DP - nowe otwarcie

No nie wiem czy bycie alkoholikiem to taki splendor.
Lubię wypić, ale bez przesady.
Prochy biorę ciężkie na kręgosłup , może to się czasami odbijać.

1 polubienie

I to jest chyba kwintesencja tego forum/portalu.
Coś bym dopisał, ale się powstrzymam :slight_smile:

Panie Radosławie. To może inaczej. Mam pod sobą z 200-300 osób./różnie bywa.
I wiem, że nie ma tak, że prawa ręka nie wie co robi lewa.
Zrobiłem eksperyment …przez VPN, jako anonim puściłem komentarz i pojawił się natychmiast.
Nie róbcie z nas idiotów.
Oczywiście o portalu
Mnie to wali, ALE TO JEST MOJA ROZRYWKA…

Jak zwykle, brak komentarza, pies was drapał.

Bo Was WP zwolni za te komentarze na portalu jak zaczną ten temat czytać. Bo naprawdę raz, ze artykuły pisane na kolanie chyba przy porannym klocku, dwa komentarze anonimów priorytetem, a zalogowani olani, trzy czemu mój cookies nie pamięta, ze na głównej włączyłem ciemny motyw jak tego cookies nieskasowanem. Naprawdę nie chce się tam zaglądać przez to. Lepsza Interia czy nawet benchmark.pl. Musiałem wam pojechać bo chyba prośbami nic nie da.

1 polubienie

Może za dużo blokuje.

Okienko cookies-RODO ukrywa/akceptuje lista:

„AdGuard Annoyance” ~ „Filtr irytujących elementów AdGuard”

Z aplikacją AG da się przerwać ładowanie, podobnie robi dodatek AG dla Firefox. Dodatek AG dla chromium i Safari raczej robi kliknięcie w „akceptuje” lub nic (dodatek dla Safari ma mocno ograniczone „content API” w porównaniu do tego z chromium/WebExtension).

Niby WP się obrażało jak im się skrypt zablokowywało (z 3 razy modyfikowali nazwę pliku „js”), to wrzucili go ostatecznie w papkę z kodem na reklamy/wideo/telemetrię.

Podobny konflikt generuje strona:

wylecz.to / drogerium.pl / budujmase.pl / trec.pl

ich spece nie chcą by listy coś ukrywały, użytkownik ma sobie ręcznie filtr tworzyć na usuwanie reklam (utrata zysków, bo 40-50% internautów reklamy ukrywa regularnie) / cookies (pewnie przy okazji uważają, że brak zgody, bo ktoś średnio świadomie automatycznie ukrywa większość RODO za podstawę do pozwu).

Nie wiem czy ktoś to zauważył czy nie. Ale na portalu można być zalogowanym na jednym nicku, a na forum w tym samym czasie można być zalogowanym na innym nicku. Czyli tak by to wyglądało jakby portal z forum w ogóle ze sobą nie było powiązane. Czy to tak ma być ? Czy zostanie to poprawione ?

Nie wiem ale ja przed migracja potrafiłem być zalogowany na forum a na portalu nie

Teraz też można być wylogowanym na portalu, a zalogowanym na forum. Ciekawe czy to ma tak być ?

To ewidentna wpadka po tzw. nowym otwarciu. Niestety, nie jedyna.

2 polubienia

po prostu forum oderwało się od portalu i zaczyna samodzielne życie :smiley:

1 polubienie

Przynajmiej bez alimentów :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue:

1 polubienie

Gdy latami ciuła się na jednym tylko koncie, to można uzbierać 44 Upvotes. Wiem, że niektórzy nie chwalą się i mają dużo więcej.
A co! A jak! Ja się cieszę,że mogę komuś pomóc. Wystarczy mi. Nie muszę być katem, bo ktoś coś nie na temat, nie do rzeczy, nie do zaakceptowania.
Jak Tu kiedyś napisał legendarny moderator? - Sztuką diabła jest wrzucanie takich postów do śmietnika.
A co! A jak!

Takie bugi z zalogowaniem były do zrobienia nawet na silniku forum 1.X.X.

@docent Będzie opcja na blogach do usuwania komentarzy, np. dubli?
A przy normalnych komentarzach na portalu, wróci opcja dodawania opisów do zgłoszonych komentarzy?

Usuwania nie planujemy, byłoby to bardzo skomplikowane w obecnym systemie. A co do opisów, to przyznam że nie wiem o co dokładnie chodzi :wink: Mógłbyś doprecyzować?

Chyba o uzasadnienie zgłoszenia, na przykład:

:joy:

Ale pojechałeś. W/g mnie wystarczy wersja light