Obydwa są w wersji portable, czy trzeba instalować?
Jakie obydwa? Dałem 1 link, ściągasz i uruchamiasz, nic się nie instaluje.
Chodziło mi jeszcze o HWmonitor.
A masz na myśli HWmonitor. Chyba jest tylko portable.
OK sprawdzę obydwa…a właśnie ten Process Explorer uruchomiłem ze względu na te przerwania, ponieważ od jakiegoś czasu mam dziwne “zamrażanie” na sekundę co jakiś czas systemu objawiające się “czkawką” dzwięku i zamrażaniem systemu podczas oglądania filmów przez sieć za pomocą WiFi i wówczas właśnie wzrasta mi wartość tego wskaźnika przerwań nawet do 25%…
Wymieniłem twardy dysk na SSD, sprawdzałem pamięci i nic, nadal mam te zacięcia.
Myślę o odpaleniu jeszcze jakiegoś linuksa, żeby sprawdzić, czy też będzie to występowało.
Możliwe, że to grafika już wysiada, ponieważ ze dwa razy miałem komunikat o usterce sterowników wyświetlacza.
Coś całkowicie obciąża jeden z rdzeni. Widać, że masz 4.
Czemu jeszcze nie sprawdziłeś tych programów?
Jak to zrobisz to zajrzyj do mojego starego tematu
Rozwiązanie problemu jest w moim przedostatnim poście.
Miałeś “nosa” coś złego się dzieje w systemie!
To ten sam problem z zacinaniem dźwięku przy WiFi? Windows coś grubo chyba spartolił…
Przy włączonym wideo jeszcze bardziej masz na czerwono?
To jest stary lapek z Pentium Dual Core T 4300 2.10GHz
Więc pewnie już powoli zaczyna się sypać wszystko.
Zaraz sprawdzę.
Tak…jak wystąpiło przycięcie to wszystko poza skalą na czerwono.
Możesz jeszcze zidentyfikować, jaki sterownik powoduje tak ogromną latencję, programem LatencyMon. Link prawie przy końcu strony.
Dzięki, sprawdzę.
Kartę mam Atherosa.
Najprościej to jak masz włączony ten dpclat i masz duże opóźnienie podczas oglądania jakiegoś wideo, wejdź w menedżer urządzeń, znajdź swoją kartę sieciową i kliknij wyłącz. Zobacz czy od razu będzie na zielono.
Na szybko taki komunikat .
Sprawa jest poważniejsza.Chyba pełno błędów sterowników i jeszcze coś z biosem.
A bios jakiś czas temu aktualizowałem ze strony producenta lapka…
Być może tu jet rozwiązanie
Przypomniało mi się, że Windows Update wyszukało mi i proponowało zainstalowanie nowszej wersji sterownika AMD Hight Definiton Audio Device …czyli sterownik audio do karty graficznej i go zainstalowałem, ale to raczej nie ma chyba związku, bo wyjście AMD HDMI Output mam wyłączone.
Wyłączone menedżerze urządzeń?
- A od kiedy zaczął się problem?
- Korzystasz tylko z karty dźwiękowej zintegrowanej?