Reklamy na portalu

odnośnie skuteczności AdGuarda…

Natomiast na DP mam takie filtry

Mi Adguard bloker, dodatek do Adguarda blokuje wszystko na DP i forum włącznie z okienkiem cookies. Aplikacja płatna jest za dobra bo blokuje tez nie to co trzeba i forum DP blokuje całkiem mimo włączenia tych samych filtrów.

Płatna wersja robi jakiś VPN w systemie dla siebie i to za bardzo miesza.

Ano faktycznie, teraz sprawdziłem i faktycznie jest sieć o nazwie AdGuardVPN. Czy miesza to nie zauważyłem. Nawet jeśli to i tak można ofiltrować odpowiednio i problem mieszania znika

blokuje tez nie to co trzeba

Odpowiednio ustaw filtry i po sprawie. Użyj negacji ( ! lub @@ przed regułą ) i po sprawie. Szczegóły w dokumentacji ADG

Do chroma jest fajny dodatek stands, ale działa wyłącznie z chromem. Natomiast większość dostawców go nie wykrywa, więc sprawdza się tam, gdzie adblocki, ublocki itp. są blokowane.

WP aktualizuje machanizm reklam co tydzień a czasem częściej, tylko AdGuard i AdamWr nadąża by je ukryć.

Gorhill niby pozwolił WP olać i nie naprawiać tam też komunikatu o wykryciu uBO (uAssets też niechętnie traci czas na wymyślanie nowych filtrów jak MajkiIT/Olegwukr nie nadążą).

Co do VPN to taki chyba używa tylko Android a nie macOS i Windows XP/Vista/7 - Windows 10.

Nie masz racji:
Zrzut ekranu 2021-06-3 o 22.18.02
Zrzut ekranu 2021-06-3 o 22.18.37

Nie postawię ci tak obiadu i kolacji.

@krystian3w co?

Pod macOS działa trochę inaczej program i bez tego VPN nie chce działać. Wystarczy mi dodatek do Safari bo i tak tej przeglądarki używam już tylko tu.

Możliwe że na M1; na Intelu działa dokładnie tak samo jak na W10. Testowane.

A co mu postawisz? :stuck_out_tongue:

Coś w stylu odpowiedzi na przegrany zakład:

stawiasz obiad i kolację

https://www.sfd.pl/_Kto_ma_racj%C4%99%2C_ten_stawia_kolacj%C4%99_pytanie_odno%C5%9Bnie_kolacji…-t404942.html

Mówisz o „Fair AdBlocker”?

link takie, coś, przydaje się jako uzupełnienie innych. Zwykle mało co w ogóle go wykrywa.

No to o tym samym myślimy. :slight_smile: Tyle, że ja nigdy tego nie używałem.
Czy Fair AdBlocker zastępuje np. uBlocka czy działa obok (jako drugi)? Ja używam jeszcze uMatrix, w sumie problemu z reklamami i innymi skryptami nie mam nigdzie, a pytam, bo nie znam Fair AdBlockera.

Można używać jako drugi, albo osobno. Ja używam razem z np. uBlockiem, i tam gdzie mi pyszczy, o tego pierwszego, to go po prostu wyłączam i sprawę załatwia ten drugi.

1 polubienie

A ja jestem oburzony, że wyświetlają mi się u was obrzydliwe reklamy „łatwo schudniesz 10kg” z obrazkami jak po sekcji zwłok!
Do tego sugerują, że jestem gruby. Świnie jesteście i tyle redakcjo!

Przecież reklamy wyświetlają się według tego co ty, albo ewentualnie inne osoby korzystające z komputera lub domownicy szukaliście w internecie.
Co redakcja ma do tego?

Akurat!
Z moich komputerów korzystam tylko ja a ja nie znoszę prac ogrodowych ani działek i niczego o tej tematyce nie przeglądam. Mimo to wyświetlają mi się reklamy o pieleniu z Mają.

Podobnie jakieś krzesła i mebelki, choć jako żywo, niczego takiego w internecie nie szukałem.

Od lat używam tego samego starego telefonu i mam umowę z tym samym operatorem. Niczego nowego na razie nie szukam. Dlaczego wyświetlają mi się misie?

Z drugiej strony jako zapalony wędrowiec często przeglądam tematy turystyczne. I jakoś ani oferty biur podróży ani sprzętu mi się nie wyświetlają.

Twoja hipoteza nie jest warta funta kłaków, przynajmniej w moim przypadku.

Ten reklamiarz z WP jest dosyć kiepski pod względem dobierania reklam. Reklamy Google sobie lepiej radzą, ponieważ są na wielu stronach i łatwiej im określić co tak na prawdę oglądamy.
Reklamy z WP siedzą tylko na serwisach grupy WP. Tak to widzę.