Zwiększenie prędkości neostrady w trakcie trwania umowy

migracja na dowolną prędkość w górę i w duł jest możliwa do konca tego roku a potem tylko w górę

djosdanielos… A ty takim właśnie sposobem zwiększałeś prędkość ? Ile miałeś do końca umowy ?

Ja mam do końca umowy 2 lata ale… to i tak chyba mogę przejść na 6mega…? Tak wynika z regulaminu…

starą umowe miałem na 2 lata a do końca pozostało 173 dni .z regulaminu wynika że każdy może przejść kiedyś mówiło sie że jak ktoś ma mniej niż 150 dni do końca umowy to nie może przejść kumpel miał tak ale dzwonił do nich tak długo aż w koncu jakas kompetentna osoba odebrała zamówienie okazało sie że te 150 dni to był jakiś mit… i po tygodniu miał już nowego neta tak więc w twoim przypadku nie powinno być żadnych problemów :smiley: jesli ktoś 3 miesiące temu zwiększył np. z 1 mega na 2 w starej promocji to może przejść na 6 i więcej na nowych warunkach oczywiście nowa umowa bedzie obowiązywać od wejscia w życie anexu na starą czyli bedzie to nowa umowa na 1 rok lub 2.Pozdro

Już wszystko wiem, ! Do końca umowy zostało mi 2 lata i już 10 Grudnia 2010r, kurier przyjeżdza do mnie z aneksem na NEo 6 MEGA ! :smiley:

do mnie tez przyjechal kurier z aneksem 20 pazdziernika i przedluzylem umowe na 2 lata ale nadal jestem na starej predkosci- nie zwiekszyli mi bo robia to niby miesiac przed koncem tej starej umowy- wiec uwazaj co podpisujesz!!

migracja a przedłużenie umowy to 2 rózne sprawy jesli przedłużasz umowe to włanczają dopiero miesiąc przed koncem obowiązującej.jak zamawiałem zmiane prędkośći to kilka razy sie pytałem i upewniałem że to migracja żeby mi nie wcisli przedłużenia czasem przez pomyłke bo bym teraz czekał do marca na zmiane

a z tym sie ie zgodze ja przedluzalem i cala akcja zajela dokaldnie 5 dni wiec wszystko zalezy od woli pracownikow tp

Dodane 01.12.2010 (Śr) 2:04

dodam ze przedluzalem umowe…

djosdanielos-ale przeciez migracja tez wiaze sie z przedluzeniem umowy ! Ja przedluzylem o dwa lata ale jednoczesnie zwiekszylem predkosc z 512 na 2 Mb wiec mysle ze to podobna sytuacja !

Nie wiem jak Wy, ale do mnie ma przyjechac kurier 10 Grudnia podpisuje aneks na nową promocję z neo 6 mega i w TYM samym miesiącu mi mają zwiększyć prędkość

A jeszcze zapytam… MI JUŻ pokazuje że mam 7,4 Mega ale… w testach łącza… Wykazuję że mam max DOWN… 2 mega, a UP jak na 6 mega… 500kb/s

O co chodzi? :slight_smile: Oni tak testuja łącze czy co?

Mi te speedtesty zanizaja bo pokazuje 7 a z torrenta sciaga 1mb/s …

Pracownicy tp każdego traktują inaczej :? migracja a przedłużenie to nie jest dokładnie to samo w obu przypadkach kurier przywozi nam albo aneks do starej umowy albo przedłużenie papiery różnią sie datami na anexie mamy date złożenia zamówienia a na przedłużeniu mamy date konca starej umowy całe to zamieszanie przez te ich magiczne 150 dni trzeba trafić na infolini na jakiegoś dobrego człowieka który załatwi to tak jak trzeba.przy przedłużeniu umowa obowiazuje od konca starej a przy migracji stara umowa jest poprostu zrywana przed jej koncem bez ponoszenia żadnych konsekwencji.Przy migracji nawet musimy zapłacić opłate aktywacyjną na nowo.jest cała masa ludzi którzy mieli mniej jak 150 dni do konca i mieli problemy z tym musieli kuriera odsyłać i w ogóle użerać sie z nimi

jeśli sie mylę niech mnie ktoś poprawi :slight_smile:

