Niestety tylko Bosak z Konfederacji, po części spełnia moje postulaty gospodarcze dot. obniżenia podatków i zaprzestania karania Polaków za pracę. Jeszcze, gdyby odstawił na bok kościół i tę całą religie to byłoby ok. niestety to zacietrzewienie go gubi.
Ten wpis został oflagowany przez społeczność i został tymczasowo ukryty.
Tylko że to jest gadka-szmatka, pustosłowie - bo nie ma prostej, możliwej do realizacji w logicznym ciągu, ścieżki dojścia ze stanu obecnego do takiego, o jakim opowiada Konfederacja… Na tej samej zasadzie Wałęsa kiedyś obiecywał każdemu Polakowi po 100 milionów (o czym śpiewa Kazik - TUTAJ).
Konfederacja nie mówi ,że będzie ROZDAWAĆ tylko że przestanie ZABIERAĆ
Nie wiem ,czy zauważasz różnicę.
Żeby rozdawać trzeba mieć z czego, więc najpierw trzeba komuś zabrać.
Żeby przestać zabierać wystarczy przestać zabierać
Od wielu lat obsługuję wybory jako informatyk. Największy problem stanowi komisja z łapanki, przeważnie źle policzą głosy lub coś spierdzielą przy wypełnianiu kwitków
Naprawdę sądzisz, że likwidacja ZUS da pozytywny efekt dla kraju?
Ten post nie znalazł się przypadkowo pod postem @lukjan
Twój szczyt chamstwa Bełkot jest większy od mojego chamstwa.
Ale Ty sam także jesteś ignorantem a ludzie, których wybierałeś do orłów nie należeli.
Ponadto państwo nie należy tylko do Ciebie. Do tych debili także. A oni mogą chcieć inaczej.
Nie gadka-szmatka. To nie PO czy tam KO czy jak tam oni się teraz wabią. Ci ludzie to idealiści i wrogowie najbardziej ułomnego systemu czyli demokracji.
Czyli jaki nam konkretnie system proponują?
Część z nich to monarchiści a część bardziej autorytarni. Pamiętaj, że dobry autokrata jest lepszy dla narodu niż rządy motłochu.
Czytam program Konfederacji i tam słowa nie ma o monarchii albo autorytaryzmie. Czyli program to mowa-trawa, żeby zamydlić ludziom oczy, zdobyć władzę, i wtedy wprowadzić ten autorytaryzm? Wszelkie podobieństwa do działań Hitlera, Mussoliniego albo Lenina są oczywiście przypadkowe
Lepiej zacznij myśleć analitycznie, a nie lewacka retoryką. Najważniejsze w Konfederacji są szeroko rozumiane wolności podatkowe. Nie to co PO czy PiS, które robią wszystko byle tylko łupić na każdym kroku obywatela.
ZUS to piramida finansowa i trzymany na siłę system. Czemu ludzie nie maja wyboru, żeby z niego nie korzystać? Teraz za późno na nagłą likwidacje ZUS. ZUS trzeba redukować fazami. powoli przechodzić do ubezpieczeń prywatnych.
Masz elementarne braki w tym czy jest i jak działa piramida finansowa. Nie masz zielonego pojęcia, czym jest ZUS i jak działa w Polsce system emerytalny. Jesteś typowym targetem dla cwaniaczków z Konfederacji, bezrozumnym frajerem, na którego plecach Oni dojdą do fruktów, jakie daje bycie przy politycznym korycie…
Nawet Pan Gwiazdowski były prezes zus bardzo mocno go krytykuje. I elementarne braki masz ty czym jest piramida finansowa bo zus idealnie spełnia wymogi. Ten system nie możne przetrwać przy obecnej demografii i tym później go zlikwidujemy tym bardziej będzie bolało. Niestety nie znasz elementarnych zasad ekonomii ,jeśli uważasz ,że to co mówi część wolnościowa konfederacji to są bajki. Dzisiejszy rząd korzysta z tego ,że ludzie nie myślą co będzie jutro wolą wszystko dzisiaj przehulać i jedynie konfederacja mówi coś co jest niepopularne ,że trzeba dbać o przyszłość.
Był członkiem rady nadzorczej, nie był prezesem… Jejku, narysuję Ci różnicę pomiędzy solidarnościowym systemem emerytalnym a piramidą finansową:
Uważasz ,że piramida finansowa do ,której ktoś dopłaca nie jest piramidą? A z czego dopłaca? Z pieniędzy od tych samych osób… A po za tym ten rysunek jest kompletnie nie prawdziwy bo zakłada dzietność na poziomie powyżej 2 a jaką my mamy? 1.39. Zgadzam się ,że nie jest to schemat pokrywający się z piramidą finansową, ale spełnia jego najważniejsze kryterium musi się zawalić
Twoja wypowiedź jest w tylu miejscach wewnętrznie sprzeczna, że wywołuje to u mnie błąd wewnętrzny i nie wiem co wypuścić na standardowe urządzenie wyjściowe…