Reklamy na portalu

Ktoś wie jak usunąć nowe reklamy na nowej wersji portalu? To jakaś nowa technologia chyba bo żaden bloker mi nie chce ich usunąć.

Gdzie masz owe reklamy? Daj screeny jeśli to nie problem. A co do blokera: polecam AdGuard zainstalowany w systemie ( nie jako rozszerzenie przeglądarki )

1 polubienie

Dzięki już nieważne, pomogło rozszerzenie AdGuard (jedyny blocker, który poradził oprócz 4 innych). Swoją drogą to nie rozumiem czemu żaden inny nie daje rady tylko na tym portalu.

Aj tam żaden. Po prostu musi nieco inaczej wykrywać. Niema problemu z zablokowaniem, odpowiednim narzędziem, aczkolwiek usuwam wyłącznie tą na samej górze bo robi się mało miejsca w przeglądarce, resztę zostawiam. Swoją drogą, przydałoby się premium za kilka złociszy z wyłączonymi reklamami.

odnośnie skuteczności AdGuarda…

Natomiast na DP mam takie filtry

Mi Adguard bloker, dodatek do Adguarda blokuje wszystko na DP i forum włącznie z okienkiem cookies. Aplikacja płatna jest za dobra bo blokuje tez nie to co trzeba i forum DP blokuje całkiem mimo włączenia tych samych filtrów.

Płatna wersja robi jakiś VPN w systemie dla siebie i to za bardzo miesza.

Ano faktycznie, teraz sprawdziłem i faktycznie jest sieć o nazwie AdGuardVPN. Czy miesza to nie zauważyłem. Nawet jeśli to i tak można ofiltrować odpowiednio i problem mieszania znika

blokuje tez nie to co trzeba

Odpowiednio ustaw filtry i po sprawie. Użyj negacji ( ! lub @@ przed regułą ) i po sprawie. Szczegóły w dokumentacji ADG

Do chroma jest fajny dodatek stands, ale działa wyłącznie z chromem. Natomiast większość dostawców go nie wykrywa, więc sprawdza się tam, gdzie adblocki, ublocki itp. są blokowane.

WP aktualizuje machanizm reklam co tydzień a czasem częściej, tylko AdGuard i AdamWr nadąża by je ukryć.

Gorhill niby pozwolił WP olać i nie naprawiać tam też komunikatu o wykryciu uBO (uAssets też niechętnie traci czas na wymyślanie nowych filtrów jak MajkiIT/Olegwukr nie nadążą).

Co do VPN to taki chyba używa tylko Android a nie macOS i Windows XP/Vista/7 - Windows 10.

Nie masz racji:
Zrzut ekranu 2021-06-3 o 22.18.02
Zrzut ekranu 2021-06-3 o 22.18.37

Nie postawię ci tak obiadu i kolacji.

@krystian3w co?

Pod macOS działa trochę inaczej program i bez tego VPN nie chce działać. Wystarczy mi dodatek do Safari bo i tak tej przeglądarki używam już tylko tu.

Możliwe że na M1; na Intelu działa dokładnie tak samo jak na W10. Testowane.

A co mu postawisz? :stuck_out_tongue:

Coś w stylu odpowiedzi na przegrany zakład:

stawiasz obiad i kolację

https://www.sfd.pl/_Kto_ma_racj%C4%99%2C_ten_stawia_kolacj%C4%99_pytanie_odno%C5%9Bnie_kolacji…-t404942.html

Mówisz o „Fair AdBlocker”?

link takie, coś, przydaje się jako uzupełnienie innych. Zwykle mało co w ogóle go wykrywa.

No to o tym samym myślimy. :slight_smile: Tyle, że ja nigdy tego nie używałem.
Czy Fair AdBlocker zastępuje np. uBlocka czy działa obok (jako drugi)? Ja używam jeszcze uMatrix, w sumie problemu z reklamami i innymi skryptami nie mam nigdzie, a pytam, bo nie znam Fair AdBlockera.

Można używać jako drugi, albo osobno. Ja używam razem z np. uBlockiem, i tam gdzie mi pyszczy, o tego pierwszego, to go po prostu wyłączam i sprawę załatwia ten drugi.

1 polubienie