telefonia Dialog otrzymała decyzję Urzędu Komunikacji Elektronicznej w sprawie usług hurtowego zakupu abonamentu (WLR - Wholesale Line Rental) od Telekomunikacji Polskiej. Ok, abonament miałbyć niższy ALE…

Ostatnio prztyszła nam faktura z TP… i nie 130zł jak płaciliśmy tylko 80zł… nie było tam abonemantu za telefon tylko JEDYNIE same rozmowy…

O co tu chodzi?

jeśli pytasz o to czy będziesz mógł zmienić umowę to nie. po pierwsze im to sie nie będzie opłacać, a po drugie umowa mówi że nie mozna jej rozwiązać ani zmienić usługi w czasie trwania tejże umowy. Też tak miałem jak kupiłem neta 512 kb/s a po miesiącu wyskoczyło 2mb za te samą cenę. Myślałem że sie postrzele.

a tak w ogóle to cos im się chyba porypało z tymi cenami.

No tak ale ja dzwoniłem do TP i mi powiedzieli że można… i w regulaminie nowej promocji pisze:

Abonentów korzystających z usługi neostrada na warunkach promocji, które nie są już oferowane przez TP i którzy w czasie trwania Promocji

podpiszą aneks do umowy o świadczenie usługi neostrada, przedłużający okres obowiązywania umowy o kolejne 12 lub 24 miesiące w dotych-

czasowej opcji usługi lub zmieniając opcję usługi na wyższą; w takim przypadku aneks nie może być zawarty na okres krótszy, niż czas pozostały

do końca obecnie obowiązującej umowy 1

Od 11 października 2010 r. Abonenci usług dostępu do Internetu mają możliwość migracji z promocji, które nie są już oferowane przez TP, do nowych ofert w ramach tej samej usługi.

Migracja na nową ofertę dotyczy usług:

• neostrada

• neostrada z telewizją

• internet z usługą tv i telefonia internetową

• dostęp do Internetu i neofon

Warunki migracji na nową ofertę:

• podpisanie aneksu do umowy o świadczenie usługi i odnowienie okresu obowiązywania umowy o kolejne 12 lub 24 miesiące, przy czym aneks nie może zostać zawarty na okres krótszy niż czas pozostały do końca obecnie obowiązującej umowy.

• zwiększenie prędkości dostępu do internetu na wyższą lub bez zmiany prędkości

Grupa docelowa:

Obecni Abonenci, którzy posiadają usługę w TP w ofertach/promocjach wycofanych ze sprzedaży:

• nie znajdują się w okresie utrzymaniowym - do końca aktualnej umowy lojalnościowej pozostało więcej niż 90 dni.

Migracja na nową ofertę możliwa we wszystkich kanałach sprzedaży.

• znajdują się w okresie utrzymaniowym - są w okresie uprawnionym do przedłużenia umowy lojalnościowej, podpisali już

aneks do umowy na ofertę/promocję wycofaną ze sprzedaży i aneks ten nie wszedł jeszcze w życie.

Migracja do nowej oferty dostępna tylko pod numerem błękitnej linii 19393 oraz w salonie sprzedaży tp i Orange.

To jak to rozumieć… można przejść na nową promocję czy NIE ? w TP mi powiedziano że można i jutro Pani ma właśnie do mnie dzownić… I mają chyba wysyłać aneks do umowy.

to jest ciekawe. Zwiększenie prędkości bez zmiany prędkości. :slight_smile:

Właśnie tez jestem ciekaw czy teraz juz po podpisaniu umowy na 6 mb będę mógł załóżmy za miesiąc zwiększyć na 10 mb.

Mógłby ktoś to wyjaśnić?