odnośnie skuteczności AdGuarda…
Natomiast na DP mam takie filtry
Mi Adguard bloker, dodatek do Adguarda blokuje wszystko na DP i forum włącznie z okienkiem cookies. Aplikacja płatna jest za dobra bo blokuje tez nie to co trzeba i forum DP blokuje całkiem mimo włączenia tych samych filtrów.
Płatna wersja robi jakiś VPN w systemie dla siebie i to za bardzo miesza.
Ano faktycznie, teraz sprawdziłem i faktycznie jest sieć o nazwie AdGuardVPN
. Czy miesza to nie zauważyłem. Nawet jeśli to i tak można ofiltrować odpowiednio i problem mieszania znika
blokuje tez nie to co trzeba
Odpowiednio ustaw filtry i po sprawie. Użyj negacji ( !
lub @@
przed regułą ) i po sprawie. Szczegóły w dokumentacji ADG
Do chroma jest fajny dodatek stands, ale działa wyłącznie z chromem. Natomiast większość dostawców go nie wykrywa, więc sprawdza się tam, gdzie adblocki, ublocki itp. są blokowane.
WP aktualizuje machanizm reklam co tydzień a czasem częściej, tylko AdGuard i AdamWr nadąża by je ukryć.
Gorhill niby pozwolił WP olać i nie naprawiać tam też komunikatu o wykryciu uBO (uAssets też niechętnie traci czas na wymyślanie nowych filtrów jak MajkiIT/Olegwukr nie nadążą).
Co do VPN to taki chyba używa tylko Android a nie macOS i Windows XP/Vista/7 - Windows 10.
Nie masz racji:
Nie postawię ci tak obiadu i kolacji.
Pod macOS działa trochę inaczej program i bez tego VPN nie chce działać. Wystarczy mi dodatek do Safari bo i tak tej przeglądarki używam już tylko tu.
Możliwe że na M1; na Intelu działa dokładnie tak samo jak na W10. Testowane.
A co mu postawisz?
Coś w stylu odpowiedzi na przegrany zakład:
stawiasz obiad i kolację
Mówisz o „Fair AdBlocker”?
No to o tym samym myślimy. Tyle, że ja nigdy tego nie używałem.
Czy Fair AdBlocker zastępuje np. uBlocka czy działa obok (jako drugi)? Ja używam jeszcze uMatrix, w sumie problemu z reklamami i innymi skryptami nie mam nigdzie, a pytam, bo nie znam Fair AdBlockera.
Można używać jako drugi, albo osobno. Ja używam razem z np. uBlockiem, i tam gdzie mi pyszczy, o tego pierwszego, to go po prostu wyłączam i sprawę załatwia ten drugi.
A ja jestem oburzony, że wyświetlają mi się u was obrzydliwe reklamy „łatwo schudniesz 10kg” z obrazkami jak po sekcji zwłok!
Do tego sugerują, że jestem gruby. Świnie jesteście i tyle redakcjo!
Przecież reklamy wyświetlają się według tego co ty, albo ewentualnie inne osoby korzystające z komputera lub domownicy szukaliście w internecie.
Co redakcja ma do tego?
Akurat!
Z moich komputerów korzystam tylko ja a ja nie znoszę prac ogrodowych ani działek i niczego o tej tematyce nie przeglądam. Mimo to wyświetlają mi się reklamy o pieleniu z Mają.
Podobnie jakieś krzesła i mebelki, choć jako żywo, niczego takiego w internecie nie szukałem.
Od lat używam tego samego starego telefonu i mam umowę z tym samym operatorem. Niczego nowego na razie nie szukam. Dlaczego wyświetlają mi się misie?
Z drugiej strony jako zapalony wędrowiec często przeglądam tematy turystyczne. I jakoś ani oferty biur podróży ani sprzętu mi się nie wyświetlają.
Twoja hipoteza nie jest warta funta kłaków, przynajmniej w moim przypadku.
Ten reklamiarz z WP jest dosyć kiepski pod względem dobierania reklam. Reklamy Google sobie lepiej radzą, ponieważ są na wielu stronach i łatwiej im określić co tak na prawdę oglądamy.
Reklamy z WP siedzą tylko na serwisach grupy WP. Tak to widzę.