Damiano1412 przeważnie wczesniej puszczają synchronizacje żeby sprawdzić jak sie linia będzie trzymać po podpisaniu aneksu najwczesniej na drugi dzień zdejmują blokade na prędkość a najpózniej pod koniec miesiąca ,z tego co sie dowiedziałem na infolinii to oni nie robią tego tylko jakiś automat to ustawia

djosdanielos- zgoda tylko ze skoro przedluzalem umowe to tak powinna byc zatytuowana a ja dostalem papier na ktorym jest napisane-Aneks do umowy nr taki i taki…!

Poczekaj jeszcze z 2 dni, jeżeli dalej będziesz miał tak to… poczytaj moje posty :smiley: Może masz tak samo jak ja czyli sagem lub inny modem oraz… Win 7, jeżeli tak to musisz kupić router inaczej zapomnij o 6mb na modemach pod win 7.

no racja tak jest nie przysyłają nowej umowy tylko jakiś papier i jest tam napisane że anex i działa to jak przedłużenie tylko daty wejscia w życie są różne pomytlane to jest niby to to samo a co innego

jak zamawiałeś neo telefonicznie czy przez konto na stronie tp?? u mnie było coś takiego na tej stronie pisało zamów neostrade potem było niżej przedłuż umowe a jeszcze niżej zmień warunki obowiązującej umowy te 3 opcje do wyboru ,ale telefonicznie w koncu to załatwiłem

Zaraz… bo poczytałem troche postów i już Was nie czaje…

Ja rok temu wziołem Internet Neo 2 mega na 3 lata. W Promocji bezpieczny internet…

Jakieś 3 dni temu, zadzwoniłem do TP że chce przejść… (odnowić umowę) na nową promocję… Wymarzony internet, w regulaminie tej że promocji jest napisane że można przechodzić bez problemu.

Kurier ma dostarczyć mi aneks do umowy 10 Grudnia 2010r, to… kiedy mi zwiększą prędkość ? Bo czytam tu coś że dopiero po zakończeniu starej umowy …?! Ale ja NIE PRZEDŁUŻYŁEM UMOWY tylko po prostu zmieniłem promocję na nową z neo 6 MB.

spokojnie zwiększą ci po podpisaniu anexu najpózniej ostatniego dnia grudnia ale zazwyczaj włanczają zaraz po odebraniu aneksu, problem mają ci którzy mają mniej jak 150 dni do konca umowy jednym sie udaje innym nie i muszą czekać czemu tp tak niesprawiedliwie traktuje ludzi to nie wiem w żadnym regulaminie nie ma wzmianki o tych 150 dniach a jak sie dzwoni do nich to mówią ze to system nie pozwala bo jest mniej jak 150 dni i wtedy dają przedłużenie chyba że sie trafi na kogoś kto to zrobi poza tym systemem.

a propos łącza 6mb/s.

To jak ma się Neostradę i chce dodatkowo wziąć sobie TV ( w tej promo do 6 m-cy za darmo i 3 z opcją testowania),

to czy taka prędkość będzie wystarczająca do prawidłowego działania.

Czy raczej trzeba mieć szybsze łącze?

6 mb to dobra prędkość.

A co ma prędkość neta do TV ??

Nawet na 1Mbps możesz mieć tv :smiley:

jeżeli bierzesz TV na kabel to maksymalna prędkośc przy necie 6 mb będzie 2 mb a jak na tależ to 6 mb. Tak mi powiedziała babka z Błękitnej a jeszcze inny gość temu zaprzeczył. MAsakra.