może Ty wiesz jak mi pomóc ?
Może mi pomożesz ?
pomożesz mi ??
Po wybraniu partycji w diskpart sprawdź:
remove letter=F
A jak mam wybrać tą partycje diskpart ? - ja nie wiem jak. To co mi dałeś coś tam po angielsku to nie dawaj mi tak. Ja czytam po polsku tylko.
-
cmd
uruchomione jako administrator
-
diskpart
wpisujesz do wiersza poleceń i zatwierdzasz enterem
-
list volume
by pokazało ci partycje (zatwierdzasz enterem)
-
select volume X
“X” zamieniasz na numer partycji (zatwierdzasz enterem)
-
remove letter=F
by usunąć przypisaną literę do niej (zatwierdzasz enterem)
Teraz ta partycja jest ukryta tak ? - tak jak było w wersji 1709 tak ?
W razie czego mogę przywrócić tę partycję F z powrotem tak ?
Tak, w razie czego będziesz mógł diskpartem jej przywrócić literę i raczej już jest ukryta i powinny się skończyć komunikaty, że prawie pełna.
Dziękuje Ci bardzo za pomoc dobry człowieku
Dodam od siebie. Kto ma pakiet IS (AV + zapora), np. od Eseta, to polecam wykonać wyłączenie całego Windows Defender Security Center, gdyż wtedy system jakby szybciej zaczął chodzić.
- Jako administrator uruchamiamy regedit.
2.Znajdujemy klucz: HKEY_LOCAL_MACHINE → SYSTEM → CurrentControlSet → Services → SecurityHealthService
3.Wyszukujemy wartość DWORD o nazwie Start.
4.Zmieniamy wartość w oknie Dane wartości z 2 na 4.
5.W menedżerze zadań w zakładce uruchamiane przy Windows Defender Security Center zmieniamy wartość z Włącz na Wyłącz.
6.Uruchamiamy ponownie komputer/laptop/inne.
Czy ktoś spotkał się z problemem z Windows Update, po czystej instalacji najnowszej aktualizacji ? Windows Update nie sprawdza sam, czy są dostępne aktualizacje, tak jak to było do tej pory. Wczoraj prawie godzinę rozmawiałam z pomocą techniczną Microsoftu, próbował coś zaradzić przez pomoc zdalną, bez efektu. Muszę "ręcznie sprawdzać " czy są dostępne aktualizacje, Czy komuś przychodzi coś do głowy ?
Jakbyście chcieli, żeby zasoby udostępnione przez SMB były automatycznie wyszukiwane na innych komputerach, to na serwerze trzeba uruchomić usługę “Publikacja zasobów odnajdowania funkcji”.
Weź z menadżera urządzeń usługi i przy windows update automatyczne uruchamianie. Prawdopodobnie masz tam wyzwalanie ręczne bądź automatyczne z opóźnieniem. Choć obstawiam pierwsze. Sprawdź czy pomogło.
Faktycznie w menadżerze zadań Windows Update był ustawiony na ręczny, dziwne bo system postawiłam na czysto i nic nigdy nie zmieniam w menadzerach. Czy u siebie też musiałeś zmienić ? Dam znać czy pomogło
Zmieniałem kiedyś, a teraz jakoś samo chodzi.
U mnie po wgraniu nawet menedżer okien ma niemal sekundowe zaciny przy otwieraniu i zamykaniu okien. Przy zamykaniu aplikacji Aparat zacinka trwa nawet 2 sekundy. To samo w przeglądarce MS Edge przy przewijaniu strony. Wszystko się tylko tnie i tnie. A Google Chrome zawiesza cały system.
Laptop: Lenovo Ideapad 520-15IKBRN
Procesor: Intel Core i5-8250U
Karta graficzna: Intel UHD Graphics 620 + NVIDIA GeForce MX150 4GB
Pamięć RAM: 8GB
Dysk SSD: 256GB SATA3
Ekran: 15.6" FullHD
Do aktualizacji podchodziłem dwa razy i za każdym razem to samo. Nie mam ochoty więcej kombinować, używam (przynajmniej na razie) 1709, a nie tego gniota 1803. System praktycznie czysty. Prawie, że brak programów, nic co ingeruje w system.
Oficjalnie uważam, że ta aktualizacja to badziewie!
Dziękuję za uwagę.
A na czysto instalowałeś? Masz to samo?
Nie próbowałem, ale na stacjonarnym była aktualizacja, a wszystko działa. Z resztą na tej serii laptopów dużo osób ma problemy z tego, co czytałem. A na samą myśl o ponownej instalacji z wszystkimi sterownikami, itd. to mnie skręca. Tym bardziej jak bym miał to robić co 6 miesięcy. Na razie zostaję na 1709. Poczekam aż się ustabilizuje 1803. Zawsze wgrywałem jako update i problemów nie było.
Dokładnie mam takie same objawy co ty i na podobny sprzęcie.
laptop: Lenovo ThinkPad E480
procesor: Intel Core i5-8250U
karta graficzna: Intel UHD Graphics 620
pamięć RAM: 8GB
dysk SSD: 256GB
ekran: 14 fullHD