Rozwiązałem problem z nazewnictwem kategorii w dziale sprzęt stosując miks kilku pomysłów
Wydaje mi się, że generalnie problemy i wybór mogą być w tych samych workach, tylko ważne żeby dotyczyły tej samej grupy produktów. Z drugiej strony wydzielenie dyskusji wyłącznie dotyczących wyboru sprzętu (ogólnie) i wyboru zestawów/podzespołów (jako szczególny przypadek) uprości sprawę nowym użytkownikom.
Wydaje mi się, że tak mogłoby teraz zostać, co sądzicie?
Komputery Stacjonarne to nazwa, która wprowadza jeszcze większe zamieszanie…
Proponowałbym zmienić tę nazwę na “Sterowniki” lub coś podobnego, bo zaczynają tam lądować tematy całkowicie niezwiązane z Hardware, jak na przykład wątek o asystencie.
Pozostawiam bez komentarza, że w tym wątku odpowiada Admin i nie reaguje na błędny dział…
Mimo wszystko poprzednia nazwa bardziej pasowała do tematów jakie można znaleźć w tym dziale, obecny tytuł - Komputery stacjonarne, chyba wszystkim kojarzy się się tylko z jednym typem urządzeń. Pójdę nawet o krok dalej, będąc świeżakiem pytania o wybór gotowego zestawu czy podzespołów do komputera stacjonarnego tudzież peryferii do niego, zamieszczałbym właśnie tam.
W kwestii bałaganu - zdaję sobie sprawę, że moderatorzy nie są wstanie przenieść wszystkich wątków w odpowiednie miejsce, ale jeżeli sami będziecie dawali taki przykład jak w tym wątku: Ściąganie plików, asystent ściągania
to o porządku możecie zapomnieć.